Helsinki

Foto: Veera Bianca Papinoja Find frem til de bedste spots i den finske hovedstad, Helsinki.

Lækre vintagebutikker og byens bedste kanelsnegle: 24 timer i Helsinki

Den 30-årige finske blogger Veera Bianca Papinoja elsker Helsinkis små, upcoming områder. Hun kender til alle de små kroge og skjulte skatte, der findes i den finske hovedstad. Se blandt andet, hvor du kan få den bedste kanelsnegl i byen og finde den mest forrygende vegetarmad.

Kl. 8.00

Vågn op på det luksuriøse St. George Hotel i Helsinki. Hotellet ligger i en bygning fra 1840’erne i Helsinkis centrum og lige ved siden af Vanha kirkkopuisto, som er en gammel kirkegård. Det er et fantastisk hotel midt i byen.

Kl. 9.00

Spis morgenmad i det hyggelige og trendy Punavouri-distrikt, hvor du blandt andet finder den hyggelige café Kuuma. Prøv deres fantastiske avocadotoast!

LÆS OGSÅ: Stramt feriebudget? Her er de billigste storbyer i Europa

Kl. 10.30

Gå rundt i Punavouri-området, hvor der er fyldt med vintagebutikker, designershops og lækre restauranter. Det er mit yndlingsområde i Helsinki! Hvis du er mere til high-end-mærker som Louis Vuitton, skal du gå hen til Esplanadi, som er en esplanade i midten af Helsinki, hvor der også er en park, man kan hænge ud i.

helsinki
The Cock. Foto: Veera Bianca Papinoj.a

12.30

Spis frokost på Why join the navy when you can be a pirate – ja, det er navnet på restauranten! De laver en fantastisk Ramen-suppe og frisk juice. Hvis vejret er til det, kan man sætte sig udenfor i deres hyggelige gård. Hvis du er mere til sprøde salater, er The Cock et fantastisk sted.

LÆS OGSÅ: Rendyrket romantik i Rom: Tag på kærestetur til den italienske storby-perle

14.00

Der er flere hyggelige og upcoming områder i Helsinki. Foruden Punavouri er Kallio også et fedt område, hvor man kan nyde den afslappede atmosfære med en billig øl i hånden. Tjek også Vallila ud. Her er begyndt at skyde en masse lækre cafeer op, prøv for eksempel Café Päijännes kanelsnegl – det er simpelthen byens bedste!

Kl. 16.00

Se og oplev Kauppatori. Det er en stor markedsplads lige ned til havet, hvor der er leben og små boder med lokale specialiteter. Se på de smukke, gamle bygninger og fortsæt til Esplanadi, snup en to-go-kaffe, og nyd den gamle del af Helsinki.

LÆS OGSÅ: Lokal luksus: Tag på kærlighedsweekend til Lissabon

helsinki
Restaurant Yes Yes Yes. Foto: PR.

Kl. 18.30

Der er mange lækre restauranter i Helsinki, men prøv den nye restaurant Yes Yes Yes. Det er en hip vegetarisk og vegansk restaurant. Det er fusionsmad med smage fra Mellemøsten, Asien og meget mere. Det smager fantastisk – og så laver de også forrygende cocktails.

kl. 20.30

Snup en aftendrink på F6 Hotel i deres fantastiske bar, Runar. De laver en finsk Napue Gin-drink med rosmarin og tranebær, som jeg elsker! Hvis du mere er til bobler, er Sky Room på 16. etage på Clarion Jätkäsaari Hotel klart et besøg værd.

Om Helsinki

  • Helsinki er Finlands hovedstad og største by med lidt over 600.000 indbyggere og ligger ved Den Finske Bugt.
  • I 2012 blev Helsinki kåret til verdens designhovedstad og er fyldt med både smarte butikker og lækre cafeer og restauranter.

Finland.dk

Hvem er Veera Bianca Papinoja?

helsinki-Veera-Papinoja---Helsinki_SH.jpg

Veera Bianca Papinoja, 30 år

Fotograf og blogger på rejsebloggen Veerabianca.com. I 2017 blev hendes blog nomineret til den mest populære blog i Finland.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide, Restaurant og Shopping

610x200_woordy_dmjpg.jpg