parforhold

Foto: Getty Images Min kæreste har ændret sit udseende over de sidste par måneder, hvilket har resulteret i, at jeg ikke længere tænder på min kærester, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg er ikke længere tiltrukket af min kæreste

Over de sidste par måneder har min kæreste ændret udseende, hvilket har resulteret i at jeg ikke længere tiltrukket af ham. Betyder det, at jeg ikke elsker ham nok? Jeg føler mig som et dårligt menneske, for at have disse tanker, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om at føle sig som et dårligt menneske

Jeg skriver til dig, fordi jeg ikke tør snakke med andre om det her, for jeg skammer mig over mig selv. Min kæreste og jeg er sidst i 20’erne og har været sammen i fire år. Problemet er, at min kæreste har ændret udseende de sidste par måneder, bl.a. har han taget skægget af og fået ny stil, mimik og duft. Alt sammen på grund af den uddannelse, han er i gang med. Dette har desværre betydet, at jeg ikke er tiltrukket af ham længere, for jeg kan simpelthen ikke kende ham.

LÆS OGSÅ: Min kærestes jalousi har smadret vores forhold

Hans ydre tænder mig af, og jeg føler, at han er et helt nyt menneske. Jeg ved godt, at hans indre er det samme, men det er svært at huske sig selv på det, når intet ellers er, som det plejer. Alle disse tanker får mig til at føle mig som et dårligt menneske, for hvordan kan jeg fokusere så meget på det ydre, når min kæreste ellers er så dejlig? Betyder det, at jeg ikke elsker ham nok, når jeg piner mig over ham? Betyder det, at vores forhold er forbi?

Vibeke Dorph om at rumme hinanden

Jeg må indrømme, at jeg da også har haft perioder, hvor jeg har været mere begejstret for min kærestes udseende end andre. I starten kunne det godt gøre mig vældig forskrækket, når jeg nærmest gik i sort over den lovlig kulørte skjorte, han havde valgt at tage på til en fest – eller endnu værre: Dengang han pludselig mente, at bakkenbarter klædte ham fantastisk. Med tiden fandt jeg dog ud af, at mine pinagtige følelser i virkeligheden bundede i, hvordan min kæreste tog sig ud i andres øjne og dermed handlede de mere om mit manglende selvværd end om ham som person. Og så måtte jeg jo erkende, at det nok var selvværdet og ikke bakkenbarterne, jeg skulle fokusere på, hvilket bestemt kan anbefales.

LÆS OGSÅ: Kan jeg leve med hans enorme svigt?

Nu skriver du intet om, hvorvidt din kæreste også har ændret sig på de indre linjer. Hvis det er tilfældet, så er det jo en anden situation, du står i. Har han forandret karakter og værdier, jamen så er der måske en god grund til, at du har det, som du har, og så må du finde ud af, om du vil leve med ham i den nye udgave, eller om du selv vil en anden vej. Er han stadigvæk den dejlige mand, du i sin tid forelskede dig i, så synes jeg, at du skal tage den lidt med ro og øve dig i at rumme, at I et parforhold går følelserne op og ned, og at det måske ikke er alt ved hinanden, vi er helt vilde med. Verden går forhåbentlig heller ikke under, hvis du betror din kæreste, at du savner hans skæg. For i et forhold skal der også være plads til den slags venlig kritik. Der er først noget helt galt, hvis vi konstant og konsekvent forsøger at lave om på hinanden.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Kærlighed

610x200_woordy_knap2.jpeg