Min nye kæreste opfører sig underligt
SPONSORERET indhold

Min nye kæreste opfører sig underligt

Jeg er blevet skilt efter 20 års ulykkeligt ægteskab, og nu er jeg blevet kontaktet af en gammel kollega, som jeg er begyndt at ses med. Nu synes jeg, han er begyndt at opføre sig underligt, men jeg tænker meget på ham, og jeg savner ham, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
01. aug. 2020 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om kæreste, som opfører sig underligt

Jeg er en kvinde på 42 år, der efter et ulykkeligt ægteskab er blevet skilt efter 20 år, fordi min eksmand fandt en anden. Vi har sammen to drenge på 19 og 14, der bor hos mig. Jeg havde ingen følelser for min mand, og vi havde i de seneste år ikke noget sexliv. 

Kort tid efter min skilsmisse, blev jeg kontaktet af en gammel kollega. Det er en mand på 26 år, der fortæller mig, hvordan han har det, siden han så mig for første gang. Vi begyndte at ses, vi havde en god kemi og havde det også rigtig sjovt sammen. 

LÆS OGSÅ: Hvorfor tør jeg ikke stole på min mand?

Vi har nu haft et forhold i en måned, men nu synes jeg, at han er begyndt at opføre sig underligt. Vi har kun været i seng sammen en enkelt gang, alligevel melder han ud, at han ikke bare vil være min elsker. Han vil ikke mødes med mig, men han skriver til mig jævnligt og siger søde ord. Jeg forstår ikke, hvad han vil mig? Nogle gange, når vi har skrevet sammen, kan han pludselig blive meget formel, næsten som en anden person. Jeg ønsker et seriøs forhold, hvor min kæreste også kan være en del af mit og børnenes liv. Et liv, hvor vi kan rejse og gøre ting sammen. Han er ugift og bor med sine forældre, fordi den kultur, han kommer fra, påbyder det. Jeg tænker meget på ham, jeg savner ham, men han undskylder sig hele tiden med, at han ikke har tid til at ses på grund af travlhed på sit arbejde. Hvad gør jeg?

Vibeke Dorph råder til at afslutte forholdet

Jeg kan godt forstå, at du efter et langt og kærlighedsløst forhold længtes efter at give og modtage kærlighed fra et andet menneske. Det er kun naturligt, se det, som at du er en sund og rask kvinde med hele dit følelsesmæssige register i behold. 

LÆS OGSÅ: Jeg er jaloux på min kærestes veninde

Jeg tror dog, at du skal være varsom og kræsen med, hvem du kaster dine varme følelser på, og den mand, du her beskriver, lyder bestemt ikke som én, jeg selv ville satse på. Dels er han ret meget yngre end dig og befinder sig derfor et helt andet sted i sit liv. Dels synes jeg også, at hans adfærd med at ville dig det ene øjeblik for så at trække sig igen vidner om en umodenhed i ham, der på den lange bane vil slide dig og dit selvværd i bund, og det har du ikke fortjent. Du har tværtimod fortjent en mand, der kun vil dig det godt, og som vil være dig en god og loyal livskammerat. Som du selv beskriver det, en mand, som du kan dele dit liv med, og hvor dine børn også kan indgå som en naturlig del af jeres forhold. Det er fuldstændig legitime og sunde ønsker, men jeg tror ikke, at den mand, du nu ser, er klar til det. Derfor er mit råd til dig, at du afslutter forholdet og i stedet bruger din tid og dine kræfter på at få bygget en god og stabil tilværelse op for dig selv og dine to børn. Så skal kærligheden nok komme helt af sig selv, når du altså selv er klar.

Anbefalet til dig