Katerina Pitzner om sygdom

Foto: Claes Boesen I 2021 oplevede diamantdronning Katerina Pitzner pludselige symptomer, og en scanning viste tegn på sklerose.

Katerina Pitzner om sit sygdomsforløb: ”I dag tror jeg, at to scanninger blev forbyttet”

Dette efterår valser Katerina Pitzner hen over danske tv-skærme i den nye sæson af Vild med Dans, men for et år siden var livet ikke en dans på roser for den kendte diamantdronning. Sygdom og en efterfølgende fejldiagnose har fået Pitzner til at huske på at leve livet uden for diamantverdenen – fx på dansegulvet.

Vild med Dans-feberen raser endnu engang i Danmark, og denne gang har den rutinerede danser Morten Kjeldgaard fået diamantdronningen Katerina Pitzner som partner på dansegulvet. Det var ellers ikke  givet, at Pitzner ville kunne slå sine folder som samba-dronning den dag i dag. For et år siden oplevede hun nemlig en række symptomer, som hun først slog hen:

”Jeg havde haft så travlt i min forretning og havde i længere tid følt en svækkelse i kroppen, kulde- varmebølger i benene og summen i hovedet,” fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Symptomerne fik dog til sidst den garvede forretningskvinde til at opsøge sin læge, og her faldt svaret prompte:

”Jeg blev akutindlagt samme dag. Jeg blev scannet, og på scanningen kunne lægerne se, at jeg havde hvide pletter på hjernen, der lignede sklerose.”

LÆS OGSÅ: Merete Mærkedahls karriere stormede afsted, men så knækkede filmen: "Jeg måtte trække stikket helt”

Fejldiagnose

I måneden efter indstillede Pitzner sig på en ny tilværelse med mindre arbejde og mere tid til sig selv, men en ny scanning ændrede pludselig hendes prognose:

”Da jeg kom til næste scanning en måned senere, var der ikke spor af sklerose. Jeg ville så gerne tro, de havde ret, men jeg tog på privathospital for at blive undersøgt en gang til. Her sagde de det samme: ”Du fejler ingenting.” Dog bad de mig tage noget mere D-vitamin. Jeg tog alt det D-vitamin, jeg overhovedet kunne – også mere end man rådes til i Danmark – og det var som at sætte stikket i kontakten igen.”

Til trods for den store forskrækkelse ser Katerina Pitzner positivt på den overvældende oplevelse. Hun har selv et bud på, hvad der gjorde, at hun blev fejldiagnostiseret.

”I dag tror jeg, der er sket det, at to scanninger er blevet forbyttet, for den dag, jeg blev scannet, var vi to nogenlunde jævnaldrende kvinder med samme fornavn i venteværelset. Jeg bebrejder ikke lægerne, for de tog mig meget seriøst. Der skete bare en fejl, som jeg har vendt til noget positivt, for der var en mening med denne kæmpe forskrækkelse. Jeg er bare taknemmelig og lykkelig.”

Læs hele interviewet med Katerina Pitzner, hvor hun blandt andet fortæller om at tjene sine første penge som stensamler i det nye nummer af ”Hendes Verden”, som er på gaden nu.

Om Katerina Pitzner

  • 52 år.
  • Diamanthandler og -ekspert i sin egen virksomhed.
  • Har fire børn fra to forskellige forhold.
  • En af de 10 nydansere i TV2’s Vild med dans, som sendes hver fredag klokken 20.
    Du kan desuden møde hende og hendes børn i realityserien Diamantfamilien på TV2 Play.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sygdom, Kendte og Interview