Jeg leder efter en kæreste, der ikke ønsker sex Vibeke Dorph Brevkasse

Foto: Getty Images Jeg har ikke lyst til sex, og det gør det svært at finde en partner, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg leder efter en kæreste, men jeg gider ikke have sex

Efter overgangsalderen har jeg mistet lysten til sex, men jeg ønsker stadig at dele livet med en mand. Det virker dog som et uoverskueligt projekt, og jeg har endnu ikke haft held med min søgning, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om eftersøgning af kæreste

Jeg er en kvinde midt i 50'erne. Jeg blev enke for en del år siden og er mor til to voksne børn. Mens børnene boede hjemme, havde vi en dejlig lille familie. Men efter, at de er flyttet hjemmefra, føler jeg mig ret alene. Efter jeg blev enke, har jeg haft kærester indimellem, men jeg har også trivedes fint med mig selv og børnene alene.

Nu vil jeg dog gerne have et mere fast forhold. Problemet er blot, at efter overgangsalderen har jeg helt mistet lysten til sex, og egentlig har jeg ikke det store behov for at finde sexlysten igen. Jeg er til kys og kram, men ikke mere.

LÆS OGSÅ: Vores sexliv er fuldstændig dødt

Det har jeg prøvet at skrive på diverse datingsider, men her har jeg kun fået ubehagelige svar som: "Hvad laver du så her?" og "Det skal jeg da nok få lavet om på". Min ærlighed har således ikke givet pote, og jeg bliver ked af de sure svar og grimme svar. Selvom jeg godt ved, at de mennesker, der skriver til mig, ikke har ret, så mister jeg næsten selvtilliden af deres nedværdigende, grimme beskeder. Og det er helt almindelige datingsider, ikke sexsider.

Men hvad gør jeg så? Hvor finder jeg det, jeg søger? Hvilket er en mand, der er intellektuel, rar, hyggelig og introvert, som jeg selv er det, og som ikke ønsker sex. Findes de da slet ikke?

Vibeke Dorph råder til at fokusere på alt det, du gerne vil

Nu synes jeg, at det er en dårlig idé at bruge plads i en datingannonce på at skrive om de ting, man ikke søger hos en partner. Det er da sjovere, hvis du skriver om alt det, du drømmer om, og så i øvrigt gør dig klart, at du aldrig får alle drømme opfyldt, men så får du noget andet i stedet.

Det sidste er den oplevelse, de fleste af dem, som jeg kender, har fået, når de har søgt en partner på nettet. Her er de også startet med at stille krav og have bestemte forventninger til en potentiel kæreste. Sjovt nok er mange af dem endt op med en partner, som viste sig at være fuldstændig anderledes, end det de havde søgt. For eksempel kollegaen, der ledte efter en veluddannet og belæst mand, men som nu har fundet lykken med en sød og livsklog fyr, der ikke er veluddannet, og som hellere vil rode med biler end at læse bøger.

LÆS OGSÅ: Jeg kan ikke slippe min ven og elsker

Derfor er mit råd da også til dig, at du sænker paraderne og også prøver at mødes med mænd, som virker søde, men som ikke nødvendigvis lever op til alle dine krav og forbehold. For du kan jo heller ikke vide, om din sexlyst lige pludselig skulle vende retur, hvis den rette stemning melder sig. Hvis du ikke har lyst til at prøve den model af, så skal du måske lede efter en god og belæst veninde i stedet. Gode venner findes der nemlig også datingsider for, og så er du jo også helt ude over det med sex.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Sex

610x200_woordy_dmjpg.jpg