løbeskole

løbeskole

LØBESKOLEN DEL 6: Klæd dig rigtigt på til vinterløb

Når det er koldt og mørkt, så trækker sofaen ofte mere end løbeskoene. Men sådan behøver det ikke være. Se her, hvordan du holder løbemotivationen i vinterkulden - og undgår at fryse undervejs...


1.
Inderst er det afgørende at have en langærmet svedtransporterende bluse, som kan transportere sveden væk fra huden, så du kan holde varmen.
2. Lag nummer to skal være en tynd bluse, gerne endnu en svedtransporterende sag i polyester eller lignende, fordi det skaffer sveden af vejen.
3. Yderst er det oplagt med en vindtæt løbejakke, som samtidig lader din krop ånde.
4. Forneden skal du have et par tights, der holder stængerne varme. Der findes mange varianter. Find en, der passer til, hvor kuldskær du er. Vælg desuden svedtransporterende strømper, som fås i sommer- og vintermodeller.
5. Sko. Uanset årstid er et par gode løbesko det ­allervigtigste. Gå efter en forretning, hvor du kan få en ­løbestilsanalyse og grundig vejledning i, hvilken type sko du har brug for.
6. Pandelygte. Køn er den ikke, men den kan være en hjælp, hvis du træner steder, der ikke er oplyst.
7. Sikkerhed er vigtigt. Løber du, når det er mørkt, så brug refleksbånd med lysdioder, så du er sikker på at blive set.

Se, hvad vi ellers skriver om: Løb og Løbetræning for begyndere