Sexlyst
SPONSORERET indhold

Spis dig til mere sexlyst

Hvis du synes, at bøf bearnaise er den perfekte mad til en romantisk aften, så tro om igen. Den rigtige mad får nemlig blodet pumpet alle de rigtige steder hen, mens den forkerte bare giver dig lyst til at… sove.

Af: Gitte Høj Foto: Bulls Press
26. aug. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

Har du tænkt over, om mørk chokolade gør noget helt særligt ved dig og får dit blod til at rulle lidt hurtigere? Eller om skaldyr gør din kæreste helt eventyrligt lækker? I så fald er der højest sandsynligt hold i dine observationer. 
Chokolade, rødt kød og østers var nemlig de tre madvarer, der gentagne gange poppede op, da FoodCulture for et par år siden lavede en større undersøgelse af danskernes syn på forskellige madvarer. De tre madvarer blev alle forbundet med sex og romantik og opfattet som elskovsmidler, der sætter gang i de frække fantasier.

Hvad med drikkevarer, tænker du måske. Og jo, der findes skam også nogle af dem, som er gunstige i forhold til et mere aktivt sexliv. Et enkelt glas rødvin eller en øl kan godt fjerne nogle hæmninger og også påvirke mandens potens positivt, fordi alkoholen nedsætter aktivitet i de områder af hjernen, der hæmmer lysten til sex. De fleste ved, at for meget alkohol kan have den modsatte virkning, derfor gælder det om kun at drikke lidt, hvis målet er sex.

Kaffe har lidt samme effekt, fordi koffeinen sætter fut i nervesystemet og giver energi og lyst til sex. Stimulering af hjernen gør dig mere følsomhed, og du bliver lettere seksuelt ophidset. En espresso er et perfekt valg, fordi du får et hurtigt skud koffein uden at kaffens vanddrivende virkning næsten øjeblikkelig udmønter sig i en tissetrang. Gløgg menes i øvrigt også at have en gavnlig effekt på lysten til sex, hvilket skulle hænge sammen med drikkens mange krydderier og især nellike.

Se de madvarer, der virkelig sætter skub i sexlysten i galleriet: Se 5 madvarer der kickstarter sexlysten