Sådan bliver du god til flirt og forførelse
SPONSORERET indhold

Sådan flirter du med ham

Er du single – og har du lyst til at finde ham: for sjov og god sex, for ømhed og intimitet, for resten af livet? Jamen, så skal du da både kunne flirte og forføre. Følg med fra begyndelsen i vores nye artikelserie om at gå ud og møde kærligheden.

Af:: Anne Hermansen
02. sep. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

Der er nogle, der bare har flair for flirt. Som ubesværet strør om sig med smil, komplimenter, lidt (for) lange blikke og uskyldige berøringer. De fleste af dem bor ikke her i landet, men gerne længere sydpå. Og selv om vi synes, at det er liiidt for sleazy med alt det der ciao Bella, så er det jo også sjovt. Og livsbekræftende. Indrøm det nu...

For grønthandleren, der rækker dig posen med fuldmodne ferskner på markedet i Venedig, vil jo ikke giftes med dig. Han vil ikke en gang have sex med dig – altså jo, måske, hvis du ligefrem insisterer... men glem nu det, for hans intention er faktisk bare at sige, at han har set dig. Og hvor er det dejligt, hvis du så kvitterer med et smil. Så fik I begge en fin oplevelse i det splitsekund.

Og hvad skal du så bruge det til? Jamen, det skal du faktisk bruge lige nu og her, hvor du er parat til at møde manden i dit liv. Eller bare lære én at kende. Have en skøn affære. Eller bare sjov og uforpligtigende sex. Flirt er nemlig at åbne sig op for mødet med en anden. At vise interesse. At gøre sig tilgængelig. Og hvis du ikke er det, hvordan skal du så nogensinde kunne løbe ind i ham. Eller nogen som helst for den sags skyld.

Desværre er lige netop flirten et virkelig underkendt talent herhjemme både blandt kvinder og mænd, siger Ingrid Hegland, som er sexolog og parterapeut og bl.a. afholder workshoppen „So long single", hvor hun giver redskaber til at flirte, forføre og få mere kærlighed, romantik og eventyr ind i livet. De fleste af os ligger under for den misforståelse, at har vi først sagt A, så er vi også forpligtet til at sige B. Og hvem vil risikere det – til en vildt fremmed på gaden, kollegaen, man kun har set i kantinen eller ham fra løbeklubben, som måske er en rigtig træmand, når de stramme løbetights først er skiftet ud med en beige garbadinebuks. At forpligte er bare slet ikke dét, flirten går ud på.

– Flirt er i sin grundform at vise åbenlys interesse – uden seriøse intentioner. Du signalerer: „jeg har set dig, jeg er nysgerrig, jeg er interesseret i dig. Indtil videre". Andet har du ikke sagt. Og du har intet lovet. Men det er altså første skridt på vejen til at møde ham, din potentielle kæreste. Du kan ikke få noget, hvis du ikke vil give noget af dig selv. Og det gør du med flirten: nemlig blikke, smil og opmærksomhed til den anden ...

Vis nu, at du er interesseret
Hvordan gør man så, når man ikke er i træning? Man øver sig. På alt og alle, siger Ingrid Hegland. På buschaufføren, postbuddet, selv dine rare, gamle underboer. Du mener jo ikke noget – alvorligt – med det.

– Hvordan tror du, at kvinderne i Brasilien har fået det smut i blikket og sving i hofterne? Ikke ved at spare på flirten, indtil den eneste ene dukker op. Og hvorfor kan italienske mænd servere et kompliment uden at få sved på overlæben? Fordi de gør det hele tiden.

– Slå blikket op, se ham i øjnene. Hold øjenkontakten tre sekunder længere, end du egentlig synes er behageligt. Og smil, bare lidt. Eller meget. Du kan nemlig ikke smile uden samtidig at åbne dig, og det er også en del af flirten – at vise, at du er åben for ham. Indtil videre. Og husk lige, at det ikke er nok at smugkigge, der er ikke én mand, der regner ud, at du er interesseret i ham, hvis du kun kikker på ham, når han ser væk. Og det er jo meningen, at han skal fange budskabet: „Jeg er interesseret – måske".

Gør han så det? Ingrid Hegland griner. Hvis vi taler om en typisk dansk mand, så nej. For han er simpelt hen ikke vant til, at danske kvinder åbenlyst flirter og viser interesse.

– Det kan sagtens være, at han allerførst bare bliver genert og kikker væk. Eller forundret spørger: „Hej, kender vi hinanden?", fordi han konkluderer, at det må være derfor, at du kikker på ham. Mænd er simpelt hen ikke vant til, at vi kvinder er generøse med vores opmærksomhed. Men hold ud! Han bliver glædeligt overrasket, når han først fatter, hvad der foregår.

Få ham til at føle sig særlig
Okay. Nu har han fanget budskabet. Og han er tilsyneladende ret dejlig. I hvert fald vil du gerne gå skridtet videre. Det vil sige, at dine intentioner nu er en tand mere seriøse – og så er vi gang med forførelsen. Selv om kvinder stadig allerhelst vil være dem, der bliver forført (jo, vi vil faktisk gerne føres og tages – det viser alle undersøgelser, hvor vi er ærlige – læs: må svare anonymt), så gør det jo ikke noget, at du også kan charmere ham. Når forførelsen er smuk og ægte, så handler den nemlig ikke om at nedlægge byttet, men om at gøre sig umage over for sin mage – eller kommende mage, siger Ingrid Hegland.

– At forføre vil sige at blive ekspert på, hvad den anden synes er dejligt. At få ham eller hende til at føle sig særligt udvalgt, enestående, værdsat og anerkendt. Det er faktisk dét, vi alle sammen ønsker i de relationer, vi indgår i. Om det er i forholdet til vores forældre, i vores venskaber eller kæresteforhold, så vil vi jo gerne ses og værdsættes, som den vi er. Så når det drejer om at forføre en mand, så handler det om at blive ekspert på ham og det, der får ham til at føle sig særlig. Det har alle historiens store forfører forstået, de gjorde det til deres job at vide alt om de kvinder, de forførte.

Har du allerede en mand eller en kæreste, er det lidt lettere at gøre sig umage over for ham, for ham kender du jo. Og du kan spørge. Det kan du ikke på samme måde, når du er single og kun lige har mødt manden, du er interesseret i, så her er det en fordel at vide, hvad mænd generelt rigtig godt kan lide, siger Ingrid Hegland.
Og overskriften er: „Mænd tiltrækkes af kvinder, der er i nuet." For der er de også selv. Smart – så kan man være dér sammen.

Se Ingrid Heglands flirteråd på næste side...Mænd leder efter en legekammerat
– Mænd elsker, når kvinder er nærværende og til stede. De elsker det simpelthen. De elsker, når vi er nysgerrige, legende og eventyrlystne. For dén kvinde er så meget lettere at holde af end hende den alvorlige, som hele tiden er i gang med langtidsplanlægningen og går til tilværelsen – og ham – med et evigt kritisk blik på det, der godt lige kunne forbedres.

– Mange mænd leder i virkeligheden efter en legekammerat. En god ven at lege med. Både til det sjove og det alvorlige. Og du kan f.eks. vise ham, at du er nærværende ved at kommentere det, der sker omkring jer lige nu: „Sikke et dejligt sted, sikke en god bøf osv." (perfekt, hvis han endda har valgt det). Giv hans arm et klem (en anerkendelse af hans krop). Vær nysgerrig på ham („nej, hvor interessant, hvad du siger om Liberal Alliance"). Vær generøs og sæt ord på dét, du godt kan lide, at han gør. Så taler du til „kongen" i ham, altså hans bedste sider, som han får lyst til at vise dig mere af. I stedet for at fokusere på „stodderen" i ham ved at fremhæve alle hans fejl – som vi jo alle sammen har masser af.

Og så er der ét godt råd, som Ingrid Hegland ikke kan understrege nok: Giv det tid, hold igen – også selv om du er virkelig vild med ham.

– Mænd er bare langsommere end kvinder i begyndelsen af det, der måske kan udvikle sig til et kæresteforhold. Han er i nuet og kan mærke, at hun er dejlig at være sammen med, men han tænker ikke så langt som til at forestille sig, at hun ikke er der. Og hvad han mon skulle gøre for at holde på hende.

De gør det ikke for at genere os, siger Ingrid Hegland. De er bare længere tid om det – og vi er til gengæld ekstremt hurtige. Til at forestille os, hvordan det hele sådan lige kunne se ud med os to sammen, du og jeg..." og hvad tænker du egentlig om fremtiden for os? Skat? ...skat???".

Men hvad med dig? Hvordan viser du, at du (ikke spiller), men faktisk er en kostbar skat og klar over det? Det får du svar på i næste uge, hvor artikelserien KærlighedsMissionen fortsætter med Ingrid Heglands bedste råd til, hvordan du finder den rigtige – og undgår de forkerte. Glæd dig...

Sådan flirter du med ham
At flirte er at vise åbenlys interesse uden seriøse intentioner. Så du kan godt give den gas, du har ikke lovet ham eller nogen noget. F.eks. sådan her:

Slå blikket op og hold øjenkontakten tre sekunder længere, end du ellers vil gøre. Så begynder intimiteten at opstå.

Smil. Bare et lille skævt smil. Eller send ham dit allerbedste. Vi kan ikke smile uden at åbne os for den anden, og flirten handler også om at gøre sig tilgængelig – uden at love noget som helst.

Giv en kompliment eller sød bemærkning, der viser, at du har set ham. Det elsker mænd lige så meget, som vi gør.