5 lækre brunch-restauranter i New York
Foto: Karin Gråbæk 5 lækre brunch-restauranter i New York

Spis i New York

5 lækre brunch-restauranter i New York

Hvor skal man spise brunch hvis ikke i New York? Vi guider dig til fem af de bedste steder at nyde kombinationen af breakfast og lunch.

Den "all American"
De særlige amerikanske restauranter diners, som vi kender fra utallige film, hvor hovedpersonerne har slået sig ned i en bås over for hinanden og ventet på, at servitricen skulle komme med kaffekanden, er blevet hippe igen. I Williamsburg i Brooklyn er den røde, autentiske The Diner (se billede ovenfor) blevet et populært sted at få en stak pandekager med ristede pærer eller den store country breakfast med scrambled eggs. Bemærk at der kun er brunch i weekenden, hvilket gælder mange steder.

Dinernyc.com


Den old school
Old school spisesteder nyder en stor stjerne lige for tiden. Skuespiller og blogger Gwyneth Paltrow, der er opvokset i New York, har således et blødt punkt for Barney Greengrass, og den er faktisk over 100 år gammel. En speciel newyorker oplevelse og et alternativ til at få det samme som "Sally" fik på The Katz i "When Harry Met Sally". New York institutionen bagels med laks og creme cheese er naturligvis på menuen.

Barneygreengrass.com


Læs også: Christian Jungersen om sit skæbnesvangre døgn i New York

Den kunstneriske

Appetitten og trangen til at sidde ned og nyde mokkaen og maden bliver kun skærpet af at se på noget moderne design først. På Museum of Arts and Craft kan man begge dele. Restauranten Roberts tilbyder ikke bare et mere moderne grønt bud på den ellers ret tunge amerikanske brunch, men også en helt formidabel udsigt over Central Park her fra Columbus Circle.

Robertnyc.com (se de flotte billeder af restauranten!)


Den lille lokale
Det bedste er nu alligevel at finde en lille lokal café i det berømte og charmerende landsbyagtige Greenwich Village eller de tilstødende hoods, som man jo siger i New York. På Le Grainne Café i Chelsea står man gerne i kø for at skrue sig ind på en plads i den solgule, charmerende franske café, der mikser det bedste af områdets boheme stemning med franske klassikere som omeletter, eggs florentine, eggs benedict og selvfølgelig croissanter.

Legrainnecafe.com


Den med det hele
Bubby's er et godt sted at udforske newyorker institutionen brunch. Menukortet har hele udtrækket fra havregrød til den store brunch inkl. pandekager. Den populære Bubby's spiller på de amerikanske rødder og hævder, at flere opskrifter er stjålet fra bedstemor. TriBeCa familierne flokkes her i weekenden på restauranten, som ligger lige midt i Robert De Niro land, hvor han både bor og har restaurant.

Bubbys.com


Læs også: Find inspirationen i Los Angeles

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide