Ellen Page skifter køn

Foto: Getty Images "Jeg er uendelig inspireret af så mange i transsamfundet," lyder det i den officielle udtalelse.

Hollywood-skuespiller skifter køn: ”Min glæde er ægte, men den er også skrøbelig”

Den 33-årige tidligere Oscar-nominerede skuespiller skifter køn og ændrer sit navn til Elliot Page.

”Hej venner, jeg vil gerne dele med jer, at jeg er trans. Mine pronomener er han/dem, og jeg hedder Elliot.”

Ordene kommer fra den canadiske skuespiller Elliot Page, da han tirsdag lagde en officiel besked ud på flere af sine profiler på sociale medier, som Twitter og Instagram.

LÆS OGSÅ: Modellen May Simón om at opløse grænserne mellem kønnene: “Mine kønsdele er ikke allemandseje”

Som teenager fik han sit gennembrud i filmen ’Juno’ fra 2007 om teenagepigen af samme navn, der blev gravid. Her førte rollen som Juno blandt andet til en Oscar-nominering som bedste kvindelige hovedrolle.

Dengang lød navnet Ellen Page. Under det navn har han også haft roller i film som 'X-Men' og 'Inception'.

Den 33-årige skuespiller skriver videre i sin officielle besked tirsdag: 

"Jeg føler mig heldig at skrive dette. At være her. At være ankommet til dette sted i mit liv. Jeg føler mig overvældende taknemmelig for de utrolige mennesker, der har støttet mig på denne rejse. Jeg kan ikke begynde at udtrykke, hvor bemærkelsesværdigt det føles endelig at elske den, jeg er, nok til at forfølge mit autentiske selv. Jeg er uendelig inspireret af så mange i trans-samfundet."

Elliot Page skriver videre, at selvom han er utrolig glad og lykkelig over at kunne dele alt dette med omverden, så er det også forbundet med frygt at sige højt.

Han kommer derfor også med en bøn:

"Jeg beder også om tålmodighed. Min glæde er ægte, men den er også skrøbelig. Sandheden er, at selvom jeg føler mig ekstremt glad lige nu, og jeg ved, at jeg bærer på et stort privilegie, så er jeg også bange," skriver han i opslaget.

Privat er Elliot Page gift med den canadiske danser og koreograf Emma Portner. Hun har delt billedet af sin mands opslag på sin egen Instagram-profil og skriver:

”Jeg er så stolt af @elliotpage. Trans, queer og ikke-binære mennesker er en gave til denne verden. Jeg beder også om tålmodighed og privatliv, men at du slutter dig til den inderlige støtte til trans-livet hver eneste dag. Elliots eksistens er en gave i sig selv. Bliv ved med at lyse, søde E. Elsker dig så meget.”Emma Portner Instagram Elliot Page.jpg

I øjeblikket er Elliot Page aktuel i rollen som Vanya Hargreeves i Netflix-serien 'The Umbrella Academy', men det vides endnu ikke, hvordan eller om den rolle kommer til at blive påvirket.

Elliot Page gift med Emme Portner.jpgElliot Page og Emma Portner under en filmpremiere. (Foto: Getty Images)

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Film, Hollywood, Samfund, LGBTIQ+ og Sociale medier