Børnepodcasts
Foto: Getty Images

Podcast for børn

8 lærerige podcasts, der holder ungerne beskæftiget

Podcast appen Talk Town har skabt et univers med gode og lærerige podcast for børn. Her er 8 podcasts, der kan holde børnene underholdt – og måske gøre dem klogere imens.

1. Verdens sejeste Sebastian Klein

Verden er fuld af dyr. Du kender sikkert mange af dem allerede. Måske har du også nogle yndlingsdyr. Dyr, du synes er ekstra spændende, fantastiske eller seje. I podcasten ”Sebastians sejeste dyr” fortæller natur- og dyreelsker Sebastian Klein om de dyr, han synes er de allersejeste. Blandt andet kan du få historien om alligatoren Totåede Tom og en flok forheksede løver, der spredte rædsel i en lille afrikansk landsby.

Podcasten ”Sebastians sejeste dyr” er for børn i alderen 4-12 år og alle andre, der elsker dyr.

2. Seje danske dyr

Faktisk behøver du slet ikke rejse helt om på den anden side af jorden for at se på spændende dyr. I ”Sebastians sejeste danske dyr” sætter Sebastian Klein spot på alle de dyr, der lever i vores egen baghave, på marken og i skoven. Vidste du for eksempel, at Danmark både huser verdens stærkeste dyr og en fugl, der kan flyve, mens den sover? Hvis vejret er til det, kan du jo sende ungerne i haven for at lede efter spor af nogle af dyrene – eller du kan selv tage en pause og gå med i skoven eller på marken for at lede efter dem.

Podcasten ”Sebastians sejeste danske dyr” er for børn i alderen 4-12 år og alle andre, der elsker dyr og den danske natur.

3. Farfar fortæller røverhistorier

Da Knuds farfar var barn, så han en vildfaren bjørn i Hvidovre og fandt en gammel kasse fyldt med granater. Eller hvad? Man skal ikke tro på alt, Knuds farfar siger, for han lyver rigtig meget, men Knud elsker alligevel, når han fortæller om dengang, han selv var dreng. I hvert afsnit fortæller farfar to historier om sin barndom til Knud – den ene er sand, den anden er falsk. Kan Knud mon gætte, hvilken historie der er løgn og latin? Og kan du?

Podcasten ”Knud & farfar” er for børn i alderen 4-12 år og alle andre, der elsker en god røverhistorie.

4. Klima i børnehøjde

Hvad i alverden er CO2, og hvorfor er det egentlig en dårlig ting, at planeten bliver varmere? Det kan altså godt være temmelig svært at følge med, når de voksne taler klima. Det vil Radionauterne lave om på. I podcasten ”Jorden kalder Radionauterne” kan børn i alderen 4-10 år hjælpe med at kurere Moder Jords hoste, møde den talende regndråbe Ivan og lære alt om klimaprutter og stigende temperaturer. Uden at blive skræmt fra vid og sans.

Podcasten ”Jorden kalder Radionauterne” er for børn i alderen 4-10 år og alle andre, der vil blive lidt klogere på vores klima.

5. Magiske væsener

Færøerne er et magisk sted. Her findes to meter høje trolde, hekse med kæmpestore fødder og andre mystiske skabninger. Mener nogen. ”Færøske fabler” er spækket med fortællinger fra den grønne øgruppe i Nord fortalt af lokale, der har mødt alt fra hekse til trolde og spøgelser. Podcasten kan oplagt bruges som afsæt til at lære børnene om den del af vores rigsfællesskab.

Podcasten ”Færøske fabler” kan være en smule uhyggelig for de helt små, så vi anbefaler den til børn på 5-12 år, eller i selskab med en voksen. Til børn, der elsker en god historie.

6. Stil Sebastian et spørgsmål om dyr

Hvorfor har sommerfuglen farver på vingerne? Hvor hurtigt kan en slange sno sig? Og hvor mange hanløver kan der være i en flok? Se, det er gode spørgsmål. I podcasten ”Spørg Sebastian” svarer naturformidler Sebastian Klein på spørgsmål fra nysgerrige børn om dyr og natur.

Du kan selv stille et spørgsmål ved at indtale det på mobilen og sende det til sebastian@talk-town.dk - så er det måske DIT spørgsmål, han besvarer i næste episode. Lad børnene finde på gode spørgsmål til Sebastian, måske skal de have lidt hjælp til at optage på mobilen.

Podcasten ”Spørg Sebastian” henvender sig til børn i alderen 4-12 år.

7. Bidt af en gal videnskabsmand

Hvorfor er vand vådt, hvorfor skal man sove, og hvorfor uddøde dinosaurerne? Tag med Radionauterne på tur i videnskabens verden, og bliv klogere på alt fra det ydre rum til autisme, regnbuer og evolution.

"Radionauterne" er god til både børn og voksne, men særligt til børn på 4-10 år.

8. Helt ned i gear

Det er godt at få brændt energi af, men det er lige så vigtigt at kende sin krop og kunne finde ro i den. Med ”Guidede meditationer for børn” kommer I på en rolig sanserejse ind i jer selv og bliver guidet til at trække vejret godt og finde ro.

God for både børn og voksne, men særligt til børn på 5-8 år.

Talk Town for børn

FB_profilbillede.jpg

På Talk Town finder du masser af andre fede podcasts til børn, bl.a. kan ungerne lade sig fortrylle af fortællinger om hekse og trolde i ”Færøske fabler” eller tage en tur med ind i videnskabens verden med ”Radionauterne”. Anbefales til børn i alderen 4-12 år. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast, Børneopdragelse, Corona og Aktiviteter for børn