Dueodde Strand Lonely Planet
SPONSORERET indhold

Denne danske strand er blandt Europas bedste – har du været der?

Det anerkendte rejsemedie Lonely Planet har kåret de 20 bedste strande i Europa, og de hylder særligt en dansk strand for sit fine sand.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
24. mar. 2021 | Livsstil | ALT.dk

Når solen går ned over stranden, giver det et drømmeagtigt pastel-lys.

Du kan gå kilometervis langs vandet, mens du i baggrunden er omgivet af klipper og fyrtræer – og under dine fødder er sandet er så hvidt og fint, at det engang blev brugt i timeglas.

De rosende ord står i kø hos det berømte rejsemagasin Lonely Planet, når de beskriver den danske strand, som de mener, er blandt Europas allerbedste af sin slags.  

LÆS OGSÅ: Guide: Her er de bedste strande i Danmark

Så hvis du ikke allerede er en af de mange danskere, der har overvejet at nyde sommerens sol og varme på Bornholm, er der nu en ekstra god grund til at gøre det.

For den danske klippeø i Østersøen kan nemlig bryste sig af at have den 17. bedste strand i Europa ifølge Lonely Planet, der er verdens største udgiver af rejseguides.

Det drejer sig om Dueodde Strand, som deres rejseeksperter har kastet deres kærlighed på.

”Dueodde minder om en velkendt drøm med dens solnedgangs maleriske pastellys og ligger på den sydligste spids af øen Bornholm i Danmarks Østersø,” starter de deres begrundelse for kåringen.

Strandens omgivelser med vidtrækkende klipper og fyrretræer, som omkranser området, er med til at gøre den særlig, forklarer de. Samtidig fremhæver de også selve kvaliteten af sandet på stranden.

”Sandet (er) lige så hvidt og blødt som talkumpulver - faktisk så finkornet, at det engang blev brugt i timeglas,” beskriver de.

Læs også: Ferie i Danmark? Her er 7 oversete sommerperler

Hvor mange strande bedst kan beskrives som fluepapir om sommeren, hvor massevis af mennesker strømmer til og ligger side om side, så roses Dueodde Strand for at rumme plads og ro.

”Du kan gå kilometervis, finde plads og ensomhed og vade ud til havet for evigt med vand, der kun når dig til dine knæ. Om natten kommer det eneste lys fra stjernerne og det blinkende fyrtårn,” slutter Lonely Planet deres ros af den danske strand.

Er du på udkig efter andre skønne danske strande?  Så læs guiden: Her er de bedste strande i Danmark

Dueodde strand fyrtårn.jpgOm natten er det kun stjernerne på himmel og fyrtårnet, der lyser op, skriver Lonley Planet om Dueodde Strand, (Foto: Getty Images)

Anbefalet til dig