Tryk sukkertrangen væk
SPONSORERET indhold

Tryk sukkertrangen væk

Zoneterapi og akupressur på de rette punkter kan både forebygge og lindre akut opståede sukkercravings og forhindre, at du går ombord i slikskuffen. Tryk på hvert punkt i 1-3 minutter, og husk at gøre det på begge sider af kroppen.

Af: Cille Lewinsky Foto: Getty Images
01. maj. 2018 | Sundhed | ALT for damerne

PUNKT 1: Hvis du lægger en finger foran øreflippen og åbner munden, vil du kunne mærke en lille fordybning, og her finder du punktet. Det er et meget følsomt sted, så tryk ikke for hårdt. Det er et godt punkt til at styre både appetitten og sukkertrangen, og som bonus hjælper det også på øreproblemer som f.eks. tinnitus.

PUNKT 2: Tryk eller massér forsigtigt med en finger lige under næsen. Punktet er godt til både at regulere appetitten og sukkertrang, men også til at afstresse nervesystemet og få kroppen til at slappe af, som den sjældent er, når den skriger på sukker.

LÆS OGSÅ: Zoneterapi: Tryk hovedpine, forstoppelse og stressen væk 

PUNKT 3: Tryk på "kvindepunktet", som du finder fire fingre over den inderste ankelkno. Det er godt til at afhjælpe alle hormonelle ubalancer som f.eks. PMS, menstruationssmerter og ikke mindst de heftige sukkercravings, mange får under menstruationen.

PUNKT 4: Tag fat i din storetå, og tryk blidt på negleroden i den side, som vender væk fra de andre tæer. Det giver energi til milten og bugspytkirtlen, som er med til at regulere vores blodsukker, så det ikke fiser op og ned og giver stærk sukkertrang.

Kilde: Katrine Birk, forfatter til flere bøger, bl.a. ”Tryk & Glad – Babymassage”. Se Katrinebirk.dk

Anbefalet til dig