Eurowoman har mødt Tove Lo, som er aktuel med debut-albummet Queen of the Clouds
SPONSORERET indhold

Tove Lo: Mine forhold starter passioneret og ender smertefuldt

Sangerinden Tove Lo har netop spillet en udsolgt turné i USA, og hendes hits Habits og Not on Drugs er blevet vist over 80 mio. gange på YouTube. Eurowoman har mødt den 26-årige svensker, som er aktuel med debut-albummet Queen of the Clouds.

Foto: Andrew Zaeh
08. jan. 2015 | Livsstil | Eurowoman

Hvordan kom du i gang med at synge?
"Jeg kommer ikke fra en synderlig musikalsk familie, men jeg elskede selv at synge som barn og i bund og grund lave en masse larm. Fra jeg var ca. 13, begyndte jeg at tage musikken mere alvorligt. En af mine veninder spillede på det tidspunkt i det svenske band Play, som bl.a. varmede op for Destiny's Child i USA, og hun overtalte mig til at gøre mere ud af det. Som 15-årig begyndte jeg på en hippieagtig musikalsk skole, hvor vi spillede en masse rock, blues og pop, og der fik jeg bekræftet, at det var musik, jeg ville leve af. Senere skrev jeg sange og producerede musik, bl.a. for Icona Pop og Girls Aloud. Og selv om mange i årenes løb fortalte mig, at min drøm om selv at blive sanger var urealistisk, har jeg aldrig søgt en anden vej. Der er ingen anden vej for mig."

Hvilke temaer leger du med på det nye album?
"Jeg har delt albummet op i tre sektioner: sex, kærlighed og smerte. Det handler om mine egne kærlighedshistorier og et forholdsmønster. Det starter altid meget passioneret, hvorefter jeg bliver rigtig forelsket, derefter bliver det mere alvorligt, og så ender det som regel smertefuldt. Smerte og passion går hånd i hånd, og de passionerede, eksplosive forhold holder sjældent for evig. Hvert nummer er 100 % skrevet af mig og kommer fra mig. Mange nye sangere oplever at blive overtalt til en masse ting, de egentlig ikke har lyst til, men fordi jeg har en fortid som professionel sangskriver – og er meget stædig – havde mit pladeselskab fuld tiltro til, at jeg selv kunne tage den fulde styring."

Du virker ret optaget af disse destruktive Courtney Love-Kurt Cobain-agtige forhold. Hvorfor?
"Jeg har nok altid været ret tiltrukket af en form for mørk dekadence og den slags kærlighed, der ikke nødvendigvis er god for dig, men som får dig til at føle. Måske er det en modreaktion på at være vokset op i et ret mondænt og beskyttet miljø i Stockholm. Jeg ved, at I danskere ofte tænker, at svenskere er meget stramme i det og ikke viser følelser. For mig virker det utrolig dumt ikke at vise følelser, for det gør dig både ulykkelig og en lille smule skør. Jeg har altid været impulsiv og har ikke tilpasset mig andre mennesker. Jeg vil til enhver tid hellere kaste mig ud i noget spændende og ende med at blive såret, end jeg vil glide langsomt ind i noget og bare føle mig 'tilfreds'. 'Tilfreds' er et af de værste ord i verden. Det er muligvis mit værste mareridt bare at være tilfreds med mit liv. For mig blomstrer kreativiteten under intense forhold, som når man er vanvittig forelsket og bare må have sex med den anden person konstant."

Beskriv den bedste oplevelse, du har haft i år?
"Der har været en masse førstegangsoplevelser i 2014. Mit første album, min første egen turné. I USA endda. Det har været så fucking cool. Jeg spillede bl.a. i Webster Hall i New York, og det var så vildt at se sit eget navn ved siden af skiltet Sold out uden for bygningen, mens publikum indenfor kunne synge med på alle mine sange og stod og råbte mit navn. Jeg havde lyst til bare at stå på scenen og stirre ud over dem."

Nu skal du så varme op for Katy Perry på hendes turné i Australien ...
"Ja, altså, hendes folk ringede til mine folk, du ved, og bla bla ... Ej, jeg hørte, at hendes manager havde sagt, at Katy havde ønsket mig personligt. Om det er helt rigtigt, ved jeg ikke, men jeg vælger at tro på det, for det gør mig vildt glad. Jeg blev så chokeret, da de spurgte, om jeg ville varme op for hende. Det er sindssygt. Jeg så en Katy Perry-koncert for nylig, og det var det vildeste, jeg nogensinde har set: så mange balloner, slik og fyrværkeri. Hun laver det ultimative popshow."

Hvem er dine musiske helte?
"Nirvana, fordi de var det første band, jeg købte en cd med. Af nyere inspirationskilder er der bl.a. Charlotte Gainsbourg, Lorde og Robyn."

Hvilken rolle har musikken spillet i din personlige udvikling?
"Indeni er jeg nok den samme person, som jeg var tidligere, men jeg er blevet mindre bange for at vise resten af verden, hvem det så er. Jeg undskylder ikke mig selv mere. Faktisk har jeg lidt svært ved at huske, hvordan jeg var for fem år siden. Det står lidt tåget for mig, fordi der er sket så meget. Men selvfølgelig er jeg mere selvsikker nu, hvor folk rent faktisk tror på mig som sanger."

LÆS OGSÅ: Christian Grau om sin skilsmisse: "2013 var et lorteår"

LÆS OGSÅ: "Kærlighed behøver ikke at gøre så ondt"

LÆS OGSÅ:Stéphanie Surrugue: "Vi er en generation af kvinder, der kun er sammen med en mand, hvis vi har lyst til ham"