Jeg er panisk angst for at miste min kæreste Vibeke Dorphs brevkasse
SPONSORERET indhold

Jeg er panisk angst for at miste min kæreste

Jeg er simpelthen ved at blive skør i hovedet over at gå og frygte, at min kæreste forlader mig. Jeg føler ikke, at jeg er ham værdig, og derfor er jeg hele tiden bange for, at han indser dette og går fra mig, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
18. feb. 2022 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om frygten for at miste

Jeg er en kvinde først i 40’erne, enlig mor til en datter, og jeg søger desperat et råd, for jeg er ved at blive skør i hovedet. Sagen er, at jeg for et halvt år siden mødte den absolut sødeste kæreste. Han er kærlig, lyttende, forstående og empatisk, og jeg er fuldstændig forgabt i ham.

Jeg vil faktisk mene, at jeg aldrig har oplevet noget lignende i nogle af de forhold, som jeg har været i. Men, og der er et men, som jeg har svært ved at forstå, hvad bunder i. I det halve år, vi har været sammen, har jeg konstant haft en knugende følelse af, at det blot er et spørgsmål om tid, før han smutter.

LÆS OGSÅ: Jeg frygter, at min kæreste ser en anden

Jeg føler nemlig ikke, at jeg er ham værdig. Min kæreste er enormt lyttende og er sindssyg god at snakke med. Det resulterer i, at han også har mange bekendtskaber, som også er kvinder. Jeg har derfor mærket jalousien, og vi har talt om det, og jeg har været meget ærlig og bedt om hans hjælp, så det ikke ender med at ødelægge noget. Igen, her er han utrolig rummelig og forstående. Men hvorfor har jeg en følelse i kroppen af usikkerhed, hvorfor føler jeg mig ikke ligeså elsket, som jeg elsker ham?

Det æder mig op. Det skal siges, at jeg tidligere har været i flere forhold, hvor jeg ikke rigtig havde mig selv med.

Vibeke Dorph råder til at være modig

Hvorfor du er så ræd for at miste din kæreste? Jeg tror, at en stor del af svaret på det, skal findes i den sidste sætning i din mail. Nemlig, at du tidligere har været i forhold, ”hvor jeg ikke rigtig havde mig selv med”. Som jeg forstår den sætning, så har du således tidligere stået mere følelsesmæssigt på sidelinjen, du har således netop ikke haft dig selv med. Dermed har du heller ikke rigtig satset, og så har du ikke tabt noget, nej, men du har heller ikke vundet noget.  

Denne gang har du så noget på spil, for du er stormende forelsket og befinder dig derfor i et kronisk kontroltab. Du investerer herved dig selv og dine følelser 100 procent i forholdet til din nye kæreste. Du har kastet dig selv ind i spillet og har alt at vinde, men også en hel del at tabe. Det er nok tanken om det sidste, der har bragt dig på følelsesmæssig glatis, og det er helt forståeligt og såre menneskeligt, at det skræmmer dig, men du gør alligevel det helt rigtige.

LÆS OGSÅ: Jeg føler mig som en klods om benet på min mand

For det tudsegamle ordsprog ”hvo intet vover, intet vinder” er jo sandt. Det er risikofyldt at satse og lettere at lade være, men du er kun tilskuer til livet, hvis du nøjes med det sidste. Tør du derimod satse og elske og dermed muligvis tabe, så lever du fuldt, og det er vel også det, vi er sat i verden for at gøre. Så i stedet for at gå og lytte til frygten, så sats, og invester i dit forhold, vær modig og vis, hvem du er, for det er den eneste vej frem.

Skulle det så mod forventning gå galt mellem dig og din kæreste, så lærer du også noget vigtigt af det. Nemlig at det er hårdt og rædselsfuldt at få sit hjerte knust, men også det klarer og overlever du, og så er du ikke længere så bange for at åbne dig og sætte dig selv på spil, når kærligheden kigger forbi.

Anbefalet til dig