Silke Grane

Foto: Privat

"Jeg vil langt hellere gå en tur, end jeg vil stå nede i et fitnesscenter"

I stedet for at springe tidligt ud af sengen for at løbe en tur eller træne i timevis i fitnesscentret, så holder beautyblogger og skønhedsjournalist Silke Grane sin krop ved lige med gåture, solskin i ansigtet og masser af velvære. Og så har overgangsalderen fået hende til at tænke mere over, hvad hun putter i munden.

Hvordan giver du dig selv en følelse af velvære?

"Velvære kan være små simple ting som at spise et sundt måltid, hvor jeg føler, at jeg får puttet noget godt ned i kroppen. Det kan også være et dejligt varmt bad eller rent sengetøj – det er simpelthen  noget af det lækreste. Derudover synes jeg også, at det giver mig en følelse af velvære, når jeg har gjort hele mit hjem rent og måske købt en buket blomster til mig selv."

Hvad er sundhed for dig?

"Jeg er ikke supersporty, men jeg får normalt trænet et par gange om ugen. For mig er sundhed bl.a. at komme ud i lyset, tanke noget energi op og få sol i ansigtet. Jeg vil langt hellere gå en tur, end jeg vil stå nede i et fitnesscenter, hvis jeg skal være helt ærlig. Det kan være lidt kedeligt, synes jeg. Så jeg får gået ret mange ture. For tiden er der en hype om, at man skal gå 10.000 skridt om dagen. Det kigger jeg slet ikke på. Jeg tror på, at jeg godt kan mærke i kroppen, når jeg ikke har fået bevæget mig nok." 

Hvordan sørger du for at holde dig i form?

"Jeg har været i gang med noget, der hedder EMS. Det er en bestemt træningsform, man kun skal gøre to gange om ugen i 20 minutter, hvor man har en slags dragt på, der sætter strøm til musklerne, mens man træner. Det har jeg haft stor glæde af. 20 minutters EMS-træning skulle give det samme som 90
minutters almindelig træning. Det ved jeg ikke, om det gør, men man får røde kinder og ømme  muskler af det."

Hvordan ser den bedste start på dagen ud for dig?

"Jeg er ikke noget morgenmenneske, og jeg kan ikke springe op kl. 7 om morgenen og løbe en tur. Slet ikke. Jeg har fundet ud af, at jeg har et ret lavt blodtryk, og det gør åbenbart, at man er lidt en snegl om morgenen. Det er jeg virkelig også, og for mig er en god start på dagen lig med en langsom start. Jeg  får det fysisk dårligt med metalsmag i munden, hvis jeg skal dyrke motion om morgenen."

Har dit forhold til sundhed ændret sig med tiden?

"Jeg er blevet 50 år, og for to år siden gik jeg i overgangsalderen. Jeg har altid været slank, og det er jeg stadigvæk, men jeg har sværere ved at smide et kilo eller to, hvis jeg gerne vil det, så jeg skal tænke lidt mere over, hvad jeg spiser nu, end jeg skulle tidligere."

Om Silke Grane

Silke Grane, 50 år.

Blogger på Beautybysilke.dk, makeupartist, skønhedsjournalist og tidligere skønhedsredaktør hos ALT for damerne. 

Bor i Charlottenlund med sin datter Carla på 15. Har en kæreste.

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning, Gåture og Overgangsalder