Natasja Crone forældre
SPONSORERET indhold

Natasja Crone: ”Det er hårdt, når man skal sige det uigenkaldelige farvel”

Sidste år mistede Natasja Crone sin far. Han lå på hospice i den sidste tid, så hun var forberedt på, at han skulle herfra. Det ændrede dog ikke på, at det var umådeligt hårdt at sige det uigenkaldelige farvel, fortæller tv-værten, der samtidig fik et nyt indblik i, hvordan stemningen (også) er på et hospice.

Af: Caroline Højrup Heidemann Foto: Bo Nymann / HER&NU
20. feb. 2023 | Livsstil | ALT.dk

Natasja Crone var ved sin fars side, da han sov ind på et på hospice. Det samme var resten af hans tætteste familie.

Det fortæller TV 2-journalisten, da hun sammen med fotograf Marie Hald gæstede ALT for damernes ugentlige fredagspodcast 'Skål Søster'. 

Han var syg, så vi vidste jo godt, at det snart var farvel. Vi gik egentligt og ventede på det, for til sidst var han slet ikke ved bevidsthed i mange dage. Vi ønskede for ham, at han fik fred, men derfor var det stadig vanvittigt svært, da det skete. Det er jo stadigvæk svært. Jeg savner ham,” siger hun.

I podcasten falder snakken på døden og om det at miste nogen, man holder af. I den forbindelse sætter Natasja Crone ord på sine tanker om tabet af sin egen far tilbage i oktober sidste år.

”Jeg mistede min far sidste år, og det var min første forælder, jeg skulle sige farvel til. Jeg har stadig min mor. Selvom man kan forberede sig på, at det sker på et tidspunkt, så er det simpelthen vanvittige følelser, der kommer frem, når man står i det,” fortæller TV 2-værten.

I et opslag på Instagram, tilbage fra oktober, forklarede hun, hvordan faren var diagnosticeret med to alvorlige former for kræft. Han levede med kræften uden de store gener, indtil de to sidste måneder af hans liv.

Den sidste tid tilbragte han på et hospice.

”Det er hårdt, når man skal sige det uigenkaldelige farvel. Det er jo dét, som er så mærkeligt ved døden, og som vi ikke rigtigt forstår. Det er så ubegribeligt,” reflekterer hun i podcasten om sine følelser i den periode.

Se nedenfor det rørende opslag, hun lagde på Instagram i forbindelse med sin fars død.

Positivt overrasket over hospice

Inden Natasja Crones far blev indlagt på et hospice, havde hun aldrig besøgt et. Hun forestillede sig, at et hospice ville være et meget sørgeligt sted at tilbringe sin sidste tid, men den tanke har hun ikke længere.

”Jeg troede, at et hospice var et meget sørgeligt sted med en tung stemning. Det er det jo slet ikke. Det er på en måde livsbekræftende at gå rundt blandt afklarede mennesker, som ikke er bange for at dø."

Ikke nok med, at patienterne virkede afklarede og optimistiske, så var personalet også helt eminente til deres arbejde, understreger Natasja Crone:

"Det er tydeligt, at det er et personale, som forholder sig til døden hver dag. De har indstillingen, at den sidste tid skal være så tålelig, smertefri og rar som muligt. Patienterne skal være omgivet af dem, de elsker, og så skal man herfra på en god måde. Det er ikke sygeplejersker og læger, der går rundt med tårer i øjnene og ser kede ud af det. Det er folk med et stort overskud. Hold da op, det er hverdagens helte og engle, som arbejder der.”

Vil du lytte til podcasten? I afsnittet af Skål Søster med Natasja Crone og Marie Hald taler de også om psykisk pres, spiseforstyrrelser i elitesport - og om vi går ind i en mere forsonende fase af MeToo.

Du kan lytte med på Apple Podcasts eller med herunder:

Anbefalet til dig