Kosttilskud
Foto: Getty

Stor guide til vitaminer og mineraler: Stærk immunforsvar og sund fordøjelse

En sund og varieret kost er et must for, at du kan holde kroppen sund og stærk. Derudover kan du supplere med kosttilskud, hvis du vil sikre dig, at du får de rigtige vitaminer og mineraler – uanset om du vil styrke helbredet eller booste huden.

puori.jpg

Styrk spændstigheden

Kollagen er et protein, der findes naturligt i kroppen, primært i muskler og bindevæv, hvor det er vigtigt for dannelse og funktion af især hud, hår, negle, led, sener og knogler. Men i takt med at kroppen ældes, mindskes også den naturlige produktion af kollagen. Derudover kan stress, fysisk aktivitet og andre ydre miljøpåvirkninger være med til at nedbryde kollagen i kroppen. CP1 fra Puori indeholder primært type 1 og type 3 kollagen, som er særligt godt for hudens elasticitet, håret og neglenes styrke, samt muskler og ledbånd.

Pure Collagen Peptides, CPI, Puori, 30 portioner, 249 kr.

symbio.jpg

Glade tarme

En sund tarmflora er en vigtig del af vores immunforsvar og for at vi har et godt helbred. Tarmfloraen er dog skrøbelig og kan let komme i ubalance. Symbioflor+ har et højt indhold af levedygtige mælkesyrebakterier, der hjælper med at vedligeholde din naturlige tarmflora til fordel for din fordøjelse. Mælkesyrebakterierne er syreresistente, hvilket betyder, at de modstår mavesyre og galde og dermed ankommer intakte og virksomme til tyktarmen, hvor de har deres positive virkning.

Symbioflor+, Biozym hos Helsebixen, 180 kapsler, 170 kr.

magnesium3.jpgSov godt

Magnesium er et af de vigtigste mineraler, da det indgår i alle cellerne i din krop. Helt overordnet har magnesium en række positive og gode egenskaber, især for aktive mennesker og til dig der mangler energi. Det er rigtig vigtigt for kroppen, både i forhold til vores muskelopbygning, energiproduktion og nervesystemet. Magnesium bidrager til at reducere træthed, afhjælpe kramper under træning, forbedre din restitution efter træning og give dig en bedre søvn.

Magnesium, New Nordic hos Matas.dk, 270 kapsler, 389 kr.

zenta4.jpg

Skræddersyet

En af de nyeste trends indenfor kosttilskud er at få dem skræddersyet til ens egne unikke behov. Det foregår ved, at man tager en test på nettet på f.eks, Zentabox.dk, hvor en algoritme, udarbejdet af bl.a. diætisker, farmaceuter og læger, kan regne sig frem til hvad du præcist har brug for af vitaminer og mineraler. Hver 4. modtager du en pakke med 28 skræddersyede dagsdoser. 

Zentabox hos Zentanox.dk, dosis til 28 dage, fra 40 kr.

longo4.jpg

Sund fordøjelse

Ingefær er kendt for dens gode smag og egenskaber som bl.a. at kunne lette oppustet mave og diarré samt booste immunforsvaret. Med dette kosttilskud kan du skyde genvej til rodens gode effekt.

LongoIngefær, LongoVital hos Apopro.dk, 180 tabletter, 80 kr.

cosborg4.jpg

Giv lokkerne nyt liv

Er dit hår slidt og skadet, eller lider du af hårtab? Så kan du have brug for ekstra pleje af håret og gode næringsstoffer. Dette kosttilskud indeholder vitaminer, mineraler og urter, der styrker og fremmer hårvækstensamt bidrager til at vedligeholde dine lokker. 

Gibidyl Hair Tabs, Cosborg hos Matas.dk, 120 tabletter, 599 kr. 

daydose4.jpg

Easy-Peasy

Hos DayDose har de gjort det nemt for dig at tage kosttilskud ved at samle alt, du har brug for, i en smart pakke med ugedage. Der findes fem varianter. Active er til dig med en aktiv hverdag, og
hver dagsdosis indeholder bl.a. gurkemeje til muskler og led, ginseng, der giver energi samt en koncentreret fiskeoliekapsel. 

Active, Daydose hos Daydose.com, komplet dosis til 28 dage, 150 kr.

b4.jpg

Styrke og energi

Hvis dit energiniveau er nede, er Bvitamin din genvej til at få det op. Andre bonusser er et stærkt hjerte og sunde øjne. Riboflavin hjælper med at vedligholde din hud og dine slimhinder.

Complex B, Livol hos Helsebixen.dk, 100 stk., 51 kr.

unikalk4.jpg

Stærke knogler

Vi ved, at kalk er vigtigt for vores knogler, når vi er børn, og kroppen vokser. Men kalk er faktisk vigtigt hele livet igennem. Knoglevæv er nemlig levende, og det udskiftes i løbet af hele livet. Når vi er 25-30 år, er knoglemassen højest, og herefter taber vi langsomt mere knoglemasse, end vi producerer, og det er derfor vigtigt at huske at få nok kalk – hele livet igennem. Unikalk Forte indeholder også D-vitamin, der bidrager til optagelsen af calcium.

Unikalk Forte, Unikalk hos Med24.dk, 180 stk., 105 kr. (sponsoreret)

vitaviva-ny.jpg

Solskinsvitaminet

D-Vitamin bliver dannet i huden, når den bliver udsat for solens stråler. Specielt i vinterperioden har de fleste derfor et for lavt indhold i kroppen. Det kan bl.a. medføre en øget risiko for en række sygdomme bl.a. en lav modstandskraft mod infektioner som fx influenza, da mangel på D3-vitamin svækker immunforsvaret. Sindet har også brug for D3-vitamin, der blandt andet modvirker depressioner og skizofreni.

Vitamin D3, Vitaviva hos Vitaviva.dk, 90 kapsler, 205 kr. 

lactocare4.jpg

Kysseklar

Mange danskere oplever at have dårlig ånde og/eller tandkødsproblemer, som kan give store gener
i hverdagen. Undersøgelser viser, at vi holder os på afstand af andre mennesker eller undgår at give
kæresten et kys, hvis vi føler, at vi har dårlig ånde. Men en sugetablet med mælkesyrebakterier, zink
og C-vitamin styrker den naturlige bakterieflora i munden og modvirker dårlig ånde.

Lactocare Teeth, Lactocare hos apotekeren.dk, 30 stk, 130 kr.

solaray4.jpg

Godt for hjerne, hjerte og syn

Fiskeolie har mange vigtige funktioner i forbindelse med hjerte-kredsløbet, leddene og hjernen. Det er en essentiel fedtsyre, som kroppen skal have tilstrækkeligt af for at fungere optimalt.

All Omega, Solaray hos med24.dk, 180 kapsler, 304 kr. (sponsoreret)

Se, hvad vi ellers skriver om: Vitaminer og Mineraler