De bedste steder i Aalborg
Foto: Getty Images Vi har samlet de lokales bedste tips til Aalborg lige her!

Den ultimative guide til Aalborg: 44 steder, du bare SKAL besøge ifølge de lokale

Aalborg har meget mere at byde på end Jomfru Ane Gade – især hvis man spørger de lokale. Vi har samlet en række af de deres bedste anbefalinger og giver dig en liste med steder, du bare SKAL forbi, næste gang du er i Aalborg.

Aalborg har de seneste år været under rivende udvikling, og både ind- og udland har nu fået øje på den spirende lille storby i den øverste del af Danmark.

I 2019 var byen eksempelvis med på The New York Times’ liste over steder, man bare SKAL besøge. 

Med det livlige kulturliv, den enorme historie, de fantastiske spisesteder og det verdenskendte karneval er det da også et oplagt spot at besøge, hvis du er i området, eller trænger til en lille getaway.

Men hvad skal du se, hvor skal du gå hen, og hvad bliver du nødt til at smage, næste gang du er i Aalborg?

Hvem ved det bedre end de lokale?

Vi har snakket med dem, der kender Aalborg bedst, om deres absolutte yndlingssteder og samlet deres bedste tips i den ultimative Aalborg guide:

Her skal du…

… Spise brunch:

 • Café Spiret: ”Byens bedste brunch!”

Hos Café Spiret kan du frit selv sammensætte din brunch med menukortets mange små retter. Det er billigt, hyggeligt og simpelt, men samtidig smagfuldt og super lækkert – og perfekt til et flot Insta-post.

Boulevarden 24, 9000 Aalborg

 • Café Penny Lane: ”Penny Lane er CAFÉEN”

Scroller man igennem caféens Instagram, er det tydeligt, hvorfor de lokale er vilde med stedet. For selv gennem skærmen kan man næsten dufte de mange hjemmebagte godter, og man kan ikke blive andet end lækkersulten. Den bugner med friskbagte kager og lækre brunchtallerkener, du bare ikke må misse!

Boulevarden 1A, 9000 Aalborg

 • Helmuth Bar & Kitchen: ”Deres weekendbrunchbuffet er sindssyg!”

”… men også deres hverdagsmorgenmad, hvor man bestiller forskellige små retter, er bare virkelig delikat! Måske lidt i den dyre ende - det er dog inklusiv drikkevarer ad libitum, som blandt andet inkluderer nogle sygt lækre juices.”

Boulevarden 28, 9000 Aalborg

 • Café Ulla Terkelsen London: ”Byens fedeste lokaler!”

Kulørte lamper, farverige stole, vildt tapet, fantastisk stemning og en overdådig weekendbrunchbuffet – det er, hvad du får, hvis du tager forbi ”Ulla T”. Menukortet er spækket med gode sager, og betjeningen er i særklasse.

Kastetvej 36, 9000 Aalborg

… Spise frokost:

 • Caféministeriet

”En solid, klassisk café, som man forventer den. God kvalitet, fine priser og dejlige udendørs siddepladser på et hyggeligt torv, der er specielt favorabelt om sommeren.”

Møllegade 19, 9000 Aalborg

 • Café Peace

” LITTLE THINGS MEAN A LOT”. Menukortet er simpelt, men maden drønlækker, og der er virkelig er kælet for detaljerne og dine smagsløg.

Boulevarden 4, 9000 Aalborg

 • Café Vi.2

Caféen, der kan det hele. De har de klassiske caféretter, en hyggelig terrasse med udendørsservering, fantastisk betjening og mulighed for både vegansk og vegetarisk mad.

Og så er det muligt at spille lidt kort eller brætspillet Partners før, under eller efter maden.

C. W. Obels Pl. 2, 9000 Aalborg

… Spise aftensmad:

 • La Bottega

”Dejlig italiensk deli og café med autentisk mad, fantastiske pizzaer og egen slagter-afdeling. Kvaliteten er i top, og priserne er ikke så dyre, som man skulle tro. Deres gårdhave er virkelig også hyggelig at sidde i om sommeren.”

Adelgade 4, 9000 Aalborg

 • Caspars Urban Food Bar: ”Det bedste salatsted i verden!”

Du må endelig ikke gå glip af Caspars pokebowl, næste gang du er i Aalborg!  

Hos Caspars gør de op med, at fastfood kun er noget, der er usundt og kun mætter i kort tid. Her får du nemlig i stedet sund fastfood i høj kvalitet, der holder dig mæt længe.

Algade 55, 9000 Aalborg

 • Nam: ”MEGA god mad!”

Hos Nam får du en blanding af asiatisk og nordisk ’sharefood’ - og den lækreste vin. Priserne er lidt i den dyre ende, men Nam er stadigvæk vildt populær blandt de lokale.  

Vesterbro 76, 9000 Aalborg

… Få is

 • Guf og Kugler

”Den hyggeligste lille forretning ejet af to søstre, der laver is HELT fra bunden! De laver også sjove varianter såsom ’White Russian’ eller ’Havtorn’, der skifter efter sæson. Tjek også deres andre søde sager ud, såsom hjemmelavet soft-ice, varm chokolade, bolcher og flødeboller.”

Ishuset blev oprindeligt startet på havnen i Nibe, som stadig kan besøges med blot en lille køretur væk fra Aalborg. Ishuset i Nibe fik i 2018 prisen ”Danmarks Bedste Ishus”, og i 2019 blev ishuseme i Aalborg og Nibe kåret som henholdsvis “Nordjyllands Bedste Ishus” og “Nordjyllands Næstbedste Ishus”.

Slotsgade 2, Aalborg / Bryggen 53, 9240 Nibe

… Få kaffe og kage

 • Behag Din Smag: ”BEDSTE kaffe i byen!”

Det er ikke bare noget, vi og de lokale siger. Tripadvisor-anmeldelserne fra tilrejsende er enige. Kaffebaren har nemlig gennem flere år vundet den titel og plads i folkets hjerter for deres nørderi indenfor kaffe.

Ægteparret bag kaffebaren insisterer på den bedste kvalitet og har ansat dygtigt udlærte medarbejdere med sans for teknik og hjemmebag.

Slotsgade 16a, 9000 Aalborg C

 • Slotsbageren

”Hvis du tror, at du har smagt en god chokoladebolle, så tager du fejl. Slotsbagerens chokoladebolle er Danmarks bedste med næsten vulgære mængder lava-varm, mørk chokolade i bollens kerne. Folk står typisk i kø for at få en, så vær i god tid! Deres pølsehorn er også prima.”

Mere behøver vi vidst ikke at sige.

Slotsborgeren Boulevarden 5, 9000 Aalborg

… Få drinks

 • Café Vesterå

De har et laaaaangt drinks-kort med klassikere såvel som sjove, hjemmelavede varianter. Prøv f.eks. en ’Widow-maker’: Den smager ikke sprittet, men du skal ikke køre hjem efter sådan en!

Derudover kan man mange aftener fange en happy-hour, hvor der er 2 for 1, og så hoster de sjove events, såsom Gin og Tonic-torsdag – og om aftenen bliver caféens øverste etage til et dansegulv.

Vesterå 4, 9000 Aalborg

 • Susan Himmelblå: ”Min personlige YNDLINGSBAR!” og ” Aalborgs hyggeligste bar”

”Rigtig god betjening, gode øl fra blandt andet øl fra Thy Bryghus til fornuftige priser, god musik og en fantastisk mangfoldig stemning.”

Vesterbro 83, 9000 Aalborg

 • The Wharf

Bare et stenkast fra ’Gaden’ finder du STEDET for ølelskere. Hos den klassiske engelske pub The Wharf er udvalget enormt, og personalet kan fortælle passioneret og detaljeret om hver enkelt øl eller cider. 

Borgergade 16, 9000 Aalborg

… Gå-i-byen      

 • Café Frederiksberg

Hver torsdag fyrer Café Frederiksberg op for bluesjam. Folk medbringer egne guitarer - og så er der ellers ’open mike’, hvor folk spiller blues.

Man kan deltage på scenen, hvis man har lyst, men ellers kan du også blot nyde en lækker øl og det livlige musikfællesskab fra tilskuerrækkerne.

Hadsundvej 1B, 9000 Aalborg

 • 1000fryd: ”Husk at prøve en vegansk ’White Russian’ med soyamælk – det lyder bizart, men smager skønt!”

”Det er virkelig lokalt og lidt underground-agtigt. I gamle dage var det et tough miljø - i dag ligner det det bare.”

Stedet er ledet af lokale frivillige med sans for mangfoldighed. Her hostes koncerter, poetry-slam, kunst-udstillinger, og så kan du altid finde en bar og et dansegulv der.

Her møder du alle folkeslag, fra punkere og anarkister til hippier og hipstere. Samtidig er det et samlested for mange udvekslingsstuderende.

BONUS: Her er altid billig aftensmad om tirsdagen.

Kattesundet 10, 9000 Aalborg

 • Mexi-bar: ”10 tequila shots for 100 kroner er næsten for godt til at være sandt”

”Hvis du vælger at hoppe i ’Gaden’, så tag på Mexi! Her har de alt fra Corona (altså, øllen), god tequila, spansk pop og de famøse ’slammers’; en drink bestående af Sprite og tequila, der skal slås ned i bordet, inden den drikkes.”

Jomfru Ane Gade 27, 9000 Aalborg

… Tage billeder til Instagram      

 • La Donuteria

Donut-shoppen, der foruden at sælge de lækreste donuts, har den flotteste indretning – og vigtigst af alt en blomstervæg akkompagneret med en gynge, hvor du kan tage de mest Insta-venlige, æstetiske billeder med veninderne.

La Donuteria Nørregade 14, 9000 Aalborg

 • Karolinelund

”For det mere rå, storby-udtryk skal man til Karolinelund. Hvad der engang var en forlystelsespark a la Tivoli er nu blevet en park til fri afbenyttelse af alt fra skatere til picnic-gæster. Der er masser af flot graffiti og forladte karruseller, der skaber en smart, hip baggrund til Insta-billederne.”

Karolinelundsvej, 9000 Aalborg

 • ’Bloggergaderne’

Er du vild med små, pastelfarvede huse og brostenbelagte gader? Så SKAL du forbi de historiske gader Klokkestøbergade, Hjelmerstald og Peder Barkes gade, der alle ligger i spytafstand fra hinanden i midtbyen.

Her kan du med garanti få et (eller hundrede) gode billeder til Insta!

 • Nordens Kridtgrav

Længes du efter at have turkisblåt vand og klippeskråninger som baggrund på dine billeder? Du behøver ikke tage længere væk end til Hasseris, hvor du finder Nordens Kridtgrav.

Godt nok er det ikke ægte klippeskråninger, men siderne på kridtgraven giver looket – og samtidig det rigtige kalkforhold i vandet til, at det får den flotteste turkise farve. 

Annebergstien, 9000 Aalborg

 • Streetart

”Streetart er ret meget en ting i Aalborg, og det findes overalt i byens små hyggelige gader.”

Tjek blandt andet:

- "Lighthouse" af AEC på Holbergsgade 1

- "Translucent Medusa" af Nychos på Reberbansgade 47

- "The Pyramid" af Fintan Magee på Sankt Hans Gade 4

- ”Carnival is cancelled” af Case Maclaim på Hadsundvej 59

- ”Meeting her Parents” af BEZT på Absalonsgade 34

- Af Liqen på Danmarksgade 27A

- Af INTI på Nørregade 3

… Shoppe

 • Læsehesten: ”En af de ultimativt FEDESTE pladeforretninger i DK!”

Hos Læsehesten forhandler de foruden plader også cd’er, spil, konsoller, tegneserier, dvd’er, merchandise og meget mere. Ejeren er desuden klar på en god byttehandel, forhandling af pris eller lignende.

Reberbansgade 7, 9000 Aalborg

 • Ivan Grundahl / Studio Grundahl

”En fin modeforretning, der med sine baggy silhuetter, mørke palette og japanske udtryk giver grunge og kant til det Aalborgensiske modebillede. Herudover forhandler de også mærker som Doc. Martens og Sand. Hop ind til Ivan, hvis du vil finde et unikt køb og støtte en lokal designer!”

Nørregade 12, 9000 Aalborg

 • Lange Keramikhåndværk

Lange Kunsthåndværk blev grundlagt i 1968 af Benny og Ester Lange og huser i dag både 2. og 3. generation af familiens dygtige kunstnere samt deres værksteder. I butikken finder du alt fra historiske pottemagertraditioner og højbrændt porcelæn til stentøj, tegninger og glaskunst.

Hjelmerstald 15, 9000 Aalborg

 • Pilegaard Antikvariat Og Mønthandel: ”Provinsens største antikvariat!”

I hjertet af Aalborg ligger byens – og provinsens største antikvariatet, der blandt andet har mere en 100.000’vis af bøger. Derudover har du også et stort udvalgt af mønter, pengesedler, gulv- og sølvsmykker.

Algade 65, 9000 Aalborg

… Få tilfredsstillet din kulturelle sult

 • Studenterhuset

”Et safe-haven for studerende med læsesale, koncertsale, café og hygge-arealer. En arena for mange sjove events såsom koncerter, host for mini-festivalen ’Northern Winterbeat’, poetry-slam, salsa-night, Kahoot-turneringer og meget mere!”

Gammeltorv 10, 9000 Aalborg

 • Huset: ”Deres vegetariske buffet om torsdagen er formidabel!”

Huset er et stort kulturhus ledet af mange seje frivillige, hvor du finder koncerter, kunstudstillinger og diverse events. Du kan også melde dig til enkelte eller flere kurser i blandt andet at sy med læder, ler-formning og croquis-maling.

Caféen er altid åben – og de har lige fået en urtehave, hvor de dyrker deres egne grøntsager, blomster og krydderurter.

Hasserisgade 10, 9000 Aalborg

 • Aalborg Teater

Det charmerende, lille teater byder på moderne såvel som klassiske forestillinger og gerne med nyfortolkninger af kendte værker og fortællinger. De gamle sale giver også den helt autentiske teateroplevelse.

Jernbanegade 11, 9000 Aalborg

 • Musikkens Hus

Udover den smukke arkitektur og sin beliggenhed lige ned til vandet, så har Musikkens Hus også meget at byde på inden i. Den flotte bygning huser nemlig Aalborg Symfoniorkester og byens smukke koncertsale.

Musikkens Plads 1, DK 9000 Aalborg

 • Aalborg Zoo

Mød alverdens store og små dyr på tæt hold, når du går rundt i den hyggelige zoo.

Psstt… Tager du i Klatrepark Aalborg, som ligger lige ved siden af, kan du få et lille smugkig ind til Zoo’s aber!

Mølleparkvej 63, 9000 Aalborg

 • Fjordbyen

Aka. Skurbyen aka. ”Aalborgs Christiania”. Et lille samfund, hvor folk fra alle samfundslag er samlet i små, selvbyggede huse.

Fjordbyen, 9000 Aalborg

 • Nordkraft

”Nordkraft er et stort kulturhus, der er blevet opført i et nedlagt kraftværk. Det er et godt eksempel på, hvordan Aalborg er gået fra industri til kulturby på meget kort tid. I Nordkraft finder man spillestedet ’Skråen’ samt ’Biffen’, den hyggeligste biograf ever! Derudover er der også cafeer, en masse DGI-aktiviteter – og så er det generelt en virkelig fed bygning at være i.”

Kjellerups Torv 1, 9000 Aalborg

 • Karneval: ”En oplevelse du bare ikke må misse!”

Dans og syng dig igennem Aalborgs gader sammen med +85.000 feststemte ”karnevalister”, når Nordeuropas største karneval finder sted i slutningen af maj.

... Gå på museum

 • Center for Dansk Jazzhistorie: ”Selv hvis du ikke er det store jazz-hoved, er det en fed oplevelse for de fleste”

’CDJ’ er den største samling af jazz i hele Europa. Her finder du alt fra plader og cd’er, til plakater, autografer, bøger, bånd, foredrag og koncerter med lokale, nationale og udenlandske jazzmusikere. Ta’ forbi og få en rundtur, lån lidt jazz med hjem fra biblioteket eller snup en øl og en lytter til en af deres mange hyggelige koncerter.

Kjellerupsgade 2, 9000 Aalborg

 • Kunsten: ”Det oplagte valg til et skud rendyrket, moderne kunst.”

Udover at have en imponerende samling af danske såvel som udenlandske kunstnere, arrangerer Kunsten også mange events for både børn og voksne; for eksempel Summer Lounge, hvor museumshaven hver sommer bliver taget i brug med grill, live-musik, interviews med kunstnere og meget mere.

Kong Christians Alle 50, 9000 Aalborg

 • Gråbrødrekloster Museum

Det underjordiske museum ligger tre meter under Algade og er indrettet i ruinerne af det gamle Gråbrødrekloster, der i 1250 blev grundlagt i byen og fungerede frem til 1530. Museet udstiller de arkæologiske fund, man gjorde, da man udgravede klosteret, samt fortæller både byens og klosterets historie. 

Algade 19, 9000 Aalborg

 • Apotekersamlingen

Helt oppe under taget i det gamle Jens Bangs Stenhus finder du en tidslomme. Fra 1665 og helt frem til 2013 lå Svane Apoteket i stueetagen i selvsamme flotte bygning, og når de havde krukker, møbler, udgået medicin og gamle apparater til overs, satte de det op på loftet. Her står det stadig som urørt den dag i dag. 

Østerågade 9, 4. sal, 9000 Aalborg

… Nyde solen                                      

 • Havnefronten

Havnefronten har det hele og ligger stadig tæt på midtbyen. Her samles hele Aalborgs ungdom, så snart solen titter frem til et spil basketball, en kop kaffe, en dukkert, en gåtur eller en øl på græsset.

Strandvejen 2A, 9000 Aalborg

 • Vester fjordpark

Lige ved siden af ’hyttebyen’ Fjordparken ligger samlingspunktet ’Vester Fjordpark’. Med den hyggelige lystbådehavn, volleyballbaner, vipper i havnebassinet og store græsarealer, er det et populært spot sommeren over, og man kan være sikker på altid at have mennesker omkring sig.

Skydebanevej 14, 9000 Aalborg

 • Kildeparken

”Parken har den smukkeste botaniske arkitektur og de flotteste springvand, der giver en fin idyllisk naturoplevelse. Herudover har Aalborg Kultur- og Kongrescenter, der er placeret lige ved siden af parken, installeret sound-box’e, hvor man kan gå rundt og høre kunstnere, som på et tidspunkt har spillet i Aalborg. En sjov oplevelse for børn også! ”

Gammel Kærvej 11, 9000 Aalborg

… Overnatte

 • Hotel Phønix

Hvis du vil bruge lidt ekstra penge på en luksuriøs overnatning, skal du tage på Phønix. De overdådige værelser og den klassiske indretning emmer af luksus – og så ligger det charmerende hotel i hjertet af Aalborg på Vesterbro, få meter fra vartegnet Tyren.

Vesterbro 77, 9000 Aalborg

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og Lister