Vibeke Dorph Brevkasse Min kæreste hopper og springer for sin ekskone

Foto: Getty Images Min kæreste har i min optik lidt for meget kontakt med sin ekskone, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min kæreste hopper og springer for sin ekskone

Han har selv sagt med et glimt i øjet, at han nok bør klippe navlestrengen til sin ekskone, men de har stadig daglig kontakt. Han slår hendes græsplæne og står konstant til rådighed. Jeg synes, deres kontakt er i overkanten, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om kæreste med navlestreng til ekskone

Jeg har et problem med min kæreste gennem snart et år. Det handler om hans forhold til sin ekskone, som han har to børn med. De var sammen i små 20 år, og det var ham, der gik fra hende, fordi han følte, at forholdet var dødt. Efter fem måneder mødte han så mig, og allerede på det tidspunkt sagde jeg til ham med et glimt i øjet, at han skulle se at få klippet navlestrengen til sin ekskone. Sagen er nemlig, at min kæreste slår sin ekskones græs, han handler ofte ind for hende, han passer tit børnene, hvis hun skal løbe en tur. Han hopper og springer i det hele taget for hende, men det gør han nu også gerne for mig, for sådan er han bare.

LÆS OGSÅ: Min kæreste vil ikke erkende, at han har et problem

Jeg kan godt tåle, at de har et venskab – også på grund af deres børn. Det, der frustrerer mig, er den daglige kontakt, de fortsat har. Jeg har flere gange oplevet, at han skriver med hende, når jeg sidder lige ved siden af. Deres tætte forhold påvirker mig meget, men jeg har prøvet at feje det væk og sige til mig selv, at det går i sig selv på et tidspunkt. Det virker dog foreløbigt ikke til at ske. Så kan jeg tillade mig at bede ham om at løsne lidt for kontakten med hende.

Vibeke Dorph råder til at skubbe venligt og på kærestens præmisser

Umiddelbart kan jeg godt forstå, at du er træt af, at din kæreste har så tæt et forhold til sin ekskone, men egentlig burde du også være glad for det. For din kærestes omsorg for sin ekskone, vidner jo dybest set kun om, at han er et samvittighedsfuldt menneske, og det lover godt for jeres fælles fremtid. Jeg er også ret sikker på, at når din kæreste er så hjælpsom over for sin ekskone, så bunder det i, at han gerne vil gøre sit for deres børns trivsel, også det fortæller da kun noget godt om ham.

LÆS OGSÅ: Jeg kan ikke holde min steddatter ud

Nu har du jo kun kendt din kæreste i et lille års tid. Jeg synes derfor, det er for tidligt, at du blander dig i, hvordan og hvor meget han omgås sin ekskone. Når det er sagt, så er der dog én ting, som du godt kan tale – venligt - med ham om. For når din kæreste bruger så utrolig meget energi på at være der for sin ekskone, så gør han hende dybest set også lidt en bjørnetjeneste. De er nu engang skilt, og hun skal videre med sit liv, men bliver din kæreste ved med agere stand-in ægtemand for hende, så kan han ufrivilligt komme til at spærre for, at det kommer til at ske. For ved at være så stor en del af hendes daglige tilværelse, så sætter han hende i en situation, hvor hun får nogle af sine behov dækket, men ikke rigtig får det, hun dybest set har brug for.

Nemlig et blødt spark til at komme videre med sit liv og måske ad den vej møde en mand, der på en sundere måde kan erstatte din kæreste. Så hjælp ham til at skabe den plads i ekskonens liv, men sørg nu også for, at det bliver på hans helt egne præmisser.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Skilsmisse og Parforhold