Anne Glad
SPONSORERET indhold

6 ting, du (måske) ikke vidste om livsstilseksperten Anne Glad

Reklamedirektør, tekstforfatter, foredragsholder og livsstilsekspert. Anne Glad kan skrive mange titler på sit cv, men hun er nok mest kendt fra sin medvirken i tv-programmet ”Kender du typen”. Bliv klogere på den populære livsstilsekspert her.

Af: Pernille Lewinsky Kofoed Foto: Michael Stub, Anthon Unger, Lars E. Andreasen, Janus Nielsen
04. jun. 2021 | Bolig | ALT.dk

Du kender sikkert den smilende og farverige Anne Glad som den ene af de to livsstilseksperter i tv-programmet ”Kender du typen”. Men vidste du for eksempel også, at hun, udover at holde sig a jour med tidens typer og tendenser, også er en rigtig læsehest? At hun også har sort tøj i klædeskabet – og at hun fandt sit livs kærlighed på en bænk?

Læs med her og bliv (lidt) klogere på Anne Glad.

1. Passion for at skrive og læse

Anne Glad har altid elsket at skrive og begyndte i 2. klasse at udgive et skoleblad. Siden blev hun uddannet cand.mag. i nordisk litteratur og filmvidenskab. På universitet skrev hun speciale om forfatterskolen. Specialet blev til en bog, der er blevet solgt i 15.000 eksemplarer. Ud over at skrive er hun også en ivrig læsehest. Af samme grund har hun tidligere været vært på DR-podcasten ”Bogselskabet”, der handler om forfattere og bogudgivelser.

2. Fandt kærligheden på en bænk

Egentlig havde Anne intension om at være single et stykke tid, da hun brød op fra sit seneste forhold gennem ni år. Men skæbnen ville, at hun kort efter mødte sig nuværende mand Kim Wagner ved et rent tilfælde.

"Han havde lige misset et tog og skulle have tiden til at gå, indtil det næste tog kørte. Derfor smuttede han ind i Botanisk Have, hvor jeg tilfældigvis sad på en bænk og røg en cigaret," fortæller Anne Glad i et interview med ugebladet Femina.

"Han kendte mig fra tv, men han blev overrasket over, hvordan jeg så ud i virkeligheden. Især var han overrasket over, at jeg er så lille. Det kom også bag på ham, at jeg røg. Det er jeg så holdt op med sidenhen, for han ryger ikke," fortæller hun.

Anne Glad og Kim Wagner til Billedbladets fest i 2017. Foto: Lars E. Andreasen/Her&Nu.
Anne Glad og Kim Wagner til Billedbladets fest i 2017. Foto: Lars E. Andreasen/Her&Nu.

3. Drøm om at blive gammel i Italien

Anne Glad og hendes mand har for nyligt solgt deres hus i Italien. Et hus, som hun havde planlagt at blive gammel i. I stedet har hun og ægtemanden købt et nyt sommerhus på Falster.

"Det handler om økonomi. Men huset var også købt i en anden livsfase," fortæller Anne Glad i et interview med BT, og henviser til tiden, før hun mødte sin mand, og før hun vidste, at hun skulle være mor. 

LÆS OGSÅ: Ny vært på Kender Du Typen?: 9 ting, du ikke vidste om Anna Lin

4. Gift på sin fødselsdag

Anne Glad hedder nu også Anne Glad Wagner. Det skete, da hun gav sit ”ja” til musikeren Kim Wagner, som hun har dannet par med siden 2014. Vielsen fandt sted hjemme i stuen, hvor den nærmeste familie alligevel var samlet til brunch for at fejre Annes fødselsdag.

"Giftefogeden kom fra Københavns Rådhus og viede os herhjemme i stuen. Det var simpelthen så fint og meget rørende, og giftefogeden var en klog og nærværende kvinde. Vores lille søn, Kaj, sad på gulvet og kiggede på sin mor og far, og alle var glade for at være med," fortæller Anne Glad Wagner til Billedbladet

Højgravide Anne Glad til ALT for damernes 'Guldknap' i 2017. Foto: Janus Nielsen/Her&Nu.
Højgravide Anne Glad til ALT for damernes 'Guldknap' i 2017. Foto: Janus Nielsen/Her&Nu.

5. Foreviget i en sang

Anne Glads mand, musikeren Kim Wagner, har faktisk skrevet en sang, der handler om hende. Han er med i bandet Fantasillion, som har udgivet sangen ”Don’t care.

- Sangen er egentlig skrevet om og til min kone. Hun er en offentlig figur, og jeg blev virkelig overrasket over, hvor meget smålighed og had hendes inbox bliver fyldt med. Hun er faktisk virkelig god til at være ligeglad, men af og til rammer de spydige kommentarer alligevel. Det er ikke rart at se på. Sangen er en hyldest til at være ligeglad," fortæller han i et interview. Hør sangen lige her:

6. Elsker vintagefund og genbrugstøj

Anne Glad er kendt for sin farverige og flotte stil på TV, og hun elsker at gå i genbrugsbutikker, hvor hun bl.a. opstøver tøj og vintagefund. Men selvom det bugner af farver i Annes klædeskab, så går hun faktisk lige så gerne i sort, når hun ikke skal på tv.

"Sort gør sig meget dårligt på tv, så jeg gør i stedet en dyd ud af at være farverig. Mange af de hjem, vi besøger, er jo heller ikke specielt kulørte, så jeg kan lige så godt bidrage lidt til underholdningen," fortæller hun i et interview til alt.dk.  

Anbefalet til dig