Sunhedstip

Sunhedstip

Sunde tip: drop løbemusikken

Prøv en ny træningsform, løb til andet end musik og grin igennem, lyder ugens sunde tip fra sundhedsredaktøren.

Godt grin
Vidste du, at det også styrker dit hjerte og booster din hjerne at grine? Her er fem gode grunde til at træne lattermusklerne:
1/ Sænker dit blodtryk, øger blodgennemstrømningen i kroppen og iltningen af blodet, hvilket er med til at mindske risikoen for blodpropper og andre hjerte-kar-sygdomme.

2/ Træner flere muskler i kroppen – i ansigt, ryg og mave. Undersøgelser viser, at dine muskler er afslappede i op til 45 minutter efter et godt grin.

3/ Reducerer niveauet af stresshormonerne cortisol og adrenalin i kroppen og er med til, på længere sigt, at beskytte dig mod livstilssygdomme. Øger desuden udskillelsen af endorfiner, der gør, at du føler dig gladere. Kan nedsætte smerte.

4/ Forbedrer hukommelsen og evnen til indlæring og øger din årvågenhed og kreativitet.

5/ Forbedrer immunforsvaret og mindsker risikoen for åndedrætsrelaterede sygdomme.
Kilde: Care2.com

SE OGSÅ: Få 3 tip til løbe-musik - det kan give bedre resultater

Løb og lyt
Mange løber med musik i ørerne, da de synes, det motiverer dem – enten til at løbe hurtigere, få et bedre flow, eller fordi musikken virker afstressende under løbet. Er du modsat en af dem, der har hovedet fuld af for meget arbejde eller et problemfyldt privatliv, kan musik tværtimod opleves som generende ”støj”. En lydbog er et superalternativ, og mange oplever, at det relevante stof og historierne er med til at samle tankerne på en helt anden måde end musik.
Kilde: Nynne Gudmann Noelsin Pertsas, Powertraining.dk

Mere energii
Muligvis har jeg været døv og blind, men Energii har ikke været med på ellers uendeligt lange liste over motionsformer, min krop har testet. Nu har jeg gjort det, og konklusionen efter træning i de benhårde maskiner i et hæsblæsende tempo minder ikke spor om det Reformer Pilates, jeg har prøvet før. Jeg glæder mig til en uges intensivkursus i Energii Pilates enten i Lyngby, København eller på Østerbro eller eventuelt til Club La Santa, som har en specialuge med intensiv pilatestræning fra den 18. oktober.
Se mere på Energii.dk