Barack Obama
SPONSORERET indhold

Hvad læser en tidligere præsident? Obama anbefaler 11 bøger til din sensommerlæsning

Har du nogensinde tænker over, hvad den tidligere amerikanske præsident Barack Obama mon læser, når han ikke har travlt med politik? Få svaret her.

Af: Cæcilie Kallehave Jensen Foto: Getty Images
16. aug. 2019 | Livsstil | ALT.dk

Barack Obama er en vaskeægte læsehest.

Det afslører den tidligere amerikanske præsident på sin Facebook, hvor han guider sine følgere gennem de 11 (!!) bøger, han har læst henover sommeren.

LÆS OGSÅ: Den ultimative bogguide: 55 fantastiske bøger, du bør give i gave

Hvis du mangler lidt inspiration til de koldere dage, kan du også lade dig guide af Obamas yndlingsbøger denne sommer. Der er noget for enhver smag – lige fra små, korte noveller til lange romaner om den tid, vi lever i.

Og hvem vil ikke gerne kunne sige, at de har læst de samme bøger som selveste Obama?!

God læselyst!

1. ”Beloved”, ”Song of Solomon”, ”The Bluest Eye”,”Sula” - og generelt bøger af Toni Morrison

Ifølge Obama kan det ikke gå galt, hvis du læser – eller genlæser – de samlede værker af Toni Morrison. Toni Morrison var – og er – en anerkendt, amerikansk forfatterinde, som op igennem tiden har skrevet skøn- og faglitteratur om tilværelsen som afroamerikaner. Hun har blandt andet modtaget Nobelprisen i litteratur i 1993, og ”Beloved” er blevet filmatiseret med selveste Oprah Winfrey på rollelisten.

Danske oversættelser: ’Elskede’, ’Salomons sang’, ’Blå blå øjne’.Beloved.jpg

2. “The Nickel Boys” af Colson Whitehead

Selvom den kan være lidt af en mundfuld, mener den tidligere præsident, at “The Nickel Boys” er værd at læse. Bogen er baseret på virkelige hændelser om den amerikanske skolereform, og endte med at indbringe Colson Whitehead intet mindre end en Pulitzer Prize.

Nickel boys.jpg

3. “Exhalation” af Ted Chiang

Hvis du er til science fiction, er ”Exhalation” et godt bud til din sensommerlæsning. Igennem ni små, tankevækkende historier sætter Ted Chiang gang i de store tanker om menneskets plads og funktion i universet og alle de spørgsmål, det sætter gang i. Findes der andet liv end det, vi kender? En tankevækkende bog, som sætter gang i grublerierne.

Exhalation_Ted_Chiang.0.jpg

4. “Wolf Hall” af Hilary Mantel­

Bogen udkom i 2009, men selv en præsident kan være lidt sen på den. En spændende roman om intriger under Henrik VIII’s tid, hvor mord, magt og kærlighed styrede slagets gang. Bogen har blandt andet givet forfatteren den engelske Man Bookerpris. Der er næsten læsning nok til hele sensommeren her, da bogen indeholder intet mindre end 600 sider!  

Wolf Hall.jpg

5. “Men Without Women“ af Haruki Murakami

Den japanske forfatter Haruki Murakami er næppe et ukendt navn. Igennem syv underholdende og tankevækkende noveller bliver vi gjort klogere på, hvordan tilværelsen ville være uden kvinder. Bogen er både realistisk og fantasifuld, og kan læses af både mænd og kvinder, som vil ind i hovedet på forladte mænd. Og så efterlod den Obama med flere spørgsmål end svar...

Dansk oversættelse: ‘Mænd uden kvinder”.

Men without women.jpg

6. “American Spy” af Lauren Wilkinson

Hvordan ville du have det, hvis dit job gjorde, at du skulle forråde den mand, du elsker? Det er vilkårene for hovedpersonen i ”American Spy”. Den tidligere præsident beskriver bogen som meget mere end blot en spy thriller, som også kommer omkring både politik, race og køn i én og samme bog.

American Spy.jpg

7. “The Shallows” af Nicholas Carr

Har du nogensinde tænkt over, hvad den øgede brug af teknologi og internet gør ved vores hjerner? Så er Nicholas Carrs bog et godt bud. Selvom bogen udkom i 2011, er det absolut stadigvæk relevant at beskæftige sig med, hvordan det påvirker vores hjerner og liv, at vi bruger mere og mere af vores tid på internettet. Og det har vi alle godt af at bruge lidt mere tid på at sætte os ind i, lyder det fra den tidligere præsident.

The Shallows.jpg

8. “Lab Girl” af Hope Jahren

Når Barack Obama beskriver en bog som terrific, må der klart være noget om snakken. ’Lab Girl’ handler om forfatteren Hope Jahren, som har bygget tre laboratorier, hvorfra hun studerer naturen. Men bogen handler om meget mere end blot de opdagelser, hun gør sig med planter. Den handler om arbejde, kærlighed og ikke mindst, hvad der sker, når de to ting forenes.

Lab Girl.jpg

9. “Inland” af Téa Obreht

Her vil den tidligere præsident ikke afsløre for meget, da bogen netop er udkommet. Ifølge Obama bliver du dog ikke skuffet, hvis du har ventet på endnu en bog fra Teá Obreht, som debuterede med den anmelderroste ”The Tiger’s Wife” i 2011.

9780297867067.jpg

10. “How to Read the Air” af Dinaw Mengestu

Dinaw Mengestus er med sine tidligere værker blevet sammenlignet med både Bellow, Fitzergerald og Naipu. I hans seneste bog kan du blive klogere på to generationer i en immigrant familie og den kamp, de kæmper. Bogen handler dog ikke kun om immigration, men i høj grad også om kærlighed og familie i en presset tid.

Dansk oversættelse: ’Hvordan man tyder luften’.

How to read the air.jpg

11. “Maid” af Stephanie Land

'Maid' handler om den store klasseforskel, som stadigvæk fylder i USA, og giver et indblik i, hvordan det er at være stuepige i det moderne USA med dårlige lønninger og arbejdsvilkår. En inspirerende bog om en kvindes styrke og dedikation for at leve det liv, hun ønsker.

The Maid.jpg

Anbefalet til dig