30 minutter med Garance Doré

Foto: James Cochrane, Scott Schuman og Kim Weston-Arnold

30 minutter med Garance Doré

At læse hendes blog er som at tale med en god veninde, og siden hun i 2006 postede sit første indlæg, er der sket meget for 37-årige Garance Doré. Vi mødte den New York-baserede modeblogger, fotograf og illustrator i hendes anden hjemby, Paris, til en lille venindesnak.

Vi har bedt Garance Doré udpege sin favoritcafé i Paris, og derfor møder vi vores yndlingsblogger en dag under den parisiske modeuge på Bar du Central nær Eiffeltårnet i det 7. arrondissement. Hun er klædt i en grå frakke fra Isabel Marant, en bordeaux sweatshirt og et par løse boyfriend-jeans, og over armen har hun en hvid lædertaske fra det italienske taskemærke Valextra. Selv om hun lever af at tage billeder af andre på Garancedore.fr, er hun selv et scoop for streetstyle-fotograferne, og som hun sidder der på cafeen med håret skrabet tilbage i en knold og ansigtet åbent og bart uden makeup, er hun det perfekte eksempel på en chik parisisk kvinde. Garance Doré er født på Korsika, har været ung i Paris og bor nu i New York sammen med sin kæreste, streetstyle-fotografen Scott Schuman, der står bag Thesartorialist.com.

Hvordan er livet i New York?
"Vi bor i Greenwich Village, og der er faktisk lidt den samme stemning som i Paris, fordi det er så afslappet. Der ligger så mange restauranter, at det er svært at vælge. Man går jo altid ud i New York."


Garance Doré danner par med streetstyle-fotografen Scott Schuman, bedre kendt som The Sartorialist.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig?
"Jeg står altid tidligt op, omkring 6-7-tiden, og så spiser jeg en let morgenmad, mens jeg begynder at tjekke mine mails. Jeg har kontor derhjemme, og det har Scott faktisk også, så vi arbejder begge to hjemmefra. Men vi kigger på noget nyt, et rigtigt kontor uden for hjemmet. Klokken 9 møder mine ansatte ind, og så holder vi et møde om, hvad der skal ske i løbet af dagen. Vi starter med at gøre klar til dagens indlæg – vi har to nye indlæg om dagen, så der er en masse at gå i gang med. Jeg er jo en forretningskvinde, så jeg går til møder og tager mig af alle mulige ting. Lige nu sidder jeg med nogle nye spændende projekter, bl.a. med The Row og Dior. Men det kan jeg ikke sige så meget om nu."

Som læser af din blog føler man sig lidt som din veninde pga. måden, du skriver på. Hvilke tanker har du gjort dig omkring det?
"Da jeg startede min blog, vidste jeg ingenting om mode. Jeg var en outsider, men i dag er jeg jo en del af den, og jeg er ligesom kommet indenfor. Det gør også, at jeg måske ikke er lige så imponeret længere over alle de ting, jeg oplever, som jeg var i starten. Jeg udvikler mig hele tiden, og jeg har også ændret mig i forhold til, da jeg startede. Den anden dag interviewede jeg Dries Van Noten, og jeg sagde til ham, at han ikke skulle tale til mig som en i branchen, men som en, der ikke vidste noget. Jeg vil gerne have, at alle kan forstå det og være med."


Den smukke franske fotograf og blogger er netop blevet ansigt for det danske smykkefirma Pandoras Real Women 2013-kampagne.

Bruger du og din kæreste hinanden arbejdsmæssigt?
"Ja, hele tiden. Det er, som om Scott er den eneste, der virkelig kender og forstår mig. Derfor har vi stor nytte af hinanden. Han kan sige til mig, hvis der er noget, han synes, jeg skal gøre anderledes. Han kommer med forslag og ideer til nye ting, og jeg kan også sige, hvis der er noget, jeg ikke syntes var så interessant på hans blog, og hvordan jeg synes, han hellere skulle have gjort."

Rejser I meget sammen?
“Vi prøver, ja. I morges sad vi fx og planlagde en tur til Los Angeles, som jeg må tage på alene, da Scott skal være sammen med sine piger (Scott har to døtre fra et tidligere ægteskab, red.), så det er altid et ret stort koordineringsarbejde.”

Fortsætter på næste side...Hvad shopper du, når du er i Paris?
“Jeg skal altid forbi Isabel Marant og shoppe. Det er billigere her end i USA. Så elsker jeg også Céline og alle de andre franske mærker. Dem skal jeg se på, når jeg er her. Men faktisk shopper jeg mest på nettet. Jeg ved, hvad der er derude, og jeg ved også, hvad jeg gerne vil have. Så laver jeg mig et lille moodboard over ting – det kan jeg godt lide. Også fordi jeg ikke rigtig har tid til at shoppe, er det bare nemmere at gøre det online. Jeg kan rigtig godt lide dette område (det 7. arrondissement, red.). Det er også her, jeg bor, når jeg er i Paris.”Hvad er dit forhold til sundhed og skønhed?
“Jeg går op i sundhed, og nogle gange er jeg god til det, andre gange er jeg ikke. Jeg kan godt lide god mad, og jeg ryger også en gang imellem, så jeg er faktisk meget afslappet omkring det. For tiden bruger jeg Murads produkter, og så supplerer jeg med ansigtsbehandlinger hos Caudalie. Det er et fransk mærke, som bare passer ret godt til min hud.”

Hvem er din favoritdesigner?
“Jeg har mange. Men jeg er især glad for Isabel Marant, Stella McCartney og Dries Van Noten. For mig handler det meget om, at tøj skal klæde den kvindelige krop og have noget tidløst over sig. Stella McCartney forstår virkelig at lave tøj til kvinder, og jeg er især glad for hendes blazere. Jeg er ikke så meget til at klæde mig ud, som jeg synes, der er en smule tendens til nu. Det kan ikke blive vildt nok i gadebilledet, og det er især tydeligt under modeugen. Jeg har fx haft den samme taske fra Valextra med alle dage i modeugen indtil videre. Og jeg elsker min frakke fra Isabel Marant og har den virkelig tit på. Jeg går tit i skjorter og elsker Equipment, så det er for det meste ret afslappet og behageligt. Dries Van Noten kan jeg godt lide, fordi man kan tage det frem om 10 år, og så er det stadig smukt. Det er efter min mening det, tøj skal kunne.”


Cyklen er det smarteste transportmiddel for en travl  streetstyle-fotograf under modeugerne.

Det er gået meget stærkt, det hele, og du har opnået så meget på forholdsvis kort tid. Hvordan ser din fremtid ud?

“Jeg vil gerne skrive en bog. Jeg kan ikke fortælle, hvad den handler om endnu. Jeg ved godt, hvad jeg gerne vil have, den skal handle om, men så ændrer jeg mening, og så bliver I skuffede, så jeg vil helst ikke sige så meget om den.”

Se også: 20 skud fra hoften: Mikael Bertelsen »
Se også: "Sådan fik jeg mit drømmejob" »

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview