flirte tricks
SPONSORERET indhold

Her er de 10 bedste flirte-tricks - eller hvad?

Elle.com har fået tre eksperter til at lave en liste over de 10 ultimative flirtetricks for kvinder. Meeen kan de bruges over for danske mænd? Vi har bedt sexolog Jakob Olrik om at komme med sit bud på, hvor vi bedst fanger mændenes opmærksomhed og hvordan... Og ja, det involverer sved.

Af: Louise Wethke Buch Foto: All Over
27. feb. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Først tager vi lige et kig på de 10 råd fra eksperterne i flirt "over there":

1) Supermarkedet er det bedste sted at møde nye mænd

2) Dit ydre skal matche dit indre

3) Øjenkontakten betyder alt

4) Der er 3 måder at møde mænd på:

  • Flirt med dit kropssprog
  • Tag kontakt til hans venner
  • Tag direkte kontakt til manden.


5) Tilpas din samtale efter hvor du er, og hvem du er sammen med

6) Du gør manden en tjeneste ved at tage det første skridt

7) Vær venlig

8) Frygt ikke en afvisning

9) Vis din sårbarhed

10) Lad være med at overanalysere og fokusere på detaljer

Amerikansk versus dansk flirtekultur
Sexolog Jakob Olrik er stor fortaler for, at kvinder bør flirte mere, og han kan godt skrive under på en del af de amerikanske flirtetips. Men fortvivl ikke, hvis de ikke giver resultat med det samme, for i Danmark er der ikke tradition for at være så frembrusende som i USA, mener han. 

­­ ­­­− Vi har det sådan herhjemme, at når vi går og handler eller sidder i bus eller tog, har vi meget svært ved at kontakte hinanden. Vi har ikke øjenkontakt med andre, og vi vil helst være ubemærkede, forklarer Jakob Olrik.

Et supermarked er altså ikke danskernes foretrukne mødested, for man er meget mærkelig, hvis man er for pågående.

− Vi kontakter ikke fremmede mennesker. Det er også en slags angst for, at vi træder ud af normaliteten og pludselig viser os frem og bliver for meget. Vi er meget opmærksomme på at holde os til det, alle andre gør, og derfor kigger vi ned i jorden og ikke på hinanden. Og det er vildt ærgerligt, for flirten starter med en øjenkontakt, siger han.

LÆS OGSÅ: Klumme: Skal man ud på en skrænt på første date?

Alkohol og sved danner rammer for flirt
I det perfekte flirterum er du enten hamrende beruset eller svedig og ildelugtende. Det mest oplagte sted at møde mænd er nemlig i byen. Der har vi en promille, der gør, at vi tør åbne øjnene op for andre mennesker – og måske holde øjnene rettet mod hinanden lidt længere end normalt. Et andet godt sted at møde mænd er fitnesscentre. Det kræver bare, at vi kvinder løsner lidt mere op og tør føle os lækre med svedpletter under armene og mascara under øjnene.

− Fitnesscenteret er et rigtig godt sted, for der er vi meget svedige og kropslige i forvejen. Men jeg har lagt mærke til, at kvinder ikke bryder sig om at blive flirtet med i fitnesscentre, og det er fordi, at de sveder og føler sig klamme. Men jeg kan love jer for, at vi mænd synes, I er super lækre, når I har lange tights på og er helt våddryppende af sved, siger Jakob Olrik.

 Men der er langt fra alle, der er vilde med de typer, man ser i fitnesscenteret eller på den lokale bodega. Derfor handler det især om at opsøge de værdier, du gerne vil have i en mand.

− Opsøg foreningslivet, hvis du er på udkig efter en mand, der værdsætter natur, og tag en tur på biblioteket, hvis du vil finde en mand, der er lidt mere intellektuel, siger Jakob Olrik.

LÆS OGSÅ: "Mænd lyver om deres højde og kvinder om deres vægt"

Brug de effekter, I har
Glem alt om at dække dig til for at signalere, du er en ordentlig kvinde, når du går i byen. Ifølge sexolog Jakob Olrik er der nemlig ikke noget mere sexet, end når en kvinde går udfordrende klædt.

− Hvis der ikke er nogle mænd, der flirter med dig, kan det være, du ikke bruger de virkemidler, du har. Det er især andre kvinder, der er hårde mod hinanden og kalder tøj for billigt, men jeg kan love jer for, at mænd elsker, når I tør at være lidt sensuelt klædt på. En kvinde, der er varm, åben og glad, får meget mere mandlig opmærksomhed og mange flere tilbud end hende, der er lidt snerpet.

Nøgleordet er ifølge Jakob Olrik nemlig først og fremmest opmærksomhed. Og så er det op til kvinden selv, hvad hun vil bruge sin opmærksomhed til. Men selvværdet er vigtigere end påklædning, og man skal tro på sig selv og føle sig værdig, for mænd opfanger lynhurtigt en kvinde med dårligt selvværd.

− Du kunne i princippet gå i byen i joggingbukser, hvis du har en indstilling om, at du er en sensuel, tiltrækkende kvinde. Så vil det også virke på den måde. Hvis du ikke selv synes, du er helt værdig, vil du også få en masse oplevelser med mænd, der ikke behandler dig helt værdigt.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du den scoresikre datingprofil

Tal til hans stolthed
Mænd elsker, når kvinder interesserer sig for dem, og når de beundrer mænds erhverv. Det er dog langt mindre populært at starte en diskussion, for så kan manden lige så godt diskutere med vennerne.

- Mænd elsker, når kvinder lyder beundret og spørger ind til deres succes. Så føler vi os som stærke guerillaer. Vi hader til gengæld, når I stiller kritiske spørgsmål og er skeptiske i forhold til mænd. I må gerne være drillende, det viser bare I er intelligente, forklarer Jakob Olrik.

Mange mænd bryder sig ikke om kvinder, der er alt for initiativrige, og samtidig heller ikke alt for passive. Kvinden må gerne være aktiv, men hun skal være det på en intim måde. Det handler om at give lidt ad gangen, forklarer Jakob Olrik:

− Mænd kan godt lide jagten, så hun må gerne være lidt kostbar. Ikke for meget, for så bliver det for stor en investering, men han skal kunne folde sig ud som forfører. Kvinder skal give ham en lille bitte luns hele tiden: en lille øjenkontakt eller et lille grin.

Uanset om man vil bryde normerne og forsøge sig i supermarkedet eller tage Jakob Olriks råd til sig, går en ting igen som en fed rød tråd: kom ud og flirt! At gøre det på den rigtige måde er en kunst, men hverdagen bliver for kedelig, hvis alle retter blikket mod jorden og går glip af alle de øjeblikke, der kan føre til lidt sjov.

LÆS OGSÅ: Klumme: Hvilken slags single er du?