Tarme i topform Ida Gabriella Banck
SPONSORERET indhold

Vi har testet "Tarme i topform": “Jeg kan se og mærke stor forskel på min mave. Den ser meget fladere ud”

At undgå gluten og skrue op for grøntsagerne var lettere end forventet for Ida Gabriella Banck. Hendes krop tog godt imod den tarmvenlige diæt, og både energi og humør var også højt under testen.

Af:: Else Marie Lehman Foto: Klaus Rudbæk
04. jan. 2018 | Sundhed | Fit living

Dag 1

“Jeg starter dagen med at lave havregrød på vand med revet gulerod og kanel. Spiser et æg og drikker et glas vand med citron til. Det holder mig mæt længe, men sukkertrangen dukker alligevel op lidt over 11. Jeg holder ud og spiser en god blandet salat til frokost. Om eftermiddagen tager jeg til træning. Jeg powerwalker, sjipper og laver baldeøvelser. Motivationen er høj, så jeg giver den gas. Slutter dagen af med en vegetarret til aftensmad.”

Dag 2

“Spiser samme morgenmad som dagen før. Jeg plejer at spise noget sødt efter frokost, men tager et æble og nogle gulerødder i stedet. Til frokost spiser jeg en blandet salat uden pasta, brød og kød. Aftensmaden spiser jeg på Souls, et vegetarsted. Jeg får en mættende salat med linser, søde kartofler og hummus. Til dessert laver jeg en frisk smoothie af spinatblade, selleri, dadler, banan og vand.”

Dag 3

“Min læsegruppe holder morgenmøde med masser af hvidt brød. Det er lidt svært at sige nej tak til de små, lokkende kaloriebomber, men jeg beder om rugbrød i stedet for og rører ikke wienerbrødet. Jeg har sørget for at have gulerodssnacks med og drikker masser af vand til. Jeg er meget mere tørstig end normalt, måske fordi jeg normalt fylder mig med andre ting og pludselig har et tomrum, jeg skal fylde ud? Har hovedpine i dag. Tænker, at det måske skyldes min sukkerafvænning? Jeg holder min sukkertrang nede ved at spise tre dadler med lidt peanutbutter på om eftermiddagen. Aftensmaden bliver laks på panden med honning og citron og salat og broccoli ved siden af. Min krop ser rigtig godt ud i spejlet: Ingen oppustet mave eller ubehag i kroppen.”

Dag 4

“Hver morgen skal jeg på toilettet efter morgenkaffen, så der er tilsyneladende et godt flow i hele kroppen. Det giver en lettere følelse og er vildt rart. Jeg spiser grød, æg og kaffe til morgenmad og et æble. Glemmer at spise frokost inden træning og spiser et æble, en banan og en proteinbar fra 7-Eleven til frokost. På grund af den store morgenmad, har jeg dog alligevel fin energi og kræfter til træningen.”

Læs også: Nøglen til din sundhed, vægt og tanker finder du i tarmene

Dag 5

“Morgenmaden er grød, æg og knækbrød uden hvede. I løbet af formiddagen snacker jeg grøntsager og frugt og køber en avocadoshake hos 42Raw til frokost. Aftensmaden er palæoburgere lavet på svampe og en bønnebøf af sorte bønner og kidneybønner samt fritter af søde kartofler. Min krop er stadig let og tilfreds, og det er virkelig rart at kunne spise så meget og lækkert og samtidig have en god fornemmelse i maven.”

Dag 6

“Jeg spiser nogenlunde som de tidligere dage. Afprøver dog som noget nyt opskriften på glutenfrie bananpandekager med blåbær og kanel fra bogen. De er mega lækre! Jeg har en god energi, rigtig flot hud og fortsat ingen oppustet mave.”

Dag 7

“Jeg har som resten af ugen sovet rigtig godt i nat, og har det vildt godt i kroppen. Normalt kan jeg godt få det virkelig varmt om natten, hvis jeg har spist meget gluten, sukker eller stivelse. Det har jeg ikke mærket noget til i denne uge. Jeg har i det hele taget en rigtig god energi og følelse her til morgen. Kan se og mærke stor forskel på min mave. Den ser meget fladere ud, og jeg har ingen sure opstød eller ubehag. Det føles, som om systemet er i flow og samarbejder med resten af kroppen.”

Efter kuren

“Jeg har været rigtig glad for at teste diæten. Jeg synes virkelig, jeg har mærket og set en forskel på min krop og hud. Og jeg er i godt humør! At undgå gluten, sukker og andre fristelser er gået fint, fordi jeg ikke havde det i huset og derfor ikke så nemt kunne falde i. Det har ikke været spor kedeligt at spise så grønt og sundt. Jeg har fået øjnene op for, at jeg sagtens kan gøre det lækkert med for eksempel ristede nødder og hummus, og det vil jeg gerne fortsætte med. Der skal være plads til chokolade og en grovbolle i ny og næ, men jeg vil undgå at proppe mig med dårlige ting.

Anbefalet til dig