Rikke Hørlykke
SPONSORERET indhold

Rikke Hørlykke: Dette er min største udfordring

Energibomben Rikke Hørlykke prioriterer daglig bevægelse, sund mad og søvn. Nogle synes, at hun er mærkelig at gå så meget op i sin sundhed – omvendt forstår hun ikke, hvorfor andre ikke tager mere ansvar for deres egen trivsel, når hun jo selv oplever at få en følelse af at være lavet af granit.

Af: Simone Vedel Hellgreen Laursen Foto: Privat
10. jan. 2022 | Sundhed | ALT for damerne

Hvornår føler du dig allermest sund?

"Det gør jeg stort set hver eneste dag. I løbet af min hverdag forsøger jeg altid at tage bevidste valg – og være på forkant med de valg. Det vil sige, at jeg f.eks. altid har mad med mig, så jeg ikke ender med noget, som jeg godt ved ikke er en hensigtsmæssig beslutning. Jeg går også meget op i at få nok søvn, og så planlægger jeg min tid sådan, at jeg sikrer, at jeg også får bevæget mig i løbet af dagen."

Læs også: Lizette har tabt sig 65 kilo ved at gå

Har du altid haft det sådan?

"Der er da masser i min adfærd tidligere, hvor jeg i dag står og ryster på hovedet og tænker: ”Gjorde jeg virkelig det?”. Men man lægger jo lag på sin viden livet igennem.

Fysisk er jeg et godt sted i livet nu – og det har jeg faktisk følt i mange år. Jeg er ikke skadet, jeg er ikke syg og sådan nogle ting, som ellers kan tage pusten fra en. Så på en måde føler jeg lidt, at jeg er lavet af granit, og det er jo, fordi jeg har skabt en hverdag, hvor jeg træffer sunde og bevidste valg."

Hvilke udfordringer har du i forhold til sundhed?

"Hvis der er noget, jeg er udfordret på, så er det faktisk at have ro i kroppen – og det er jeg jo godt klar over også er nødvendigt. Restitution er faktisk meget mere vigtigt, end alt det som man laver. Men jeg har svært ved at skabe de rum til mig selv, hvor jeg får prioriteret at trække vejret ordentlig og strakt kroppen ud. Men jeg forsøger alligevel at finde lidt ro på andre tidspunkter."

Hvordan finder du ro i hverdagen?

"Jeg går meget tidligere i seng, end mange andre gør. Gerne kl. 21, så jeg kan få 9-10 timer. Jeg er ikke så god til at se fjernsyn eller serier, fordi jeg bliver lidt som en tikkende bombe, når jeg prøver, så det gør jeg stort set aldrig. Den tid bruger jeg hellere på søvn.

Og så prøver jeg at gå ture en gang imellem i stedet for kun at løbe. Det stimulerer en anden del af mit system."

Hvad er dit bedste, sunde råd?

"Tag ansvar for det, som du gør, og din egen udvikling. Det er både omkring, hvad du stopper i hovedet, hvor meget du får bevæget dig, og hvornår du går i seng. Så tager du ansvar for dit eget behov og din egen trivsel i stedet for bare at følge med det, som andre mener, er det rigtige. Det, synes jeg, at vi har en kæmpestor tendens til – og det er ærgerligt.

Jeg er f.eks. mærkelig i andres øjne, fordi jeg har en holdning til mange sundhedsmæssige ting. I sociale sammenhænge kigger folk ofte mærkeligt, når jeg f.eks. italesætter, at det er et problem, at halvdelen af befolkningen synes, at det er normalt at spise pizza to gange om ugen. Så bliver jeg kategoriseret som ”fitnessnørd”. Og jeg er absolut ikke fitnessnørd. Jeg har bare fundet ud af, hvilke ting der gør, at jeg er en bedre udgave af mig selv. Det er ikke noget, som jeg gør for andres skyld. Det er det, der er forskellen."

Anbefalet til dig