Få sangerinde, Nina Perssons, bedste Malmø-tips
Foto: Rasmus Weng Karlsen Nina Persson guider til de bedste oplevelser i Malmø

Tips til Malmø

Se Nina Perssons ultimative guide til Malmö

Svenske Nina Persson, som du helt sikkert kendersom forsanger igruppen Cardigans - og for hendes cool stil - guider dig gennem Malmö, hvor hun er hjemmevant.

Selvfølgelig kan du tage til lune Barcelona og svælge i byens restauranter og designershops. Og selvfølgelig kan du tage til Londons rå hotspot Shoreditch, men man kan også tage lige over på den anden side af Øresund med Nina Persson. Enjoy...

Malmø er ...
"En meget inspirerende by, fordi gode og spændende kunstnere, musikere og andre kreative mennesker stadig har råd til at bo her og have et godt liv."

Det bedste område ...
"St. Knut. Jeg elsker det. Det er et meget smukt område med små fine gamle bygninger, som tidligere var billige arbejderboliger. Og så selvfølgelig Gamla Väster, den gamle del af Malmø tæt på stationen. Her er mange smukke bygninger, som ikke blev revet ned, da Malmø skulle tilpasse sig til mange mennesker, og så er vejene indrettet, så børn kan gå på besøg hos vennerne uden at blive kørt over."

Det smukkeste sted ...
"Er parkerne. Pildammsparken ligger tættest på, hvor jeg bor, og det er min favorit, men Kungsparken og Slottsparken er også fantastiske. Jeg løber og går mange ture, og jeg har et blødt punkt for byparker, som virkelig er en af rigdommene ved Malmø."

Det mest undervurderede er ...
"At huspriserne ikke er så skøre, at det kun er hvide, succesfulde mennesker, der kan bo her. Det gør noget fantastisk ved en by. Den er stadig temmelig blandet og upoleret, mens byer som Stockholm og København udvikler sig til underlige hvide setdesigns. Jeg elsker de byer, men jeg er glad for, at jeg ikke bor der."

Mit hemmelige sted er ...
"Pildammsparken. Den blev planlagt, da Malmø var vært for udstillingen The Baltic Exhibition i 1914. Nogle områder i parken tager pusten fra mig, når jeg løber derinde en tåget morgen."

Det bedste måltid ...
"Har jeg fået på den fantastiske Dubbel Dubbel, som er en moderne kinesisk restaurant. Den ligger i Möllevången, som er et skønt område, hvor jeg tidligere har boet. Maden er meget spændende – kinesisk mikset med lidt koreansk. Retten Fun er for vild. Jeg elsker også stadig mit gamle favoritsted Tempo, som også ligger i Möllevången. Her er fyldt med sjove mennesker, maden skuffer aldrig, og så er de virkelig søde mod os, når vi kommer med vores fireårige søn."

Du skal besøge butikken ...
"Musik och Konst, som er en af de bedste i Europa. Den styres af ekstremt vidende mennesker, og jeg stoler altid på deres anbefalinger. A Place er god til svensk design, og Olsson & Gerthel er fyldt med gode møbler, bøger og små designting."

Den bedste shoppepause ...
"Holdes hos Café Noir, der har byens bedste kaffe og slik."

Mit ultimativt bedste tip til Malmø er ...
"Falafel. Falafel N1 på Drottningtorget er stadig the shit."

LÆS OGSÅ: Få 5 gyldne tips til Berlin

LÆS OGSÅ: Her er de 30 bedste tips til New York

LÆS OGSÅ: Få modebloggerens bedste tips til London

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide