Sense kost
SPONSORERET indhold

Lone tabte 7,1 kilo med Sense: ”Jeg er sikker på, at jeg kan fortsætte mit vægttab”

Lone har i løbet af de tre måneder tabt 7 af de 10 kilo, hun havde sat sig som mål. Hun har med Sense-konceptet fundet en helt ny livsstil, som gør, at hun er overbevist om, at de sidste 3 kilo også lige så stille vil forsvinde.

Af: Marie-Louise Truelsen Foto: Skovdal Nordic
24. jan. 2018 | Sundhed | ALT for damerne

Inden Sense: 

Lones mål:

"Jeg var ret tynd, da jeg var ung og vejede 54 kilo, da jeg havde født vores første barn. Vægt var ikke et issue for mig, og jeg tænkte aldrig på, hvordan jeg spiste. Men da jeg passerede de 30 år, begyndte kiloene stille og roligt at sætte sig. Da jeg var på vej mod de 40, ville jeg være lækkert slank som tidligere, gik på en super skrap kur og tabte 10 kilo, men de kom stille og roligt på igen. I flere år vejede jeg 73-74 kilo, men gennem det sidste lille års tid er der kommet fem-seks kilo oveni. Jeg er blevet selvstændig, og det har medført, at jeg rører mig mindre samtidig med, at jeg ofte arbejder hjemme, hvor jeg har adgang til at spise mere. Når jeg føler mig travl eller stresset, spiser jeg mere, og det har nok også spillet ind. Jeg vil gerne smide 10 kilo, for mit tøj er begyndt at stramme over det hele."

Lones kost:

"Jeg er totalt meget en hyggespiser. Jeg elsker mad. Det er også vigtigt for mig, at min mad ser lækker ud og smager rigtig godt. Jeg kan ikke bare spise en rugbrødsmad med ost og to gulerødder, forget it! Jeg føler, at jeg går glip af noget, hvis jeg spiser sådan. Jeg er glad for fedt og har nok nemmest ved at undvære sukker. Jeg går ikke om bord i en stor pose karameller – medmindre den bliver sat foran mig – men jeg kan rigtig godt lide salt og fedt. Hvis jeg skal ud og spise med et par veninder, siger jeg hjemmefra til mig selv, at jeg bare skal have salaten. Og når jeg så kigger på kortet, tænker jeg, aj, det er da helt åndssvagt at give 119 for en salat, når jeg kan få en burger for 119, haha…"

Lones træning:

"Træningen har stået stille, siden sommerferien startede. Tidligere har jeg været god til at træne hjemme med kettlebells og har kombineret det med noget stille yoga. Men fordi jeg er steget så meget i vægt på relativt kort tid, synes jeg, at træning er blevet besværligt."

LÆS OGSÅ: Susanne tabte 12 kilo: ”Jeg har fundet den knap, jeg kan skrue på for at tabe mig”

Midtvejs i forløbet

Det bedste indtil nu:

"Det er nemt at forstå Spisekassemodellen, som man hurtigt har i hovedet, når man laver mad. Jeg synes, retterne fra Sense-bøgerne har været utroligt velsmagende og nemme at lave, og hele familien kan lide det. Samtidig har det været nemt og budgetvenligt at købe ind til."

Ud fordringen indtil nu:

"Det har været at finde ud af, hvad de her håndfulde rent faktisk er for mit vedkommende. I starten var de for små, så jeg var sulten hele tiden. Derefter øgede jeg størrelsen på mine håndfulde og så gik mit vægttab i stå, men jeg var dejlig mæt. Der ligger en del arbejde i at lære sig selv at kende i forhold til et vægttab efter Sense. Fordi jeg nærmer mig overgangsalderen, er mit energibehov ikke det samme som en ung kvindes, og derfor skal jeg vælge mindre håndfulde, selvom en ung kvinde ville have samme størrelse hænder."

LÆS OGSÅ: Suzy Wengel: “Med Sense er du din egen kostvejleder”

Efter Sense 

Den største forandring:

"Jeg fandt hurtig ud af, at to måltider om dagen passer mig bedst. Jeg har ellers et meget hysterisk blodsukker, og jeg spiste rigtig ofte før i tiden. Det med pludselig få styr på blodsukkeret, så jeg sagtens kan lade være med at spise i fem-syv timer, har været rigtig godt at finde ud af."

Det sværeste i forløbet:

"Jeg kæmpede meget i starten med at finde ud af, hvad der virker for mig. Det overraskede mig, hvor meget krudt jeg skulle bruge på at lære min egen vej i det. Sense er nemt at forstå, men man skal være indstillet på at arbejde med sig selv og finde ud af, hvilket mål man egentlig vil nå, og hvordan man vil nå det."

Det mest overraskende:

"At jeg efter en aften med seks retter god mad til en rund fødselsdag – og kun ét glas vin, vel at mærke – fik det, jeg kalder ”madtømmermænd”, dagen efter. Jeg havde det simpelthen dårligt med væske og stivhed i kroppen, fordi jeg pludselig havde spist alt for meget og forkert i forhold til, hvad der er bedst for mig."

Lone om resultatet:

"Jeg er meget tilfreds med resultatet og min egen indsats. Normalt er jeg meget sort/hvid og enten/ eller, men det har jeg gjort mig umage med at komme væk fra. Nu ved jeg, at det hele ikke er tabt på gulvet, fordi jeg kommer til at spise for meget til et eller to måltider. Jeg ved, at jeg kan ”lukke den spisekasse” og komme videre til den næste. Jeg er helt sikker på, at dette er en ny livsstil, som jeg sagtens kan fortsætte, og jeg er ikke i tvivl om, at jeg kan tabe mig stille og roligt, indtil jeg synes, jeg er i mål."

Anbefalet til dig