Katrine Engberg om sin nye kæreste
SPONSORERET indhold

Katrine Engberg fandt kærligheden på Instagram: ”Allerede inden jeg havde mødt ham, vidste jeg, at jeg elskede ham”

Da corona gjorde sit indtog, tog forfatter Katrine Engberg sit liv op til revision. Det resulterede i en skilsmisse, men også i, at hun fandt kærligheden på ny - og det endda hurtigere, end hun troede. Det fortæller hun til ALT for damerne.

Af: Sine Gerstenberg og Emma Fjalland Lund Foto: Caroline Abildtrup Bagger
06. sep. 2022 | Livsstil | ALT for damerne

At tro på kærligheden, og at den kunne dukke op på ny, blev for Katrine Engberg et anker gennem corona, skilsmisse og ensomhed.

Det fortæller forfatteren i et stort interview med ALT for damerne.

Under coronapandemien blev hun klar over, at hun var nødt til at ændre radikalt på nogle ting i sit liv. Det var gået op for hende, at hun i en årrække havde trukket sig ind i bøgernes verden, at hun ikke havde været nærværende nok overfor sin søn, og så havde hun nedprioriteret kærligheden.

”Selvindsigten førte også til en svær erkendelse af, at det ægteskab, jeg var i, ikke kunne mere. Den opdagelse var smertefuld, men det var også en lettelse. Lykkelige ægteskaber ender ikke med en skilsmisse, og vi måtte se i øjnene, at vi ikke kunne gøre hinanden lykkelige længere.”

Hendes anker gennem skilsmissen – og ensomheden i coronatiden – blev troen på, at hun kunne elske på ny, og at kærligheden ville flytte ind igen en dag.

”Jeg indså, at det var kærligheden, jeg savnede, og det var den, jeg ønskede mig mere end noget. Det betød jo ikke, at jeg kunne knipse med fingrene, og så var den der. Den store romantiske kærlighed får vi måske kun lov til at opleve ganske få gange, én enkelt gang eller slet ikke i vores liv.”

Genfundet kærligheden

Men det skete – hun fandt den store kærlighed, og det endda relativt kort tid efter bruddet med Timm Vladimir.

Hun havde lagt et digt af Søren Ulrik Thomsen på sin Instagram profil, fordi det ræsonnerede dybt med hende og der, hvor hun var i sit liv på netop det tidspunkt – og det viste sig at komme til at have stor betydning for livet fremadrettet også.

”Så var der én mand, Jakob, der skrev en kommentar til det opslag, og hans ord ramte mig på en måde, som jeg aldrig er blevet ramt før. Så jeg svarede ham. Og så skrev vi pludselig sammen i fem timer om dagen. Først om litteratur, siden om filosofi og så om vores drømme,” fortæller hun.

”Tre uger senere blev vi enige om, at vi skulle møde hinanden. Allerede inden jeg havde mødt ham, vidste jeg, at jeg elskede ham. Og det gjorde jeg. Instinktivt. Det føltes som en velsignelse. Det føles som velsignelse.”

Læs hele interviewet med den populære forfatter her. Der fortæller hun sit forhold til tro, sin opvækst og bøgernes verden.

Mød hende også på ALT for damernes Live Tour, når den kommer forbi Skanderborg, Rødovre og Svendborg - du finder mere info og kan købe din billet lige her.

Anbefalet til dig