Ellen Hillingsø om forandring

Foto: Helle Moos Forandring er vigtigt, mener skuespillerinden Ellen Hillingsø.

Ellen Hillingsø om forandring

Ellen Hillingsø: Man bliver aldrig for gammel til blondeunderhylere og dyb kavalergang

Hun ville egentlig gerne være mere damet, men skuespillerinden Ellen Hillingsø er ikke for fin til fjollede sokker.

Ellen Hillingsø bander meget. Hun kommer tit til at sætte pisse- og lorte- foran ordene. Men hun er også sådan én, der strør om sig med Karen Blixen-citater og græske mundheld.

– Lars Junggren, som var min rektor på Aarhus Teaterskole, har altid kaldt mig ”en blanding af Dior og skraldespand”, siger hun.

– Dior er… Dior er nok folks forventning til mig, men i virkeligheden er jeg meget mere… dreng.

Håret er da også blevet kortklippet, da ALT for Damerne møder den erfarne skuespiller. Hun er undervejs i forvandlingen til at blive revyskuespillerinden Liva Weel, som hun skal portrættere i forestillingen ”LIVA” på Folketeateret i København.

Forandringen er kærkommen, selv om det alligevel var lidt svært at komme af med lokkerne. For det er vigtigt for Ellen Hillingsø, at hun altid er i bevægelse. Hvis man ikke er i udvikling, så er man grundlæggende i afvikling, mener hun.

– Jeg har det sådan, at man bliver aldrig for gammel til knaldrødt hår, blondeunderhylere eller dyb kavalergang for den sags skyld. På den front skal man bare fyre den af lige så længe, man vil. Men man bliver for gammel til, at det er andres skyld, til ikke at tage ansvar moralsk og etisk, til at være misundelig – og til at løbe med sladder. Man skal være i bevægelse og ikke gå i stå, siger hun.

På fødderne bærer den erfarne skuespillerinde røde stiletter. Ud af dem titter et par sokker mønstret af kyssemunde. De har fået lov at komme med ind i 50’erne, selv om hun faktisk har bestemt sig for at blive mere damet.

– Jeg har en utrolig faible for fjollet tøj, og det synes jeg ikke, jeg kan gå i mere. Jeg har lige givet min datter alle mine hoodier – jeg kan ikke gå i hættetrøje mere, synes jeg. Så må man have noget MaxMara og noget Malene Birger, hvor det bliver gradbøjet lidt, og noget Gucci-gejl. Det er også noget med at tage sig selv lidt mere alvorligt. 

Læs hele historien i denne uges ALT for Damerne, hvor den erfarne skuespillerinde tager læseren med bag kulisserne til forestillingen ”LIVA” – og fortæller om, at hun godt kan få kvalme af at høre sig selv sige det samme igen og igen til sine børn.

Ellen Hillingsøe, 50

* Gift med Christoffer Castenskiold.

* Mor til Anna og Thomas på 13 og 15 år.

* Aktuel som revy-skuespillerinden Liva Weel i forestillingen ”LIVA” på Folketeateret i København.

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil og Ellen Hillingsø