Sådan har du aldrig set ALT for damerne før

Man tager en nøgen kvinde og en masse grøntsager… Det er hovedingredienserne i ALT for damernes særforside i denne uge, hvor Danmarks mest læste kvindeblad sætter fokus på madspild.

Sådan har du aldrig set ALT for damerne før: I stedet for det sidste nye modetøj er modellen pakket ind i grøntsager og lagt i en skovbund.

- Ugens blad sætter fokus på madspild, og vi ville gerne lave en forside, der kunne understøtte det vigtige budskab: Danskerne smider en femtedel af al deres mad ud, og det er overflødigt fråds, siger chefredaktør Tina Nikolaisen.

Forsiden er inspireret af plakaten for filmen ”American Beauty”, men derfra fik fotograf Stine Heilmann og stylist Cille Grut frie hænder til at skabe et univers, der kunne symbolisere den overflod af mad, vi omgiver os med i vores del af verden.

De to har tidligere skabt flotte værker ud af blomster, og på en halvkølig tirsdag i foråret gik de i gang med at bygge scenariet op i skovbunden ved Skovshoved Kro.

- Jeg gik efter grøntsager, som ville passe til årstiden, når bladet skulle udkomme i september; masser af kål og rodfrugter. Bladet, der ligger hen over modellens bryst, er fra en artiskok, fortæller Cille Grut.

LÆS OGSÅ: 9 apps der gør det nemt at være grøn

Inde i bladet har kok Jesper Vollmer lavet en stribe opskrifter, hvor han udnytter råvarerne, så der ikke bliver noget at smide ud. En egenskab, han også dyrkede, da han var kok i kongehuset.

- Prins Henrik var virkelig god til at bruge resterne fra dagen før, for eksempel ved at bruge dem til små hors d’euvres, siger Vollmer, der også har guidet familien Larsen fra Bagsværd til at skære ned på madspildet. I bladet kan du læse, hvordan de nu sparer op mod 500 kroner om ugen på mad ved at tænke sig om.

Grøntsagerne, der blev brugt til photo shoot’et, gik selvfølgelig heller ikke til spilde: De blev kørt hen til en af Folkekirkens Nødhjælps Wefood-butikker, som sælger overskudsmad til billige priser og sender overskuddet til nogle af verdens mest udsatte lande.

Madspilds-nummeret i ALT for damerne er lavet i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, som netop i disse uger kører kampagnen ”Støt kampen mod madspild – støt Wefood”.

Se, hvordan forsiden blev til i videoen øverst i artiklen. 

Forside - ALT for damerne.jpg

Støt kampen mod madspild

Lille Pige Malawi Afrika
Foto: Mikkel Østergaard.

Folkekirkens Nødhjælp driver i dag to Wefood-butikker i København og en i Århus, men drømmer om at åbne butikker i hele landet.

I butikkerne kan du købe overskudsmad, som de almindelige supermarkeder har kasseret, f.eks. fordi emballagen er stødt, eller holdbarhedsdatoen er overskredet. Maden kan sagtens spises, og den er billig. Så det er win-win.

Frivillige passer de butikkerne, som sidste år tjente 1,2 millioner kroner, der gik til udviklingsarbejde i verdens fattigste lande.

Hvis du vil være med til at finansiere en ny Wefood-butik, kan du for 100 kroner tegne en aktie (eller flere). Du får ikke med­bestemmelse eller medejerskab, men du får et fysisk bevis på, at du bakker op om kampen mod madspild.

Gå ind på weefood.noedhjaelp.dk og læs mere. 

Bekæmp madspild med en mulepose

Du kan også støtte kampen mod madspild ved at købe en af vores 100 procent økologiske muleposer. Overskuddet går til åbningen af en ny Wefood-butik. Muleposen sælges i en begrænset periode til og med uge 40.

Bestil din mulepose her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Madspild og Samfund