mand på telefon

Foto: Getty Images Min kæreste tror at jeg løber om hjørner med ham og er ham utro, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min kæreste vil ikke fortælle, hvem der sladrer om mig

Min kæreste siger, at han har modtaget anonyme opkald om mig. Nu tror han, at jeg løber om hjørner med ham og er ham utro, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Min kæreste siger, at han har modtaget anonyme opkald om mig. Nu tror han, at jeg løber om hjørner med ham og er ham utro, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om at blive uretfærdigt behandlet

Jeg er en kvinde på 61 år og enke. For tre år siden mødte jeg en ven, som jeg blev rigtig glad for. Han var selv fraskilt og faldt godt til i familien, og han har nu boet hos mig i det seneste års tid.
I starten af vores forhold havde vi det rigtig godt, men for et års tid siden, fortalte han pludselig, at han havde fået et anonymt opkald om mig. Han ville ikke fortælle mig, hvad det handlede om, kun at han havde fået at vide, at jeg holdt ham for nar. Han ville heller ikke sige, hvem personen var, kun at han ikke var i tvivl om, at det var en person, der kendte mig godt. Opkaldet gentog sig et halvt år efter, og jeg blev selvfølgelig bundulykkelig. Denne gang var det værre, for nu var han sikker på, at jeg løb om hjørner med ham og måske var ham utro.

LÆS OGSÅ: Jeg har været utro og den dårlige samvittighed forfølger mig

Jeg har aldrig været ude for den slags før. Vi endte med at droppe at holde min runde fødselsdag og tog i stedet ud på en rejse, som han planlagde. Vi havde en fantastisk tur, men da vi kom hjem igen, begyndte han at rette på mig og kritisere mig for småting: Han sagde, at jeg var dårlig til at køre bil, at jeg var dårlig til at lave mad og ikke opdrog på min hund. Ved juletid gik der så igen noget galt. Pludselig ville han sove for sig selv og var i et underligt humør. Han rykkede dog ud, da hans børn kom på besøg, men efterfølgende har vi ikke talt særlig meget sammen.

Nu aner jeg ikke, hvad jeg skal stille op. Jeg prøver at sige fra over for alle hans anklager, men jeg er ikke særlig god til konflikter. Tror du, vi kan komme videre? Selv mener han aldrig, at han gør noget forkert. Han er i det hele taget meget ærekær og vil gerne bestemme alt.

Vibeke Dorph om mistro og usikkerhed

Det undrer mig, at din kæreste åbenbart har mere tillid til en ukendt person, der ringer ham op og betror ham ubehagelige historier om dig, end han har til dig, der er hans kæreste. Havde han tillid til dig, så ville han vel i stedet forarget fortælle dig om, hvilke vanvittige historier den anonyme kilde har disket op med og i det mindste spørge dig, om uhyrlighederne havde nogen gang på jorden. Er det ikke sådan, du selv ville reagere, hvis det var dig, der blev ringet op af en fremmed? Er det ikke sådan, man agerer i et kærlighedsforhold? Det synes jeg.

Det gør din kæreste så åbenbart ikke, og helt ærligt så tvivler jeg faktisk på, at han overhovedet har modtaget de påståede opkald. Jeg er ret overbevist om, at det er noget, han selv finder på. Han tester dig ved at bilde dig ind, at andre har sagt noget ikke særligt fordelagtigt om dig og vil af den vej se, om du udviser anger og afslører dig selv. Det er en lidt uhyggelig opførsel, men hvad hans mistro bunder i, ved jeg jo ikke. Jeg har dog en fornemmelse af, at din kæreste grundlæggende mangler tillid til kvinder, og da du nu er hans kæreste, er det dig, det går ud over. Det er ikke en særlig rar måde at udtrykke sin usikkerhed på, og når han så samtidig konstant kritiserer dig og kører på dig psykisk, så bliver jeg bekymret.

LÆS OGSÅ: Jeg er forelsket i en mand, der er 22 år yngre end mig

Så hvad gør du? Jeg tror, at du først og fremmest må gøre dig klart, at der ikke findes en ukendt person, som ringer til din kæreste og sladrer om dig. Det er dermed ikke dig, men din kæreste, der er noget galt med. Det må du få ham til at forstå, og du må forklare ham, at hvis han ikke tør have tillid til dig, så vil jeres forhold gå i stykker. Her skal du huske at fortælle ham, at du vitterligt gerne vil ham, men at det er ham og ikke dig, der har et stort stykke arbejde foran sig, hvis jeres forhold skal holde.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Kærlighed