Søstersindprisen 2020
SPONSORERET indhold

Søstersindprisen 2020: Kender du en kvindelig iværksætter, der fortjener et skulderklap?

Konkurrence kan fylde meget i arbejdslivet, men blandt de første seks kvinder, der er blevet nomineret til ALT for damernes SØSTERSINDPRIS for iværksættere, er det teamspirit, der er fællesnævneren. Mød dem her – og de seks skønne iværksætterkvinder, der har taget sig tid til at nominere.

Af:: Juliane Nyborg og Nicoline Tauning Foto: Michael Falgren, Martin Ramsgaard og private
18. nov. 2020 | Livsstil | ALT for damerne

Søstersind betyder for ALT for damerne, at vi bakker hinanden op, og at vi glæder os inderligt og oprigtigt på hinandens vegne, når det går vores medsøstre godt i livet. Med Søstersindkampagnen i 2020 ønsker vi endnu engang at skabe rum for, at kvinder kan italesætte andre kvinders kvaliteter og styrker. 

I flere år har cirka hver fjerde danske iværksætter været kvinde, og sidste efterår viste en måling, at antallet er faldende sammenlignet med 2012’s 28%. Vi drømmer om, at 2020’erne bliver årtiet, hvor der kommer flere kvinder i iværksættermiljøet, og derfor sætter Søstersindkampagnen 2020 fokus på kvindelige iværksættere.

Iværksætterkvinder kan i år nominere andre kvindelige iværksættere, der har udvist søstersind i forbindelse med deres opstart som selvstændig.

Herunder kan du læse om kloge, hjælpsomme kvinder, der har haft betydning for andre kvinders opstart af virksomheder.

Louise Ferslev (t.v.) nomineres af Emma Due Bitz og Camilla Falkenberg (t.h.).
Louise Ferslev (t.v.) nomineres af Emma Due Bitz og Camilla Falkenberg (t.h.).

”Som mor til to små børn og CEO i egen tech-start-up oser hun af overskud, som hun ikke er bleg for at dele ud af”

Emma Due Bitz og Camilla FalkenberG

NOMINERET Louise Ferslev er ejer af Mymonii, der er en app, hvor forældre kan oprette opgaver og huslige pligter, som barnet kan løse for at få overført lommepenge.

NOMINERES AF Emma Due Bitz og Camilla Falkenberg fra Female Invest, der er Nordeuropas største online univers for investering og privatøkonomi målrettet kvinder.

HVORDAN HAR LOUISE UDVIST SØSTERSIND?

– Vi har mødt Louise i forskellige sammenhænge, og hver eneste gang har hun med god energi og et smil på læben tilbudt sin hjælp, uanset om det er sparring på it-udvikling, funding eller work-life-balance. Louises glæde og positive sind kan ikke undgå at smitte af på dig, når du er i hendes selskab. Som mor til to små børn og CEO i egen tech-startup oser hun af overskud, som hun ikke er bleg for at dele ud af. Louise vil kvinder det bedste, og hun er blandt andet medstifter af netværket WOMEN IN TECH DK, som fokuserer på at fremme kvinder inden for tech-industrien. Hendes store engagement bidrager til at inspirere andre kvinder til at turde tage springet som tech-iværksætter, uanset hvilken baggrund man kommer fra. Hendes umiddelbare facon og grounding gør, at alle føler sig godt tilpas i hendes selskab.

– Hun er også én, man kan spejle sig i og se op til, når det kommer til spørgsmålet om at balancere karriere og familieliv. Vi håber at være med til, at kvinder bliver bedre til at se hinanden som inspirationskilder og løfte hinanden op. #

Margrethe Dal Lehrmann  (t.h.) nomineres af Ditte Julie Jensen.
Margrethe Dal Lehrmann (t.h.) nomineres af Ditte Julie Jensen.

”Hendes enorme næstekærlighed har gjort mig tryg hele vejen igennem”

Ditte Julie Jensen

NOMINERET Margrethe Dal Lehrmann er indkøbschef hos Magasin du Nord og har det seneste 1,5 år fungeret som Ditte Julies personlige mentor.

NOMINERES AF Ditte Julie Jensen, der er iværksætter, tv-kok, kageskribent, blogger og alt muligt andet.

HVORDAN HAR MARGRETHE UDVIST SØSTERSIND?

– Hun har simpelthen så meget hjertevarme, medmenneskelighed og kærlighed og en helt speciel formåen, når det kommer til at få folk omkring sig til at føle sig trygge og åbne sig op. Jeg mødte Margrethe på Seedster (en bootcamp for iværksættere) i marts 2019. Kort inde i vores første møde slog Margrethe benene fuldstændig væk under mig. Vi aftalte at drikke en kop kaffe sammen, og efter utrolig kort tid havde hun bare skrællet mig fuldstændig – som var jeg et løg. Selvom jeg sad dér helt blottet og åben som en bog over for én, jeg blot havde kendt i kort tid, følte jeg mig utrolig tryg og hjemme. Det er dét, Margrethe og hendes aura kan. Hun er samtidig også utroligt skarp og har hjulpet mig meget både personligt og med min virksomhed. Hun har taget mig ind og guidet mig igennem en svær rejse.

– Margrethe har tæsket mig igennem den ene personlighedstest efter den anden. Vi har sammen undersøgt, hvad jeg gør, hvad jeg burde gøre, hvad jeg ikke burde gøre osv. Under hele rejsen har hun været en exceptionel støtte, og hendes enorme næstekærlighed har gjort mig tryg hele vejen igennem.

Lena Boel (t.v.) nomineres af Trine Hansen (t.h.).
Lena Boel (t.v.) nomineres af Trine Hansen (t.h.).

”Hun er et kæmpe overskudsmenneske, der husker mærkedage og alt det, vi andre glemmer”

Trine Hansen

NOMINERET Lena Boel står bag BOEL Brand & Business, der rådgiver i branding og forretningsudvikling. Ved siden af sin virksomhed sidder hun i tre bestyrelser, herunder Party In A Box.

NOMINERES AF Trine Hansen, der er kendt fra tv-programmet ”Løvens Hule”, hvor Mia Wagner investerede 400.000 kr. i hendes virksomhed, Party In A Box.

HVORDAN HAR LENA UDVIST SØSTERSIND?

– Lena kom ind på et meget vigtigt tidspunkt i min virksomheds historie. Jeg var kommet dertil, hvor der var brug for en strømlinet forretningsplan, for jeg havde bare skudt med spredehagl for at få så mange kunder som muligt. Så sammen med Lena lagde vi en plan for virksomhedens fremtid og en brandingstrategi. Det gav mig ro. Jeg vidste, hvad jeg skulle fokusere på, og hvad jeg måske skulle lægge til side.

– Derfor har Lena haft en stor betydning, og ikke nok med at hun er en fantastisk partner in crime rent forretningsmæssigt, så er hun et kæmpe overskuds- menneske, som husker mærkedage og alt det, vi andre glemmer.

– Hun er der anytime og har virkelig rykket min business! Vi blev sat sammen ved et tilfælde, men vi har hængt ved, og hun er en, som jeg altid kan ringe til. I starten var det på forretningsplan som en hotline, når tingene var svære, eller der var tvivlsspørgsmål. Nu er det som bestyrelsesmedlem, hvor hun sammen med min formand, Mia Wagner, og mig sikrer sig, at vi når vores mål og hjælper, når der er udfordringer. Derudover er det bedste jo at føle, at man både kan sparre privat og forretningsmæssigt, så går det op i en højere enhed – og det kan jeg med Lena.

Josefine Volqvartz (t.v.) nomineres af Anne-Mette Bro Jöhncke.

Josefine Volqvartz (t.v.) nomineres af Anne-Mette Bro Jöhncke.

”Hun deler gavmildt ud af sit netværk uden at forvente noget til gengæld”

Anne-Mette Bro Jöhncke

NOMINERET Josefine Volqvartz er ejer af produktionsbureauet Inspire Film og kvinden bag podcasten ”KvindeKompagniet”.

NOMINERES AF Anne-Mette Bro Jöhncke, der har startet kommunikationsbureauet CommAgain efter 17 år som kommunikationschef ved TV 2.

HVORDAN HAR JOSEFINE UDVIST SØSTERSIND?

– Da jeg sidste år gik med planerne om at starte som selvstændig i kommunikationsbranchen, inviterede Josefine Volqvartz mig på en kop kaffe på sit produktionsbureau Inspire Film. Det var første gang, jeg mødte hende, og allerede der heppede hun på mig. Hun op muntrede mig virkelig, og det betyder meget, når man er i sådan en fase. Josefine har et enormt netværk og rigtig mange erfaringer både fra sin journalistiske og internationale karriere, men også som selvstændig, og hun deler gavmildt ud af det uden at forvente noget til gengæld – det synes jeg er enormt sympatisk.

– I starten af foråret 2020 kontaktede hun mig angående et nyt projekt: podcasten ”KvindeKompagniet”, der sætter fokus på kvindeligt iværksætteri. Hun havde brug for noget professionelt kommunikationsassistance og blev dermed også en af de første kunder i min nyetablerede virksomhed. De første kunder betyder jo meget, når man lige er startet op. Det har været enormt interessant at arbejde med Kvindekompagniet, og derudover er Josefine skøn og inspirerende at arbejde sammen med – og så er hun topprofessionel, og det sætter jeg pris på. Hun kan sine ting, sit håndværk og hun er ikke bange for at stå ved det. Hun har et smittende humør og er meget engageret i både sine opgaver og i samarbejder som det, hun har med mig.

linneatilhøjre.jpg
Ann-Christina Lykke Motzfeldt (t.v.) nomineres af  Linnéa Schmidt.

Businesskvinde med et hjerte af guld

Ann-Christina Lykke Motzfeldt er selvstændig artdirector, men har samtidig været med til at opbygge et investeringsnetværk for kvinder.

NOMINERET Ann-Christina Lykke Motzfeldt (t.v.), stifter af ”Moneypenny – Kvinder som investerer”.

NOMINERET AF Linnéa Schmidt, stifter af ”Moneypenny – Kvinder som investerer”.

HVORDAN HAR ANN-CHRISTINA UDVIST SØSTERSIND? 

– Ann-Christina er min veninde, investerings-søster og business partner. Jeg mødte hende første gang i 2017, og siden da har vi sammen arbejdet ved siden af vores fuldtidsarbejde for at bygge et netværk op og sprede viden og inspiration omkring investering til flere kvinder i Danmark. Vi er snart 20.000 kvinder
i facebookgruppen ”Moneypenny – Kvinder som investerer”. Sammen med de netværk, vi også administrerer i Norge og Sverige sammen med Beate Engelschiøn og Anna Brännhult, er vi over 100.000 kvinder i Skandinavien.

– Ann-Christina arbejder til daglig som artdirector i sin egen virksomhed, men hun står også for hele Moneypennys fantastiske grafiske univers, hjemmeside og brand. Ud over at arbejde dagligt med Moneypenny designer hun også vores rapport ”Pennyrapporten”, som kortlægger kønsdiversitet i børsnoterede virksomheder. 

– Ann-Christina har et hjerte af guld og arbejder hårdt for, at flere kvinder skal føle sig økonomisk stærke. Hun spreder budskabet om, at alle kan investere, ofte med sig selv som eksempel, og at vi alle kan nå vores drømme. Hun inspirerer mig hver dag. 

Line og Rie.jpg
Line Hoff (t.v.) har nomineret Rie.

Stregkoder og selvtillid

Line Hoff fik på et kaffemøde Rie Schimmel til at tro på, at hun godt kunne starte en virksomhed alene. I dag er de veninder og husker at fejre hinandens succeser.

NOMINERET Line Hoff (t.v.), stifter og ejer af kombucha-selskabet Læsk. 

NOMINERET AF Rie Schimmel, stifter og ejer af virksomheden Syltet.

HVORDAN HAR LINE UDVIST SØSTERSIND?

– Da jeg tilbage i 2017 gik i gang med planerne om Syltet, var jeg slet ikke inde i, hvordan man starter en fødevarevirksomhed. Det er en jungle af streg-kodeoprettelser, kolli-størrelser, prissætning og
besøg fra Fødevarestyrelsen, som jeg havde brug for hjælp til. Så jeg tænkte, at jeg måtte kontakte én, der var lidt længere end mig. På Instagram havde jeg i et stykke tid fulgt Line, så jeg spurgte, om hun havde lyst til at mødes. Det havde hun! Så hun hentede mig i sin lille bil, og så kørte vi sammen til deres kontor på Vesterbrogade i København. Mødet varede i flere timer, og jeg gik derfra med følelsen af, at jeg godt kunne starte en fødevarevirksomhed alene.  

– Siden da er Line blevet en god veninde, og vi hjælper fortsat hinanden med små og store spørgsmål i forhold til vores virksomheder. Det var bl.a. Line, der gav mig det sidste skub i forhold til at få mit produkt i Irma, hvor Syltet nu sælges i 30 butikker! Vi er også gode til at fejre hinandens successer, hvilket især er vigtigt for at holde gejsten oppe, men det kan være svært, når man som jeg startede alene. Det, at Line hjalp mig i gang, har inspireret mig til at hjælpe andre i gang. Så jeg siger aldrig nej, når jeg er blevet kontaktet fra andre, som er i gang med at starte fødevarevirksomhed og kan bruge min hjælp. 

– Jeg synes, at Line fortjener at blive nomineret, for hun er virkelig en gutterkvinde!

 

Pia Torreck; Ingvardsen Partner[1].jpg
Pia er nomineret af Ann.

To, der står sammen

Pia Torreck og Ann Møller Svendsen har nomineret hinanden. De fremhæver hver især hinanden for at være rollemodel og ildsjæl. 

NOMINERET Pia Torreck Ingvardsen partner i Ingvardsen II Partner.

NOMINERET Ann Møller Svendsen, founder af Lean Akademiet.

HVORDAN HAR PIA UDVIST SØSTERSIND?

– Pia er iværksætter og samtidig en sand ven. For 15 år siden motiverede hun mig til også at blive iværksætter. Det var en svær start. Pia stillede alt sit selvudviklede ledelses-materiale til rådighed for mig. Derudover forærede hun mig kunder, jeg overtog ganske enkelt undervisningsopgaver, så jeg kunne få smør på brødet. Og Pia gjorde det uden forventning om at få noget den anden vej. Pia inviterede mig med på opgaver og til at holde foredrag i sit netværk for HR-chefer, som hun selv havde etableret. 

– Pia er efter min mening en af Danmarks største ildsjæle. Som headhunter af topledere på direktionsniveau og af bestyrelsesmedlemmer har Pia haft én vigtig dagsorden: ”Flere kvinder i topledelsen og bestyrelsen” og har i den grad evnet at skabe fokus på problemet. Med artikler på LinkedIn og artikler i Børsen sætter Pia og Ingvardsen II Partner konstant fokus på at få flere kvindelige ledere på topposter. 

– Men Pia er meget mere end headhunter. Hun er mor til tvillingepiger, og i sin iver efter at sikre sine piger den bedste skolegang skabte hun universet ”Sjov Skole”. Med egne midler opbyggede Pia et univers, der frit kunne anvendes af skolelærere og pædagoger som inspiration til en sjovere og bedre undervisning af børn. 

– I juli måned mistede jeg min mand, og Pia har stillet sig til rådighed 24 timer i døgnet. Pia kan gøre den sorteste dag til en solskinsdag. Altid fyldt af energi, gå-på-mod, livsglæde og ikke mindst SØSTERSIND. 

Ann Møller Svendsen foto[1].jpg
Ann er nomineret af Pia.

HVORDAN HAR ANN UDVIST SØSTERSIND?

– Ann er en af de kvinder, jeg kender, der får andre kvinder til at vokse. Hun støtter alle sine kunder i at skabe bedre resultater, og hun støtter alle på sin vej i at vokse. Hun er optaget af at lære selv – men også at dele ud af sin viden til andre. Hun skaber mod og motivation omkring sig.

– Ann er rollemodel på at være iværksætter, hvor hun nytænker og giver værdi til virksomhederne, hun arbejder for. Hun hædrer sine kunder – såvel mænd som kvinder. Og hver gang jeg åbner LinkedIn eller Facebook, har hun skrevet et indlæg om en konkret person – ofte en kvinde – der har skabt et fantastisk resultat.