Suzy Lena Wengel
SPONSORERET indhold

Suzy Wengel: Denne kur glemmer jeg aldrig - og heldigvis er jeg blevet klogere

Pastaskruer med ost var Suzys Wengels første hjemmelavede kur. Siden blev hun klogere og opfandt Sense-livsstilen, som har fået hende og mange andre danskere til at spise sundt og alsidigt. Skumfiduser og et glas vin er der dog også plads til.

Af: Susanne Knutzen Foto: Skovdal Nordic
09. maj. 2022 | Sundhed | Fit living

Jeg begynder min morgen med en kop te og hvis jeg er sulten, spiser jeg luksushavregrød med nødder, kerner, smør og banan og et drys kanelsukker. Men de fleste dage faster jeg frem til frokost, fordi jeg ikke er sulten. Det er ikke noget, som jeg tænker over, og jeg har det helt fint med at skippe morgenmaden. Min krop kører det bare helt naturligt.

Når jeg har travlt, spiser jeg en købesalat. Enten en proteinsalat med kylling, kikærter og hummus eller en cæsarsalat.

Jeg går aldrig sukkerkold, fordi jeg er god til at faste og spise fornuftigt, når sulten melder sig. Men når jeg pludselig bliver sulten, spiser jeg en halv avokado med et drys salt. Eller et godt sammensat måltid med grønt, protein, stivelse og fedt. Det mætter og holder mig i balance.

For mig er aftensmad lig med et glas vin og et godt måltid mad.

Det sundeste i mit køleskab er alt det, jeg har i mit køleskab – inklusive vin og chokolade. Jeg har altid et basislager af æg, kylling, ost, fløde og en rigt udvalg af grøntsager og frugt. Og skabene er fyldt med konserves og masser af makrel og bælgfrugter. Køkkenet er altid godt fyldt op, og så længe jeg har grønt, protein, fedt og frugt, kan jeg bygge et sundt og godt måltid op. Det minimerer også antallet af gange, hvor der ringes ned til den lokale pizzabiks.

En kur, jeg aldrig glemmer, er min hjemmelavede kur fra start 00’erne, som bestod af pastaskruer med ost. Jeg spiste stort set ikke andet morgen, middag og aften i tre måneder. Det kunne jeg lige finde ud af, og det var effektivt, men ikke særlig varieret og dermed ikke sundt og holdbart på den lange bane.

Jeg tænker over, hvad jeg spiser, men det styrer ikke mine tanker, mit humør og min dag.

Jeg under mig selv at nyde lidt slik og vin stort set hver dag. Vinen nyder jeg som et socialt element sammen med min mand – det er ren hygge og afslapning. Jeg har altid en pose slik liggende, som holder en uge eller mindre. 

Læs også: Bente har tabt 40 kilo med Sense

Motion er for mig lig med velvære i krop og sind. Jeg træner ikke fast, men når jeg har tid og lyst. Jeg går ikke i fitness, men laver træningsøvelser derhjemme, og så løber jeg ofte en lille tur på to kilometer på stranden. Jeg spiller også golf et par gange om måneden, hvor jeg går 12 km op og ned ad bakke på golfbanen. Jeg kan ikke motivere mig til at stå fast i en trædemølle, men kombinerer fysisk aktivitet med noget, der er sjovt eller giver mig kampgejst.

Min største sportspræstation er at komme i super god form ved hjælp af yoga. Det tog cirka seks måneder med en times yoga hver dag. Det tænker jeg ofte tilbage på som en fantastisk tid, hvor min krop var smidig og stærk.

Jeg bliver motiveret af at se, hvor aktive min børn er. Det giver energi og lyst til bevægelse.

Min næste træningsinvestering bliver en Pitching Wedge – det er en golfkølle. Jeg elsker at spille golf og prøver at frigive tid til at gå en runde i ny og næ.

Hverdagslykke er hverdagens rutiner, og at jeg kan få ro til at være mig selv. Jeg slapper mere af i rutiner, end når jeg er på ferie, så jeg er glad for de helt faste hverdagsting som at smøre madpakker og sørge for at få søvn nok.

Læs også: Sense: Sådan gør du

Det er vigtigt for mig at være sund, for ellers kommer jeg i ubalance både fysisk og psykisk, og det gavner hverken mig eller mine nærmeste.

Det skønhedsprodukt, der altid redder mig, er … ”mit make-up-set fra Mac, som består af concealer, powder, prep+prime, øjenskygge og mascara. Den rutine tager mig cirka fem minutter.

Det bedste ved min krop er mine hænder. Jeg har lært, at du skal holde dine hænder, tænder og fødder vedlige, så jeg får lavet negle og fødder hver 14. dag. Til gengæld klipper jeg selv mit hår med en køkkensaks – det går ikke altid helt godt.

Hvis jeg kunne ændre noget ved mig selv, ville jeg gerne have 10 centimer længere ben.

Anbefalet til dig