Vibeke Dorph Brevkasse Steddatter

Foto: Getty Images Min kæreste er fantastisk, men hans datter driver mig til vanvid for et godt ord. Skal jeg blive eller gå? Hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg kan ikke holde min steddatter ud

Jeg har fundet mig den skønneste kæreste, som er manden i mit liv. Der er bare det problem, at jeg ikke kan holde hans datter ud. Hun kører mig så langt ud psykisk, at jeg er ved at gå ud af mit gode skind, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om konflikter med steddatter

Jeg bor sammen med en helt fantastisk mand, som jeg føler mig tryg og sikker sammen med. Jeg har haft mit at slås med, men med ham føler jeg mig i balance, og han er manden i mit liv.

Problemet er min kærestes datter. På grund af problemer hos hendes mor, blev hun sidste år flyttet akut hjem til os, og det gik slet ikke. Pigen var så modbydelig overfor mig, at jeg til sidst måtte forlade hjemmet. Efter en måned måtte min kæreste også give op, og hun blev flyttet hjem til sin mor igen.

LÆS OGSÅ: Jeg er ved at blive vanvittig af jalousi

Selv om hun siden der har opført sig ordentlig, så er jeg efter den episode kommet så langt ud af balance psykisk, at jeg ikke ved, hvad jeg skal stille op, for jeg har bare lyst til at gå min vej igen.

Jeg føler mig langt mindre tolerant i forhold til datteren, og det dræner mig, når hun er her. Til tider hader jeg hende for at skubbe mig så langt ud psykisk. Jeg orker heller ikke at skulle bøvle med hendes mor, der konstant skaber konflikter og bare vil have krig.

Så mit spørgsmål er vel egentlig, om jeg virkelig kun har den mulighed tilbage, at jeg må gå fra manden i mit liv, som jeg egentlig er i gang med at prøve at få børn med og også kigger på hus sammen med?

Vibeke Dorph råder til at anerkende steddatteren

Jeg får helt ondt i maven, når jeg læser din mail. Ikke på dine vegne, men på din kærestes datter, der i den grad virker klemt og som et barn, der virkelig har brug for opmærksomhed og ikke mindst faste rammer, givet og sat af de forældre og stedforældre, der er omkring hende.

For selv om jeg godt forstår, at du kan føle dig udfordret af pigen, så er fakta, at du er voksen og dermed har din frie vilje til at gå eller blive og i det hele taget gøre, som det passer dig. Det valg har din kærestes datter ikke, hun er et barn og i lommen på et sæt forældre, hvoraf i hvert fald den ene ikke virker til at forvalte sin forældrerolle særlig godt.

LÆS OGSÅ: Jeg har svigtet både min kone og mine børn

Det hjælper ikke pigens i forvejen udsatte position, hvis du puster til ilden og skaber yderligere konflikter, for flere konflikter er det sidste pigen er brug for.

Nu har naturen desværre også skuret tingene så uheldigt sammen, at udfordrede børn som din steddatter sjældent opfører sig særlig charmerende. Man kunne ønske sig det modsatte for deres egen skyld, men som regel er den type børn grænsesøgende og konfliktskabende, fordi de har det så skidt. Lige det skal forældre selvfølgelig kunne håndtere – måske med hjælp udefra – og det skal stedforældre også.

Kan man ikke det som stedforældre, ja, så skal man trække sig, ikke bare for sin egen, men så sandelig også for barnets skyld.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Familieliv og Parforhold