Det kan du opleve til Kulturnatten for børn
SPONSORERET indhold

Det kan du opleve til Kulturnatten for børn

Fredag d. 13/3 får børnene igen deres helt egen Kulturnat. Den Lille Kulturnat løber af stablen i København og på Frederiksberg, og det bliver Kulturnatten, som du kender den; fyldt med eventyr, spænding og fantastiske arrangementer. Men udelukkende for børn i selskab med deres voksne.

Af: Redaktionen Foto: Presse
09. mar. 2020 | Børn | Vores Børn

Idéen til Den Lille Kulturnat udspringer af den store interesse for den årligt tilbagevendende begivenhed i efteråret og forældres ønsker om flere arrangementer for børn – også de mindre, så de kan være med, selvom de måske skal tidligere i seng. Programmet indeholder derfor arrangementer for både små og store børn, og det kan ses på kulturnattens hjemmeside, hvor de endda har gjort det nemt at sorte i arrangementerne alt efter børnenes alder og interesser.

Vi er gået på opdagelse i programmet og har valgt nogle af vores favoritter. Her kommer vores anbefalinger for nysgerrige børn, der har lyst til at bestemme, eksperimentere, gå på opdagelse, høre gode historier eller løse spændende gåder:

Folketeatret

Ring til en fugl, prøv at slikke på et 9 volts batteri, eller kreer et flag af himlens farver samt meget mere.
Folketeatret udforsker performancekunsten og afprøver finurlige og farlige eksperimenter i forbindelse med forestillingen '50 Farlige Ting (alle børn bør prøve)'. 

Hvor: Folketeatret, Nørregade 39, 1165 København K
Hvornår: Kl. 16-20 

SMK

På SMK kan børn i alle aldre lave sømbilleder og simple tryk, inspireret af den danske kunstner Ragna Braases (1929-2013) originale univers, hvor enkle materialer forvandles til arkitektoniske, orientalske og kosmiske drømmebilleder. Det foregår i Skulpturgaden og i børnenes værksted på SMK. I kan også gå på opdagelse i udstillingen af Ragna Braases værker. 

Hvor: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København K
Hvornår: Kl. 16-20 

Den Kongelige Afstøbningssamling

Til Den Lille Kulturnat har børn og deres voksne en enestående mulighed for at besøge Den Kongelige Afstøbningssamling. Børnene behøver ikke nøjes med at se på figurerne – de kan også selv skabe kunst. I gipsværkstedet ligger masser af materialer parat og her kan børnene under vejledning skabe deres egne kunstværker – som de selvfølgelig må tage med hjem.

Hvor: Den Kongelige Afstøbningssamling, Toldbodgade 40, 1253 København K
Hvornår: Kl. 16-20

Meyers Madhus

Meyers Madhus byder indenfor til et smugkig ind i en verden af kulinariske oplevelser, hvor de små kokke kan få hænderne i råvarerne, dufte og smage sig igennem de krydrede verdenskøkkener, følge kornets rejse fra jord til bord og varme sig om bålet med en snobrødspind i hånden.

Hvor: Meyers Madhus, Nørrebrogade 52 C, 2200 København N
Hvornår: Kl. 16-20

Københavns Museum 

Besøg det nye Københavns Museum, der har udstillet nogle af de bedste arkæologiske fund, der dukkede op af den københavnske undergrund, da der blev gravet ud til Metroen og andre gange, arkæologerne har været i gang. Deltag i den lille skattejagt og få udbetalt danefæs-dusør for de skatte, du finder i udstillingen!

Hvor: Københavns Museum, Stormgade 18 st, 1555 København V
Hvornår: Kl. 16-20

Ny Carlsberg Glyptotek

Kom med på en fredsvandring gennem Glyptotekets Vinterhave, hvor du får udleveret hovedtelefoner med musik og fortællinger om fred og ufred. Nyd stemningen i Vinterhaven, hvor du også kan lave en tegning til oliventræet med dine fredsønsker. Alle børn får et frø med hjem, så de kan plante deres eget oliventræ.

Hvor: Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København V
Hvornår: Kl. 16-20

Rundetårn

Året er 1777, og Rundetaarn skal have et nyt observatorium. Men hvad skal sådan et egentlig indeholde? Gå i fodsporene på astronomen Thomas Bugge, når han besøger en række europæiske lande for at finde de helt rigtige instrumenter, og lav dit eget observatorium i Rundetaarn. 

Hvor: Rundetaarn, Købmagergade 52A, 1150 København K
Hvornår: Kl. 16-20

Politimuseet

Kom helt tæt på Politiet til Den Lille Kulturnat. Mød lokalbetjente fra Nørrebro og Politihunden Villy - undersøg politimotorcykler og -biler med udstyr, få taget jeres eget fingeraftryk, prøv børneuniformer og meget mere.

Hvor: Politimuseet, Fælledvej 20, 2200 København N
Hvornår: Kl. 16-20. 

Storm P. Museet

Deltag i den fedeste tegneworkshop - en ægte master-class hos selveste Valhallas tegner, Peter Madsen. Kan du tegne Thor, Loke, Freja eller Quark? Peter viser dig hvordan! Oplev også Valhalla udstillingen med fantastiske originalskitser og farveplancher. Prøv gudequizzen og find ud af, hvilken gud du ligner mest!

Hvor: Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel 0, 2000 Frederiksberg
Hvornår: Kl. 16-20. Tegneworkshoppen gentages to gange: kl. 16.30-18 og igen kl. 18.15-19.45. 

Folketinget

Folketinget byder velkommen til en række sjove aktiviteter på Christiansborg Slot, bl.a. en spøgelsesjagt rundt i de gamle sale og gange, hvor det gælder om at finde politiske genfærd. Børnene kan også dyste i paratviden om folkestyret mod deres forældre, male billeder og badges i kreaværkstedet og spille billedbanko med Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen.

Hvor: Folketinget, Rigsdagsgården 1, 1240 København K
Hvornår: Kl. 16-20. Billedbanko spilles kl. 17-18 og kl. 18-19. 

Anbefalet til dig