Opskriften på det gode liv: 7 gode vaner
SPONSORERET indhold

Opskriften på det gode liv: 7 gode vaner

Af: Louise Gade Sig Foto: Bulls
23. nov. 2011 | Livsstil | ALT for damerne

Stephen R. Covey skrev i 1989 klassiker ’7 gode vaner,’ som blevet lidt af en Bibel for folk, der vil tage ansvar for sig selv – uden at lade sig styre af vanerne.  

Her er Stephen R Coveys 7 bud på gode vaner, der kan ændre dit liv markant til det bedre:

Vær proaktiv
Ethvert menneske har styrken til at tage sine egne beslutninger. Når du vælger dit svar eller din reaktion i overensstemmelse med selvvalgte værdier, er det proaktiv adfærd.
 
Begynd med slutningen
Forestil dig, hvordan du gerne vil have levet dit liv, når du en dag ligger på dødslejet, og handl derefter.  Den mentale del giver ordre til den fysiske del og leder dig hen mod det ønskede mål.
 
Gør det første først
De første ting er de ting, som du personligt finder det mest værdifuldt at gøre. De bevæger dig i den rigtige retning. Se på, hvad der haster, og hvad der er vigtigt – de to ting hænger ikke altid sammen. Det er ikke altid det, der haster mest, der er det vigtigste at gøre.
 
Tænk vind/vind
Vi har tidligt i livet lært at basere vores selvværd på sammenligninger og konkurrence. Succes og sejr er modsætninger til at fejle og tabe. Men forsøg i stedet at lave samarbejder, hvor begge parter vinder noget. En vind/vind person besidder tre karaktertræk: ærlighed, modenhed og en “plads-til-alle-mentalitet.”

Søg først at forstå, dernæst at blive forstået
Når vi lytter til en person, der fortæller os noget, gør vi det ofte ved at vurdere, fortolke, og rådgive, så du kan svare ud fra din egen virkelighed. Men prøv at lytte kun med den hensigt virkelig af forstå det andet menneske.

Skab synergi
To dele sammen bliver til mere, end hvad de er hver er for sig. To personer får flere gode idéer sammen, end de får tilsammen hver for sig, og to personer, der generelt arbejder synergisk sammen, har potentiale til at få mere ud af det, end hvis deres indsats hver for sig lægges sammen. Husk på det, også i familielivet.

Slib saven
Uden træning har hjernen svært ved at trække på hukommelsen, kombinere informationer og skabe nye ideer. Uden opmærksomhed på, hvordan vi samarbejder med andre, bliver relationer opløst. For at fungere som menneske må man slibe saven – altså udvikle og uddanne sig hele livet.
 

Nysgerrig efter mere? Køb bogen »her


»Læs også artikel: Netdating gør dig mere kræsen.Nøgleord: 7 gode vaner, Stephen R. Covey, bedre liv, det gode liv.