Gå på opdagelse i Berlin
SPONSORERET indhold

Her er 5 ny sider af Berlin, du skal udforske

22. aug. 2014 | Livsstil | Eurowoman

Berlin er en by i evig forandring, og det perfekte sted at gå på kulinarisk opdagelsesrejse på budget, boltre sig kulturelle tilbud og danse natten lang til elektronisk musik.

Her er fem bud på hvilke sider af byen, du mangler at udforske.

Her skal du spise asiatisk fortolkede burgere

Berlin er velsignet med et væld af nye asiatiske restauranter, der skyder op rundt omkring i byen, Både koreansk, thailandsk, japansk og vietnamesisk mad. Nogle af de mest interessante og nye eksempler er de asiatiske spisesteder, der fusionerer de mere traditionelle asiatiske retter med amerikanske burgere.

På District Mot kan du udover traditionelle vietnamesiske retter få en Bao burger i cool omgivelser og med hiphop i baggrunden. På Shiso burger serverer de små udsøgte små burgere, der er krydret med miso sauce, teriyaki sauce og shiso blade. Prøv især deres Chili Lemon burger, som er stærkt vanedannende. Priserne ligger i den lave ende af skalaen, så spis løs.

Shiso burger, Auguststraße 29, 10119 Berlin. District Mot Rosenthaler Straße 62, 10119 Berlin

Her skal du være kulturel og synge med imens

Berlin er en god by at gå på udstillinger i; fra Bauhaus-arkivet til de gamle og smukke museer på Museum island.

David Bowie udstillingen på museet Martin Gropius Bau er i særklasse. Udstillingen er en lang, overskudsagtig lydvandring ind i David Bowies mange musikalske identiteter, malerier, kostumer, håndskrevne sangtekster, inspirationskilder, musikvideoer og meget mere. Der er selvfølgeligt også masser af visuel og lydelig dokumennation fra hans blomstrende tid i Berlin. Om du er Bowie fan eller ej, så er denne her udstilling bestemt et besøg værd, også selvom der er lang kø.

Udstillingen er blevet forlænget frem til d. 24 august.

David Bowie, Berliner – Festspiele Martin Gropius Bau museet frem til d. 24 august Niederkirchnerstraße 7, 10963 BerlinHer skal du gå ud, altså helt udenfor

Der er virkeligt mange skøre dansesteder i Berlin fra helt monstrøst store og legendariske technoklubber som Berghain til små hemmelige barer og hipsterklubber som Watergate.

Det bedste sted at drikke drinks og bobbe med hovedet til elektronisk musik, er Club Der Visionaire, som ligger ud mod kanalen i Kreuzberg tæt ved Treptower park. Klubben er 90 procent udendørs og meget stemningsfuld. Hvis du vælger at tage på Berghain, så læs lige retningslinjerne først, det er nemlig ikke noget man bare lige gør...

Club Der Visionaire Am Flutgraben 1, 12435 Berlin

Her skal du hænge ud med udsigt til byens tage

Berlin er især noget særligt på grund af byens pudsige sammensathed. Det er vigtigt, at holde øjnene åbne og udforske selv de kvarterer og områder, der ikke lige ved første øjenkast, ser ud af noget særligt. Mitte, Kreuzberg, Neu Köln, Friedrichshain og så videre.

Alle kroge og kvarterer i byen har noget at byde på. Men i Neu Köln gemmer sig en skøn skat på toppen af Arkaden shoppingcenter. Klunkerkranich, en rooftopbar med små grønne nyttehaver, som er det perfekte sted at hænge ud og kigge udover byens tage, imens du spiser pizza og drikker drinks og øl.

Klunkerkranich Karl-Marx-Str. 66 Berlin

Her skal du shoppe plader 

Selvom det er fristende at tage ind på Münzstrasse og gå i American Apparel, så er der andre shoppingmuligheder, der er mere interessante i Berlin. Byen går ikke ned på pladebutikker, selvom vi befinder os i den teknologiske tidsalder. Tag på Zossenerstrasse og kig på plader i gadens pladebutikker, særligt den klassiske pladebutik Space Hall, som både har masser af plader med Berlineners yndlingsgenre; techno, men også nyere plader indenfor forskellige genrer.Indretningen og pladebutikhunden er et besøg værd i sig selv.

Zossener Straße 33, 10961 Berlin www.spacehall.de

LÆS OGSÅ: Magnung Millang: Dét ved kvinder ikke om mænd