Sexlegetøj
SPONSORERET indhold

24-årige Mille har et alternativt studiejob: "Der er helt vildt mange fordomme"

Og de skyldes mest af alt uvidenhed, mener hun.

Af: Sara Wilkins Foto: Privat
09. jan. 2017 | Livsstil | ALT.dk

Mille Oxenbøll er 24 år, læser til socialpædagog, og så har hun et ret alternativt studiejob.

Hver måned får hun tilsendt nyt udstyr fra onlinebutikken Winkwink, som sælger sexlegetøj og lingeri, og så har hun tre måneder til at afprøve alt fra dildoer og glidecreme til "elskovskugler" og udvendige vibratorer. Når prøveperioden er ovre, anmelder hun udstyret med 1-5 stjerner og fortæller åbent læserne om sin egen oplevelse af et givent produkt.

- Jeg har længe haft en interesse i at arbejde med seksualitet, så da jeg så stillingen hos Wink Wink, tænkte jeg: Hold nu op, dét skal jeg prøve, siger Mille Oxenbøll, der efterhånden har så meget sexlegetøj derhjemme, at kurven med det er ved at flyde over.

- Der har særligt været én, der i sin enkelthed er genial. Den hedder Real Rock, og der er ingen vibrator i. Det er en helt almindelig gummidildo uden andet end en sugekop i. Den var virkelig lækker og mindede forbavsende meget om den ægte vare, siger Oxenbøll, der har arbejdet som sexlegetøjstester i lidt over et år.

Drømmer om at blive sexolog
Jobbet afviger ellers en hel del fra det, som Mille Oxenbøll tidligere har arbejdet med: Mere klassiske småjobs som telefonsælger, tjener og medhjælper i en børnehave. Siden hun var teenager er interessen for menneskets seksualitet dog vokset, og i dag skriver hun bacheloropgave om unge handicappede og deres seksualitet.

Drømmen er at blive sexolog en dag, og her håber Mille Oxenbøll på, at den praktiske erfaring med sexlegetøjet vil gå godt i spænd med den teoretiske viden fra studiet.

- Jeg tror, det bliver en fordel for mig som sexolog at kunne anbefale produkter og sige: "Det her udstyr kunne måske styrke jeres parforhold, og det kender jeg faktisk, for jeg har selv prøvet det."

Derfor er hun glad for, at hun ikke selv skal ud og bruge en masse penge på sexlegetøj, der kan koste op til mange hundrede kroner. Mille Oxenbøll bliver nemlig udelukkende betalt i udstyr, ikke løn, og det har hun ingen skrupler ved.

- Som studerende er det dyrt at gå ud og købe sexlegetøj, så det var en stor bonus for mig, siger hun.

Hvad er det værste, du har testet?

- Jeg har faktisk ikke prøvet noget, der var virkelig dårligt. Men jeg har prøvet noget, hvor jeg har haft oplevelsen af, at det ikke lige passede til mig og min krop. Det var en "Womanizer" – en slags klitorisvibrator – og der er jeg simpelthen for følsom til, at det var behageligt for mig.

Har du aldrig fået tilsendt noget, som det var grænseoverskridende for dig at teste?

- Jo, da jeg fik tilsendt en pisk. Den havde et ottearmet piskestykke i den ene ende og en slags ridepisk i den anden. Da jeg kom hjem med den og lagde den på bordet, kiggede min kæreste og jeg på hinanden og var ret fortabte, for sådan noget er vi ikke lige kommet til endnu. Det var meget grænseoverskridende, men vi lærte også en masse nye ting om os selv.

Oplever mange fordomme
Mille Oxenbøll har tidligere været fremme i medierne og fortalt om studiejobbet, som hun har haft siden december 2015.

Det har affødt mange negative reaktioner fra folk på nettet, fortæller hun.

- Der er helt vildt mange fordomme. Første gang jeg lavede et interview, der kom i nyhederne, troede folk jo, at jeg lå og lavede det her hele dagen lang. Og da det kom frem, at jeg var pædagogstuderende, skrev folk: "Hold kæft, jeg håber ikke, at hun passer dine børn." Det lød jo nærmest som om, at jeg sad med et stykke legetøj mellem benene, mens jeg var på arbejde.

Det har dog primært været hendes kæreste og familiemedlemmer, der har måttet lægge øre til nysgerrige spørgsmål og fordomsfulde kommentarer, fortæller hun, og det er ikke altid sjovt.

- Folk er meget fordomsfulde, men det kommer jo af uvidenhed. De tænker, at man er sådan en fetish-trunte, der ikke kan styre det ude i det offentlige. Men du har jo også Hr. og Fru Danmark, der får passet deres børn og går i swingerklub. Alle har jo et privat sexliv, og jeg har så bare lidt ekstra meget legetøj. Det er jo ikke fordi, jeg bruger det konstant.

Et rigere sexliv
Og Mille Oxenbøll forstår ikke, at der er så mange fordomme om noget, der kan berige sexlivet så meget, siger hun.

- Man går jo glip af rigtig meget nydelse både for sig selv og sin partner. Jeg stimulerer selvfølgelig mig selv og mine sanser, men det er også nydelse for mig, hvis jeg ved, at jeg gør noget, som min partner helt vildt godt kan lide, og det kan udstyret hjælpe med.

- Jeg har mødt mange, som synes, det er pinligt at fortælle deres kæreste, hvad de godt kan lide i sengen. Fordi de føler, at de så retter på det, som han eller hun gør i forvejen. Det synes jeg er vildt ærgerligt, for det handler jo bare om at sige det på den rigtige måde.

Derfor håber Mille Oxenbøll, at flere danskere vil give sexlegetøj et forsøg.

- Jeg anbefaler alle at prøve det. Man behøver ikke ligefrem at købe en sexgynge eller en pisk, men det kan være super spændende at prøve noget nyt af og gøre det sammen med sin partner, hvis man har sådan en. Det giver virkelig noget tæthed, synes jeg.

- Alle mennesker har jo sex. Nogle har det med legetøj, andre har det med deres partner, og jeg har det så med begge dele.