Vi tester Suppekuren: "Jeg har tabt 4,6 kilo og særligt på maven"

Foto: Klaus Rudbæk

Vi tester Suppekuren: "Jeg har tabt 4,6 kilo og særligt på maven"

Mere energi, større velvære og et vægttab som bonus? Ja, tak. Men kan det lade sig gøre på en diæt udelukkende bestående af suppe? Vi har testet i 14 dage.

Inden kuren

“Jeg læser bogen og forbereder mig på principperne og opskrifterne, så godt jeg kan. I perioden op til kuren er jeg på safari i Kenya, hvor jeg overvejende spiser vegetarisk, så jeg er allerede sporet ind på den måde at spise på, og det er rigtig rart, fordi jeg så allerede er vænnet til at undvære kød og fisk.”

Kosten

“Jeg er generelt meget glad for supper, så det er ikke svært for mig at leve af dem i så lang tid. Jeg får hurtigt nogle favoritter med rigtig god smag, som jeg ender med at spise ofte. Det er for eksempel chilisuppen, den asiatiske grøntsags suppe og den søde kartoffelsuppe med ingefær tilsat chili. Når supperne bliver for kedelige uden særlig meget smag, mangler jeg nogle nuancer, og så får jeg cravings efter alt muligt andet.

De første dage på kuren føler jeg mig træt og tung i hovedet rent mentalt, men min krop har det fantastisk. Jeg føler, at den er i balance og har fundet en helt ny ro. De sidste tre dage er lidt hårde, og jeg begynder at savne noget at tygge i. Det gør mig en lille smule edgy. Jeg finder på at lade være med at blende supperne helt, så der nu er små tern af ingefær eller bønner i, som giver lidt konsistens. Det fungerer rigtig godt. Jeg er vokset op i en familie, der spiste meget rødt kød, men for første gang oplever jeg, at kød lugter virkelig grimt. Jeg har slet ikke lyst til at spise det under og lige efter kuren. Til gengæld kan jeg godt drømme om et stykke kylling eller et stykke laks i forløbet.”

læs også: Det mener eksperterne om Suppekuren

Træningen

“Jeg holder stort set fast i min sædvanlige træningsrutine, som består af mellem tre og fem timers ugentlig reformer-træning og hot yoga eller personlig træning. Derudover går jeg dagligt cirka to timer med mine hunde. Den første uge er mit hoved træt, og jeg føler ikke, at jeg har samme energi til at træne, som jeg plejer, men den anden uge går det rigtig godt, og jeg får trænet flere gange. Jeg sover også fantastisk om natten, fordi jeg føler træthed på en ny måde. På samme måde som hvis jeg har været ude at træne mange timer.”

Det bedste

“Det er en øjenåbner for mig, hvor lidt der skal til, for at min krop får det bedre. Vi har alle sammen dårlige vaner, som vi slår hen uden rigtig at gøre noget ved dem, og for mig er det, at jeg skal have noget sødt eller andet usundt, hvis jeg føler mig lidt nede, men da jeg undgår det under kuren, kan jeg mærke, at jeg ikke har det godt med de vaner.

Jeg er også blevet opmærksom på, at min krop ikke behøver at få kød i store mængder, som tidligere har været en indgroet vane hos mig. Fremover kommer jeg til at spise mindre kød. Jeg skal ikke være vegetar, for jeg bryder mig ikke om prædikater, jeg vil bare gerne spise det, som min krop trives med, og lige nu trives den uden kød.”

Læs også: Hvad fortæller dit taljemål om din sundhed?

Det sværeste

“Jeg er langt mindre social under kuren. I Danmark forbinder vi næsten alt socialt med at spise og drikke, og det er meget svært at integrere med en kur, der udelukkende består af supper. Jeg mødes faktisk kun med mine træningsveninder og de af mine veninder, der også er på kur, ellers hygger jeg mig bare derhjemme og går tidligt i seng.

To gange kom jeg til at drikke en kop kaffe, og så havde jeg en dag med et socialt arrangement, hvor det ikke var muligt for mig at spise suppe. Jeg bruger en del tid på at lave supperne, så jeg er glad for, at jeg er selvstændig, så jeg selv kan bestemme over min arbejdstid. Havde jeg haft et fast arbejde, ville det være urealistisk for mig at lave så mange supper om dagen.”

Efter kuren

“Min krop har haft det så fantastisk under kuren, at jeg vil fortsætte med at spise suppe et par dage om ugen her i vintermånederne, og jeg kan sagtens forestille mig at tage en uges suppekur igen på et senere tidspunkt. Jeg føler, at jeg giver min krop et frirum, når jeg spiser på den måde. Jeg har tabt mig 4,6 kilo under kuren og særligt på maven. Jeg ved af erfaring, at der kommer et par kilo på, når jeg begynder at spise normalt igen, men jeg føler, at suppekuren har været en succes.”

Penille Jordan, 52 år

Er selvstændig og bor i Skovshoved, nord for København. Hun er single og mor til Sebastian på 23 år. Under den to uger lange suppekur er hun fortsat med sin ugentlige træningsrutine, der består af tre til fem timers kombination af reformer-træning, hot yoga og personlig træning samt et par timers daglig hundeluftning.

Kosten på kuren

Sådan spiser du typisk i løbet af en dag:

 1. 06.30 Et stort glas lunkent vand med saften af en halv citron.
 2. 07.00 Et aloe vera-shot.
 3. 07.30 Dagens første suppe.
 4. 12.30 Dagens anden suppe.
 5. 16.00 Dagens tredje suppe.
 6. 19.00 Dagens fjerde suppe.
 7. 22.00 Et shot med NDS probiotika og derefter sengetid.

Undgå

 • At drikke til dine måltider, også gerne 20 minutter før og efter dit suppemåltid.
 • Alle former for mejeriprodukter.
 • Kaffe og sort te, vælg i stedet urtete, kogt vand med citron og postevand.
 • Sukker og alle former for kød, også fisk.

Den sejeste suppekur

Bag Den sejeste suppekur står Martin og Zennie Bonde Mogensen, der også er kendt for kuren Den fedeste juicekur. Udgangspunktet for suppekuren er, at den kan vare i enten 3, 7 eller 14 dage med det formål at udrense kroppen og øge dit generelle velvære og din energi. Alle supper er lavet af grøntsager, og ifølge forfatterne vil de have den udrensende effekt på grund af de mange urter.

Derudover vil suppekuren efter sigende booste dit immunforsvar, have en gavnlig indvirkning på din blodsukkerbelastning, hjælpe med at få giftstoffer ud af kroppen, normalisere din hormonbalance, få dig til at sove bedre og virke antiinflammatorisk. Vægttab er ikke i sig selv et mål med kuren, men kuren slår på, at fedtet på maven vil forsvinde af sig selv, når du spiser sunde fedtstoffer og grøntsager.

Se, hvad vi ellers skriver om: Slankekur, Vægttab og Suppekur