Derfor får smukke kvinder bedre karakterer
SPONSORERET indhold

Derfor får smukke kvinder bedre karakterer

Ny forskning viser, at smukke kvinder får bedre karakterer end deres mindre attraktive medstuderende. Ekspert i kropskultur forklarer, hvorfor smukke mennesker bare klarer sig bedre i livet.

Af: Sofie Hviid Foto: Alamy
08. jan. 2016 | Livsstil | Eurowoman

Som om det ikke var nok, at du fra naturens side ikke er blevet velsignet med et godt udseende, viser ny forskning, at det også påvirker dine karakterer. I hvert fald hvis man skal tro en ny undersøgelse, som to amerikanske økonomer fra Metropolitan University of Denver står bag.

De har sammenlignet 168.092 billeder af amerikanske universitetsstuderende. Billederne blev vurderet efter, hvor attraktive et uvildigt panel mente, de var. For de kvindelige studerende kunne økonomerne se, at der var en statistisk sammenhæng mellem, hvor smukke kvinderne var og deres karakterer. En forskel, de ikke kunne se i de mandlige studerendes karakterer.

LÆS OGSÅ: 5 tegn på, at du er sammen med en narcissist

Forskerne kiggede også på, om de kunne se, hvorvidt de smukke kvinder fik højere karakterer end gennemsnittet, men det ser ud til, at det i højere grad er de ikke-attraktive kvinder, der får markant lavere karakterer. De smukke får altså ikke for høje karakterer – men hvis man ikke ser godt ud, ser det altså ud til, at ens karakterer lider under det.
Forskerne så også på de studerende, der tog uddannelsen online og altså ikke selv kom i personlig kontakt med deres undervisere – og her kunne de ikke se, at udseendet spillede en rolle for karaktererne.

Uretfærdigt, men forståeligt
Selvom skønhed ikke burde kunne ses i folks eksamensresultater, er professor i idræt og kropskultur ved Århus Universitet Verner Møller ikke overrasket over resultaterne. Fra naturens side vil vi alle sammen hellere være sammen med smukke mennesker frem for de ikke- attraktive – og den faktor spiller ind i alle sammenhænge fra uddannelse til arbejdsliv og venskaber:

"Vi føler os i bedre selskab med smukke mennesker, ligesom vi også bedre kan lide at lytte til velkomponeret musik. Det er en biologisk faktor. Når en smuk kvinde derfor siger noget til en eksamenssituation, der muligvis er banalt, vil man automatisk vurdere det mere positivt, hvis det kommer fra et smukt menneske."

LÆS OGSÅ: 20 erfaringer, jeg vil give videre til min teenagedatter

Man kan jo ikke gøre for, at man har charme
Attraktive mennesker har typisk oplevet at blive mødt med positiv opmærksomhed helt fra de var små, lækre babyer. De er vant til, at de fleste mennesker gerne vil dem – og at alle voksne omkring dem synes, de er charmerende. Det betyder også noget for, hvordan de klarer sig i livet, forklarer Verner Møller.

"Hvis du er født smuk, har du levet et liv med solskin. Du ved, at du er charmerende og har tidligt lært at spille på det. Din indstilling bliver derfor, at du møder folk med selvtillid og et positivt sind. Du har en meget sikker optræden – også i en eksamenssituation."

LÆS OGSÅ: Vi dokumenterer alt på Facebook. Undtagen vores privatøkonomi – hvorfor egentlig?

LÆS OGSÅ: 6 grunde til din veninde glemmer dig (for en stund) når hun bliver mor

LÆS OGSÅ: 30 ting jeg burde have droppet, inden jeg fyldte 30