Cecilie Haugaard
Foto: Henrik Adamsen Cecilie og Christopher var "blown away" over gæsterne til deres bryllup. Til gengæld gik bryllupsrejsen ikke helt som planlagt...

Cecilie Haugaard om sit bryllup: "Hold kæft hvor var det vildt! Alt klappede bare"

Cecilie Haugaard er sikker på, hun har en snert af adhd, hun er distræt, og hun ved, at hun fylder meget i et rum. Men med tiden – og efter mødet med manden Christopher – har hun lært at acceptere sig selv.

Det smil dér

Vi har booket det mange gange. Hun er en af ALT for damernes favorit-forsidemodeller, og det er hun på grund af smilet. En model, der smiler og ser ud til at mene det, er i høj kurs, og den vare leverer Cecilie Haugaard altid.

Du kender hende måske også fra Instagram, hvor hun kalder sig @cillemouse og har næsten 175.000 følgere. Og så selvfølgelig som sangeren Christophers kæreste – nu kone.

Men den 28-årige fynbo er meget mere end Colgate-smil og popstjerne-vedhæng. Det er tydeligt for enhver, der tilbringer bare fem minutter i selskab med hende – og nu skal den brede befolkning også lære hende at kende. I rollen som vært for TV 2’s underholdningsprogram ”Danmark har talent”. Dér starter vi.

– Jeg har fået tilbudt og sagt nej til andre værtsjob, som ikke gav mening for mig. Men lige præcis med det her tænkte jeg, at her får jeg mulighed for at møde alle typer mennesker, og jeg interesserer mig så meget for psykologi og for at møde folk dér, hvor de er. Og her får jeg lov til at udforske deltagernes historie og hjælpe dem gennem deres nervøsitet, og det er megaudfordrende og sjovt.

LÆS OGSÅ: Kom indenfor hos Cecilie Haugaard

Cecilie Haugaard
Skjorte, Inwear, 800 kr. Smykkerne er Cecilies egne. Foto: Henrik Adamsen.

Cecilie Haugaard har en kandidat i økonomi, kommunikation og psykologi fra CBS. De seneste år har hun arbejdet som fuldtidsmodel, men har lige afsluttet et halvt års uddannelse som ledelsescoach.

– Jeg kan godt lide at holde hjernen kørende, og jeg savnede noget mere praktisk psykologi. Undervejs i forløbet har jeg forstået, hvor vigtigt det er at møde mennesker uden at være dømmende. Jeg fandt ud af, at jeg i virkeligheden havde mange fordomme, som jeg ikke engang var bevidst om. Alle mennesker kommer med en bagage, og du aner ikke, hvad der ligger bag dét, de siger og gør. Det handler om at tage dem lige dér, hvor de er og stille og roligt få dem til at åbne op. Hvis jeg umiddelbart skulle udpege et talent hos mig selv, så må det være, at jeg har let ved at sætte mig i folks sted og ofte også næsten føle deres følelser.

Det er en kæmpe fordel, når jeg f.eks. skal rådgive mine veninder om stort og småt.

Cecilie Haugaard
Skjorte, Inwear, 800 kr. Bukser, Stella Nova, 1.099 kr.Guldring, Maria Black, 2.000 kr. Resten af smykkerne er Cecilies egne. Foto: Henrik Adamsen.

Lige nu bruger hun sit talent på nervøse tv-deltagere, men på længere sigt har hun en anden drøm, som kommer ud sådan her:

– Kender du serien ”Billions”? Wendy Rhoades har jo kongejobbet!

Den fiktive karakter Wendy Rhoades er performance coach i et investeringsselskab og kombinerer intellekt med menneskelig indsigt. Sådan én vil hun gerne være.

LÆS OGSÅ: Christopher om børn: "Hvis det skete i morgen, ville det ikke være en katastrofe"

– Det der med at gå i kødet på, hvad der ligger bag alt det andet og få folk til at blomstre, det ville være så fedt. Jeg kan kigge på folk og tænke: ”Du er vildt inspirerende, og du ved det ikke engang selv”.

– Og så ville jeg gerne være med til at gøre noget for pigers selvtillid og selvværd. Jeg har ikke knækket koden til, hvorfor vi er så hårde ved os selv, men hvis jeg kunne arbejde med det, ville det give virkelig meget mening.

Cecilie Haugaard
Ferieglad surferchick på Kap Verde-øerne. Foto: Privat.

En snert af adhd

Det var ikke meningen, hun skulle være model. Ville bare lige give det chancen i et år, men det greb om sig, og det ene år er indtil videre blevet til fire.

– Da jeg var færdig med min kandidat, troede jeg, jeg skulle ind og sidde i et glasbur og blive en dygtig konsulent, for jeg har altid været meget på karriere og business. Jeg arbejdede et halvt år på et reklamebureau, hvor jeg sad over for den strategiske direktør og var med til at udvikle strategierne bag alle de store kampagner, og min gnist døde bare. Det var for teoretisk, og jeg følte, det var ligegyldigt. Men så skete der noget: Direktøren gennem mange år sagde op, og der skulle pludselig fyres 10 mennesker – endda lige inden juleferien. Og der kunne jeg mærke: Der er noget interessant i det her. Nu har det med mennesker at gøre, og det handler om at motivere nogen, der har mistet lysten til at arbejde – og samtidig sørge for, at de har det godt.

Én ting ved hun allerede nu: Hun kommer aldrig til at bruge sin CBS-uddannelse ved at sidde på et kontor. Eller i det hele taget sidde stille.

– Jeg har noget, der tenderer til adhd. Jeg har ikke fået stillet en diagnose, men jeg har talt meget om det med folk, der ved noget om den slags. Jeg har været hos lægen, fordi jeg har store udfordringer med at holde fokus i længere tid. Jeg har også tankemylder og rastløshed. Men som lægen udtrykte det: ”Har du gener i hverdagen?” Og nej, jeg har det fint, jeg har bare supermeget energi. Jeg kan se forskel på mig og dem, jeg er i rum med – jeg har et ekstra gear. Jeg øver mig i at trække vejret og tælle til 10.

Cecilie Haugaard
Strik, Ba&sh, 1.700 kr. Jeans, Ivy Copenhagen, 799 kr. Blazeren og smykkerne er Cecilies egne. Foto: Henrik Adamsen.

Det lyder da fedt at have meget energi?

– Altså, jeg har aldrig haft problemer med skolen og med at gennemføre ting, men jeg har en generel hverdagsudfordring. Jeg kan ikke sidde og læse en bog i lang tid, og hvis jeg ser en serie eller film, skal den være virkelig interessant, hvis jeg ikke skal stå af undervejs.

– Jeg er frygteligt distræt, men så kan jeg til gengæld være så intenst til stede, når jeg snakker med mennesker, der interesserer mig eller snakker om noget interessant. Så fjerner alt sig, fordi så er jeg travlt beskæftiget, og det er så fedt. Det er roligt for mig på en eller anden måde.

LÆS OGSÅ: Trine Kjær og Nicholas Kawamura: "Vi blev gift i de gader, vi går på til daglig"

Allerede da Cecilie var 12 år gammel, opdagede hun, at hun havde mere mod på at møde mennesker end sine jævnaldrende.

– Jeg plagede mine forældre om at komme på sprogrejse. Alene i tre uger. Det var der ingen af mine veninder, der ville. Men jeg syntes bare, det var fedt at møde alle de her nye mennesker. At komme ud i verden alene og møde folk ude af gruppen og ude af kontekst. Alle er i samme båd, og så siger man bare hej og tager den derfra. Jeg fik så meget energi af det.

Cecilie Haugaard
Strik, Ba&sh, 1.700 kr. Jeans, Ivy Copenhagen, 799 kr. Smykkerne er Cecilies egne. Foto: Henrik Adamsen.

Hendes store interesse for mennesker kommer som oftest ud i form af snak. Meget snak. Mange meninger. Store grin. Hun fylder meget i et rum, og hun ved det.

– Fordi jeg har en stor energi, så jeg er ikke sådan en, der kommer ind og lader alle andre fylde og sætter mig i hjørnet. Tro mig, jeg har prøvet, det er nok det, jeg har arbejdet allermest med. Jeg har prøvet at minde mig selv om ikke at sige så meget, og jeg har så svært ved det. Jeg føler virkelig, jeg lægger bånd på mig selv. Jeg vil jo snakke med, hvis der er noget, der er interessant.

Selvindsigten fejler ikke noget. Men hun har besluttet at være mere rummelig over for sig selv og acceptere, at hun er, som hun er.

– Ja, jeg er distræt, men så siger jeg det til folk:”Jeg er distræt, så er du advaret”. Og vildt dårlig til at svare på sms’er. Og til at lægge tøj på plads, når jeg har taget det ud. Og til at fylde mindre. Det kunne jeg dunke mig selv i hovedet med tidligere: ”Kan du ikke bare holde din kæft og fylde mindre?” Nu har jeg det mere sådan, at hvis folk vælger at tolke det, som at jeg er ude på at stjæle opmærksomheden, så er det dem, der ikke ved bedre. Jeg forstår det godt, og jeg forstår også godt, det er vildt irriterende, at jeg ikke svarer på sms’er, eller hvis jeg glemmer ting. Men jeg mener grundlæggende, at når man ikke mener noget ondt med det, så kan man ikke klandres for det.

– Altså, jeg arbejder jo på at lade være med smide mine ting væk og svare på så mange beskeder, jeg kan, og forsøger ikke at tale hen over nogen, men hvis jeg gør, så sig det bare!

Cecilie Haugaard
Strik, Baum und Pferdgarten, 1.399 kr. Kjole, Calvin Klein, 800 kr. Guldring, Maria Black, 2.000 kr. Smykkerne er Cecilies egne. Foto: Henrik Adamsen.

En stor mundfuld

Hjemme i Odense, hvor hun og de fleste af hendes veninder kommer fra, følte hun sig altid accepteret, men hun kan godt mærke, at hun til tider kan blive misforstået eller dømt af folk, der ikke kender hende personligt.

– Udefra set er jeg jo model, har en kandidatgrad, en dejlig mand og gode veninder og virker oftest glad, når folk møder mig. Og det lyder da også lidt som en irriterende type, hvis man ikke kender til mine øv-dage. Men jeg ved, jeg har arbejdet hårdt for det og stadig gør, og når jeg opleves som en meget smilende og glad pige, så tror jeg på, at det er, fordi jeg også er god til at sætte pris på de ting og vidunderlige mennesker, jeg har i mit liv. De får mig til at smile.

Hvis jeg møder piger, hvor jeg fornemmer, at der er et eller andet, at de har en forudindtaget opfattelse af, hvem eller hvordan jeg er. Så skal jeg lige minde mig selv om, at jeg jo ikke har gjort dem noget, ergo må det være mig som person, der irriterer dem. Sikkert fordi jeg nogle gange fylder for meget og det kan jeg jo ikke lave om på, bare sådan. Så hjælper det at huske på, at det ikke har noget med mig at gøre, og at jeg ikke behøver være alles kop te.

– Jeg kan mærke, at jeg med alderen er blevet klogere: Jeg behøver ikke at være sammen med de mennesker, der ikke kan rumme mig og vil have, at jeg skal holde igen. Førhen har jeg også været sammen med fyre, som lige var lidt for seje og så smarte, at de nærmest ikke kunne sige noget, og så har jeg også spillet sej og ikke sagt noget. Men med tiden har jeg fundet ud af, at det er bedre at være 100 procent mig selv, og så kommer de mest værdifulde relationer helt af sig selv.

Cecilie Haugaard
Jakke, Holzweiler, 3.600 kr. Kjole, Ganni, 2.499 kr. Smykkerne er Cecilies egne. Foto: Henrik Adamsen.

Vi ved alle sammen, hvem der er den allermest værdifulde relation for Cecilie Haugaard. Det er Christopher Lund Nissen, en af landets bedst sælgende musikere. De to mødte hinanden første gang på en festival i foråret 2014 og blev kærester i august samme år.

– Han snakker meget, kan underholde et helt selskab og fylder vildt meget i et rum, og han elsker mig for, at jeg gør det samme. Her var en, der elskede mig 100 procent for at være den, jeg er. Og nu snakker jeg nogle gange mere end ham…

Mødet med Christopher har ikke blot betydet noget på det personlige plan. Han har også åbnet op for en verden, der rent professionelt har ført hende ad nye veje.

– Jeg har fået nogle tilbud, som jeg nok aldrig ville have fået, hvis det ikke var for ham og hans netværk. Mine egne venner er mest konsulenter og advokater, musik- og tv-branchen har ikke haft en plads i min verden før nu. Det var for eksempel Christophers booker, der foreslog mig til ”Danmark har talent”

Christopher og Cillemouse
Cecilie og Christopher mødte hinanden på SPOT festival i Aarhus i maj 2014, men det var først et par måneder senere i Tisvilde, at de blev kærester. Tidligere i år blev de to mand og kone ved et intimt bryllup på Helenekilde Badehotel i netop Tisvilde. Foto: Privat.

Et magisk bryllup

I juni – knap fem år efter, de mødte hinanden – blev de gift. Ved et bryllup, der strakte sig over en weekend og blot omfattede familie og de nærmeste venner.

– Det var endnu mere magisk, end jeg havde troet. Jeg var på arbejde og optog auditions med ”Danmark har talent” i fem dage op til brylluppet, så jeg nåede ikke at blive nervøs og stresset. Så havde vi en enkelt fridag sammen, og så gik det løs med en hel weekend. Vi havde prioriteret at gøre det så intimt, som vi overhovedet kunne.

– Hold kæft, hvor var det vildt! Alt klappede også bare: Om torsdagen regnede det, men om fredagen blev det kæmpesol og blå himmel, og så var der bare dømt hygge og gode drinks og god energi og kærlighed og dans, og sådan var hele weekenden. Med vanvittige indslag og masser af grin og masser af tårer, dans, og så endte det hele med en badetur, da solen stod op. Jeg kunne ikke have skrevet det bedre. Jeg forstår faktisk slet ikke, at der ikke var noget, der gik galt.

LÆS OGSÅ: Sus Wilkins: "Jeg har en generel angst for at miste folk i mit liv"

– Jeg havde skrevet en tale, men jeg havde bevidst lagt tanken fra mig, så jeg ikke gik og blev nervøs. Jeg kunne mærke, at nej, det er ikke i dag, jeg skal gå og tænke på, at jeg skal holde en god tale og huske alle mulige ting. Jeg skulle bare være så tilstede som overhovedet muligt og ikke tænke på, at lige om lidt skal vi det og det. Chris og jeg havde også virkelig meget tid sammen, vi var primært sammen. Nogle gange kan man godt have fokus på at være gode værter og være mere på dem, man har inviteret. Men vi var sammen, så vi hele tiden oplevede det samme. Vi sad begge to med åbne arme og var helt målløse over alle de taler og indslag. Jeg var helt blown away.

– Det var en anledning til at få sagt alle de ting, man har lyst til at sige, og det, man ikke får sagt til dagligt. Det var så vildt.

Christopher og Cillemouse
Både Cecilie og Christopher har mange rejsedage om året. Cecilie har modeljobs på alt fra eksotiske strande til betonbyggerier, bl.a. for ALT for damerne, og Christopher spiller koncerter verden over. Foto: Privat.

Mens brylluppet gik som en drøm, så blev bryllupsrejsen noget anderledes end forventet. Parret nåede planmæssigt frem til Grækenland. Men kufferterne kom ikke.

– Vi fik at vide, de ville komme lidt senere, så vi købte bare en bikini, et par shorts, en hørskjorte og en græsk strandkjole, og så levede vi i det. Men kufferterne kom ikke, og så købte vi noget nyt og lidt creme og solcreme. Hele ferien i flade sko og uden nogen form for beautyprodukter. Og der var heller ikke noget med: ”Kan du ikke lige tage et billede til Instagram op ad den her væg?” Det var meget befriende. Tiden fløj afsted.

Nu er Christopher lige landet efter at have været 10 dage i Kina. Cecilie har været på job for ALT for damerne. Hun har lovet ham at komme tidligt hjem.

Hvem er Cecilie Haugaard?

Cecilie Haugaard

Cecilie Haugaard, født 1990 

  • Model og aktuel som vært på underholdningsprogrammet ”Danmark har talent” på TV 2.
  • Tidligere i år blev Cecilie gift med sangeren Christopher.
  • Opvokset i Odense, men bor i dag i København.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kvinder du skal kende, Bryllup og Livsstil