Vi har testet sellerikuren: "Juicen har gjort en forskel for min fordøjelse"
SPONSORERET indhold

Vi har testet sellerikuren: "Juicen har gjort en forskel for min fordøjelse"

Selleri her, selleri der og selleri alle vegne. Den grønne grøntsag er hypet som aldrig før, og over hele verden juices der selleri i håb om at styrke fordøjelsen, rense ud og modstå sygdomme. Men er selleri den nye mirakelgrøntsag? Vi har testet sellerijuicen i 10 dage.

Af: Charlotte Wendt Jensen Foto: Klaus Rudbæk
03. jun. 2019 | Sundhed | Fit living

Inden kuren

“Jeg har lige skiftet job og er startet med at studere igen, og i den forbindelse har jeg følt mig stresset, fordi det hele er nyt, og der er mange forventninger. Jeg har manglet energi, og jeg har sovet virkelig dårligt om natten. Derudover har jeg altid lidt af maveproblemer.

Jeg har tidligere læst, at sellerijuice skulle være godt for netop fordøjelsen og samtidig kunne give et energiboost, så jeg glæder mig til at prøve det. Jeg begynder de 10 dage med at gå ud og købe selleri, men jeg finder først nogen, det tredje sted jeg kommer. Der er åbenbart en del andre end mig, der juicer selleri,” forklarer FIT LIVINGs testperson, 24-årige Maria Sofie Hansen.

Kosten

“Tidligere har jeg ikke spist særlig meget selleri. Jeg er mest stødt på det som grøntsagsstave sammen med gulerødder og agurker til hummus. Det er nemt at forberede sellerijuicen om morgenen. Jeg prøver både at juice den i min juicer og at blende den for at fornemme forskellen i konsistens, og jeg kan bedst lide den juicede version, fordi den er tyndere.

I en blender bliver konsistensen mere som en smoothie med tråde, fordi hele sellerien ikke bliver blendet. Smagen er meget bastant, og de første dage skal jeg tage mig sammen for at drikke juicen. Den smager virkelig grimt. Jeg presser derfor lidt citron i, og det syrlige er godt til selleriens lidt tunge smag. Det gør det nemmere at få juicen ned, men det kræver helt sikkert tilvænning. De første dage laver jeg en ekstra juice, som jeg kan drikke om eftermiddagen, så jeg kan vænne mig endnu mere til smagen, og jo flere dage, der går, jo lettere bliver det.

Det er dog svært at drikke 4,7 deciliter på én gang, så jeg begynder at dele juicen op, så jeg drikker den første halvdel, lige når jeg står op, og den sidste halvdel når jeg har været i bad og fået tøj på. Normalt spiser jeg ikke så meget morgenmad, og jeg drikker ikke kaffe, så jeg føler ikke, at jeg mangler noget om morgenen.”

Læs også: Det mener eksperterne om Sellerikuren

Træningen

“Jeg har tidligere trænet meget, men det er gået i stå, fordi jeg har følt mig så stresset og ikke fået prioriteret det. Lige inden jeg begynder med sellerijuicen, er jeg begyndt at dyrke hot yoga to gange om ugen. Jeg tror på, at kombinationen af det og kuren vil gøre noget godt, og jeg kan mærke, at sellerikuren smitter af på mine andre vaner. Jeg spiser generelt sundt, men lysten til at træne er kommet tilbage, fordi jeg nu føler, at jeg gør noget godt for mig selv ved at drikke sellerijuice hver morgen.”

Det bedste

“Sellerijuicen har gjort en forskel for min fordøjelse, som jeg altid har haft problemer med. Normalt kan der godt gå tre dage i mellem, at jeg kommer på toilettet, men i løbet af de 10 dage med juicen, har jeg fået et langt bedre flow. Det gør, at jeg føler mig mindre oppustet og tung i kroppen, og det smitter af på mit humør. Jeg er glad og føler et overskud.

Derudover kan jeg mærke en forskel på min søvn. Jeg plejer at vågne mange gange om natten, og har ofte svært ved at finde ro, fordi jeg har mange drømme. Jeg har været så generet af problemerne, at jeg har overvejet at søge hjælp, men fra tredjedagen på kuren har jeg sovet en fuld søvn. Det er så dejligt, og jeg har nemmere ved at stå op om morgenen. Jeg har fundet en ro og mærker en fornyet energi, men spørgsmålet er, om det er sellerijuicens fortjeneste alene, eller om det skyldes kombinationen med hot yoga og indstillingen til at gøre noget for mig selv?”

Læs også: Spis dig til succes i løbeskoene

Det sværeste

“Det sværeste ved sellerijuicen er smagen. Det kræver tilvænning – og en smule citron. Kuren er meget nem at gå til, fordi det blot handler om at juice om morgenen, og du skal kun forholde dig til én ingrediens, når du handler. Jeg har tidligere overvejet at lave smoothie bowls om morgenen, men er gået fra det igen, fordi det virker besværligt.”

Efter kuren

“Jeg vil give sellerjuicen en ærlig chance, så jeg forsætter med at drikke den. Det er en nem måde at gøre noget godt for mig selv, og fordi jeg begynder dagen sundt, bliver jeg motiveret til også at gøre andre gode ting for mig selv. Det er svært at tro på alt det gode, som Anthony Williams påstår, at sellerijuicen kan gøre, men det gør mig nysgerrig, fordi det lyder så vildt. Det er ikke sikkert, at jeg kommer til at drikke sellerijuice for altid, men jeg er nysgerrig på, hvordan det vil påvirke mig, hvis jeg bliver ved, og jeg har haft god effekt af den.”