Helle Thorning-Schmidt

Foto: Claus Boesen ”Det var en lykkelig tid, fordi jeg fik Johanna – men også en svær tid,” fortæller den tidligere statsminister, Helle Thorning-Schmidt til Hendes Verden.

Helle Thorning-Schmidt om at blive mor: ”Jeg følte mig lidt alene”

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt havde en svær start på tilværelsen som nybagt mor. For med barn og bolig i udlandet var der langt hjem til familien, hvilket godt kunne få hende til at føle sig alene. Det fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Lederstilling, barn og barsel inden hun fyldte 30.

Der var fuld fart på den unge Helle Thorning-Schmidt, der netop havde fået sit første rigtige ”voksenjob” som leder af Socialdemokratiets sekretariat i Bruxelles. Men det var ikke altid helt nemt, fortæller hun i et stort interview med Hendes Verden.

”Det var en lykkelig tid, fordi jeg fik Johanna, og vi dermed blev en lille familie – men også en svær tid,” fortæller den tidligere statsminister, Helle Thorning-Schmidt, der mødte sin mand, den engelske politiker Stephen Kinnock, i en alder af 25 år og hurtigt blev både gift og gravid.

”Det var ikke, fordi jeg ikke syntes, jeg kunne leve op til kravene som mor, men det var en svær periode med lederstilling, barn og barselsorlov, inden jeg var fyldt 30. Stephen og jeg blev voksne sammen i den periode.”

Baby-blues

Selvom den belgiske hovedstad ikke var mere end en kort flyvetur væk fra familie og venner, føltes den endnu længere fra Danmark med et barn på armen, fortæller Helle Thorning-Schmidt.

”Fordi vi boede i Bruxelles, havde jeg hverken mødregruppe eller min familie i nærheden, så jeg kunne godt føle mig lidt alene, jeg fik vist også lidt baby-blues og var ikke altid helt stabil,” fortæller den nu tidligere statsminister.

At få og opfostre et barn i udlandet skræmte dog ikke parret. For et par år senere blev familien atter forøget – endnu engang i Bruxelles, da de fik datteren Camilla.

”Mens jeg ventede Milo, blev jeg valgt til Europa-Parlamentet. Det var en hård valgkamp, og jeg var monster-gravid og havde et lille barn i forvejen. Da jeg blev valgt, flyttede vi tilbage til Bruxelles, og så sluttede jeg i øvrigt det årti af med at blive valgt som formand for Socialdemokratiet.”

Læs meget mere i denne uges Hendes Verden om, hvordan Helle Thorning-Schmidt havde en leder gemt i sig allerede fra barnsben, hendes oplevelser med sexisme, og hvad hun fortryder fra sin tid som partileder af Socialdemokratiet.

Helle Thorning-Schmidt, 54 år.

  • Uddannet cand.scient.pol. Leder af Socialdemokraterne fra 2005 og statsminister i perioden 2011 til 2015.
  • Siden chef for Red Barnets internationale hovedkontor i London.
  • Gift med den engelske politiker Stephen Kinnock, som hun har to voksne døtre med.
  • Sidder i dag i en række bestyrelser og er blandt andet næstformand i Facebooks tilsynsråd.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Fødselsberetning og Ensomhed

610x200_woordy_knap2.jpeg