Neel Rønholt
Foto: Bo Nymann Neel Rønholt

Neel Rønholt

"Jeg skal være den bedste Neel, jeg kan være"

Skuespiller Neel Rønholt om at holde fast ved sine drømme, om de store forbilleder og om delekærester i børnehaven.

Hvad er du bedst til?
– Jeg er god til at passe på andre mennesker. Til at skabe en god stemning og til at læse menneskers behov. Jeg synes også, at jeg fornemmer, hvis der er nogen i en gruppe, der føler sig udenfor.

Hvad er din største succesoplevelse indtil nu?
– Da jeg fik brevet om, at jeg endelig var kommet ind på teaterskolen, efter at have søgt to gange før. Det, at jeg besluttede at satse på at blive skuespiller, og at jeg holdt fast, er jeg meget stolt af. Selvom jeg ikke kom ind i første eller andet forsøg, så gav jeg ikke op. Det takker jeg stadig mig selv for en gang imellem. Jeg lærte så sindssygt meget på den skole, og jeg føler, at det er en meget væsentlig del af, hvem jeg er i dag.

Hvem var den første, du kyssede?
– Min tvillingesøster, vores bedste veninde og jeg var kærester med den samme dreng i børnehaven. På samme tid. Jeg tror endda, at vi alle tre kyssede ham samme dag. Det kunne man sagtens dengang. Der var ingen jalousi.

Hvad kunne vi kvinder blive bedre til?
– Da jeg forrige sommer var i New York, oplevede jeg flere gange, at fremmede kvinder komplimenterede mig i metroen eller på gaden. Det prøvede jeg at tage til mig. Det var en skøn fornemmelse at kunne give en fremmed en kompliment og mærke, hvor glad hun blev. Herhjemme har jeg også forsøgt, men det er, som om det er sværere. Nogle synes, det er mærkeligt, at man sådan henvender sig til dem. Der kunne vi danske kvinder godt lære lidt af amerikanerne.

LÆS OGSÅ: ALT tester: Findes den moderne gentleman?

Har du en hemmelig passion?
– Jeg maler og har et atelier, hvor jeg kan udleve en anden del af min kreativitet. Jeg elsker at være skuespiller, men man er meget afhængig af andre mennesker. At nogen skal give en et arbejde, eller at man skal spille over for nogen. Når jeg maler, bestemmer jeg helt selv hvornår, og hvad der kommer ud. Det holder mig i gang med at være kreativ i perioder, hvor jeg ellers ikke har så meget at lave.

Hvad er det bedste råd, du har fået?
– På teaterskolen fik jeg at vide, at jeg skal være den bedste Neel, jeg kan være. Man skal ikke lave sig selv om, men man skal være ambitiøs på egne vegne og med de talenter, man nu engang har. Man kan hele tiden prøve at udvide sin horisont og sine rammer. Nogle gange kan man komme til at stræbe efter at ville nogle ting, som ikke rigtigt er forenelige med den person, man er. Man er den man er, men derfor kan man godt udvikle det, man kommer med.

Hvordan skal en mand være for at gøre indtryk på dig?
– Jeg kan godt lide mænd, der er ambitiøse. Mænd, der ved, hvad de vil, er gode til det, de gør, og som bestræber sig på at blive bedre. Og så skal man kunne grine sammen med en mand. Min kæreste har fået mig til at blive bedre til at grine af mig selv. Jeg tror, man kommer nemmere gennem livet, hvis man kan grine lidt af de ting, der sker.

Hvem er dine største helte?
Det er lidt en kliché, men mine forældre er store helte for mig. De har været sammen, siden min mor var 18, og min far var 22. De har givet mig og min søster en tryg opvækst fyldt med kærlighed og inspiration. De er store forbilleder, når det kommer til parforhold og evnen til at skabe en god familie. Jo ældre jeg bliver, jo mere respekt får jeg for det. Nu ved jeg jo, hvor meget det kræver at holde et forhold i gang. De har virkelig haft et overskud, som jeg håber, at jeg kan give videre, når jeg engang skal stifte familie.

LÆS OGSÅ: Maise Njor: Så ved man, at man skal ringe

Fakta

Neel Rønholt, 28 år, har en kæreste og bor i København. Hun har medvirket i en lang række danske spillefilm og teaterstykker og har også været vært for DR-programmet ”Den store bagedyst”.
Se, hvad vi ellers skriver om: Psykologi