Få blogger Camilla Pihls guide til hjembyen Oslo
SPONSORERET indhold

Få bloggerens bedste insidertips til Oslo

Norske Camilla Pihl er36 år ogblogger påCamillapihl.no. Få hendes bedste tips til hvad du skal lave, når du besøger Oslo.

Af: Charlotte Wendt Jensen
23. feb. 2015 | Livsstil | Eurowoman


Oslo er ...

"Magisk om sommeren. I vinterhalvåret er her lukket og en smule koldt, men når sommeren kommer, vågner vi op og bliver verdens blideste og hyggeligste mennesker. Sommeren udnyttes til fulde i Oslo, hvor ingen nærmest vil gå i seng, når solen skinner. Nordmænd elsker at grille, så når vi har fri, køber vi en engangsgrill og sætter os ud i parkerne sammen med vennerne."

Det bedste område ...
"Nye Tjuvholmen, som er blevet et fantastisk område med smuk arkitektur, dejlige spisesteder og kunst. Her er også en bystrand, hvor man kan bade om sommeren lige uden for Astrup Fearnley Museet. Området Grünerløkka er skønt om sommeren med sine mange restauranter og parker. Jeg elsker især Frognerparken. Her er det magisk at slentre uanset årstiden."

Det smukkeste sted ...
"Er naturen. Noget af det mest unikke ved Oslo er, at du kun er et stenkast fra smuk natur, når du får brug for en pause. Sæt dig på cyklen i 10 minutter, så er du ved en sø, eller kør i bil i 10 minutter, så er du midt i den smukkeste skov. Om vinteren kan du køre fem minutter i tog, og så finder du de fineste skiløjper. Folk i Oslo er virkelig gode til at bruge naturen. Der er fx mange, der går en tur hver aften."

Mit hemmelige sted ...
"Mit badested ved Bygdøy. På varme sommerdage cykler jeg derud og aftenbader i Bygdøy søbad. Cykelturen derud er helt magisk forbi marker med køer og heste og ind igennem skoven på en ujævn grusvej, og når man så er fremme, kan man lægge sig ned på en varm klippe."

Det bedste måltid ...
"Der er rigtig mange gode restauranter i Oslo. En af mine favoritter er Cru. De har en ægte passion for gode norske råvarer og en imponerende vinkælder, hvor man kan få de bedste vine på glas."

Du skal besøge butikken ...
"Høyer, som har samlet de bedste mærkevarer under et tag. Norske Mardou&Dean er også værd at tjekke ud, og Tatler er et fint lille univers med masser af gode mærker til både ham og hende."

Den bedste shoppepause ...
"Kan du tage på en masse hyggelige kaffebarer og cafeer i de forskellige bydele. I Frogner, hvor jeg bor, ligger der i en baggård et magisk sted, som hedder Kolonihagen. De serverer økologisk mad i pæne omgivelser. Der ligger også en fin blomsterbutik, som hedder Mina Milanda, hvor jeg altid drømmer mig væk."

Når jeg skal slappe helt af ...
"Elsker jeg at gå rundt i Frognerparken med mine nærmeste og gerne om aftenen, hvor der ikke er andre mennesker. Parken har altid et strejf af magi over sig uanset årstiden. Om vinteren er de smukke statuer dækket af frost, så området minder om Narnia."

Mit ultimativt bedste tip til Oslo er ...
"At leje en cykel og cykle rundt i de forskellige bydele. Oslo er en lille by, så det tager ikke lang tid at komme fra det ene sted til det andet. Vil du i biografen, kan jeg anbefale Gimle Kino, som er den eneste biograf i Oslo, hvor du kan nyde et glas vin, mens du ser film."


LÆS OGSÅ: Altewaisaome-designeren guider til den perfekte tur til Stockholm

LÆS OGSÅ: Romantisk getaway: Her er de mest romantiske hoteller i Norden

LÆS OGSÅ: Rejser: Jeg elsker Oslo