Kom med indenfor hos chefredaktør på Eurowomans chefredaktør Anne Lose
Foto: Gyrithe Lemche

Kom med hjem til

Anne Lose: "Hvis det ikke var for min mand, var alle mine vægge lyserøde"

Hjemme i københavnerlejligheden hos chefredaktør på Eurowoman, Anne Lose, er det de feminine farver og motiver der tager førstepladsen. Kom med indenfor.

Hos Anne Lose mikses danske designklassikere med gamle kunstfund købt på auktion og en stærk inspiration fra modens finurlige univers.

LÆS OGSÅ: Anne-Dorthe Larsen: "Her findes ingen begrænsninger, når det kommer til farver"

Stuen er det mest farverige rum i lejligheden. Sofaen er fra Erik Jørgensen, model EJ315. Sofabordet er købt hos Beau Marche, og den blå lænestol er et auktionskøb fra den svenske designer Kerstin Hörlin-Holmquist. Alle puder er fra Creme de la Creme a la Edgar. Skulpturen i vinduet er et auktionskøb og er lavet af Jean Rene Gauguin. De små keramikværker på væggen er af den finske keramiker Hilkka-Liisa Ahola og købt hos Bukowskis.

Hvordan indretter du dig med farver?

Jeg er ret modig i brugen af farver, men tager egentlig bare udgangspunkt i, hvilke jeg godt kan lide. Så længe de fleste store flader dvs. vores vægge, gulve, de store køkkenelementer med mere er holdt enkle i stil og farver, giver de vilde farver liv til vores indretning. Jeg kan klart bedst lide de rosa-pink nuancer og hvis det ikke var for min mand, var alle mine vægge lyserøde. Men han har det fint med farverne i mindre doser, heldigvis.

Billedet over kommoden er købt på auktion og er af Corneille. På kommoden står et lille skuffedarium fra bogcaféen Tranquebar, på det ligger en clutch fra Acne Studios og derpå står en vase fra Georg Jensen og en porcelænskrukke fra Versace. Foran skuffedariet står en krukke fra Wedgewood, som Anne har arvet fra sin mormor, bagved en rosa glasvase fra en glaskunstner på Fanø. Til sidst står en af yndlingsduftene fra Armani Privé foran et duftlys fra Fornasetti hos Holly Golightly.

Hvilken stemning har du skabt i dit hjem med brugen af farver?

Jeg har forsøgt at skabe stemning, der skal give glæde og liv til os der bor her og alle der besøger os. Der er altid noget at kigge på og man bliver i godt humør af at være her, synes jeg. Kunsten med blomstermotiver, særligt de gamle vægtæpper, jeg har fået sat i ramme, minder mig om dejlige sommerdage og så betyder de noget særligt for mig, da jeg har håndplukket dem på auktion.

Over sofaen fra Erik Jørgensen hænger til venstre et Cathrine Raben-Davidsen litografi. Til højre hænger et broderet vægtæppe af Barbro Sprinchorn fra Märta Måås-Fjetterström købt på auktion. Puder fra Creme de la Creme a la Edgar.

Hvor finder du selv inspiration til din indretning?

Inspiration til boligindretning finder jeg i magasiner som danske RUM og World of Interiors. Og selvfølgelig på Instagram, online på aukionssitet 1stdibs og i coffeetable bøger om indretning. Jeg samler på masser af bøger, som inspirerer mig, og elsker at tage dem frem igen og igen. Jeg bruger også meget af min tid på det svenske auktionssite Bukowskis og danske Bruun Rasmussen. Jeg investerer typisk i kunst og anderledes originalt keramik og glasvaser.

Gulvtæppet er købt i London hos Beldirugs.com. Øverst fra venstre ligger en taske fra Chanel, parfume fra Diptyque med navnet L´Ombre dans l´Eau, bogen er fra bogcaféen Tranquebar, skoene er fra Tabitha Simmons i Illum, og den hvide franske porcelænsskål i Napoleon d lll-stil er købt hos Bruun Rasmussen. I den ligger smykker fra Jeanette Nørlund og Georg Jensen.

Hvad er det skønne ved den stil, du har valgt?

Jeg elsker farver og særligt de feminine og romantiske bærfarver tiltaler mig meget. Derfor omgiver jeg mig med glæde med gulvtæpper, sofapuder, vaser og keramik i lyserøde og pink farver, hvilket giver plads til min personlig og gør mig glad. Derfor; omgiv dig med præcis de farver der tiltaler dig allermest, det kan jeg virkelig anbefale.

Anne, chefredaktør på Eurowoman, i skjorte fra Haider Ackermann og sko fra Aquazzura. Vasen i vindueskarmen er fra Murano og købt på auktion. Skamlen er fra Mater. De to billeder er begge vægtæpper fra Märta Måås-Fjetterström, der er blevet indrammet. Begge er købt på auktion.

Hvad fascinerer dig, når det kommer til indretning?

Det fascinerer mig, hvor meget mit hjem betyder for min sindsstemning. Mit hjem skal være rart at være i og indretningen samt valg af de rigtige møbler og interiør, har så stor indflydelse på det. Jeg bliver glad, hver gang jeg kigger på mange af mine ting herhjemme. Det kan være på grund af dejlige minder, hvor smuk min kunst er eller, at designeren bag møblet betyder noget særligt for mig.

Spisebordet i køkken-alrummet er fra Kartell, bænken er fra Børge Mogensen købt hos Illums Bolighus. Herover hænger en collage af Richard Mortensen, købt hos Bruun Rasmussen. På bordet står en lysestage fra Georg Jensen og to bøhmiske krystalvaser købt hos Lauritz og Bruun Rasmussen. Ved siden af står en af spisebordsstolene, Y-stolen, fra Hans Wegner.

Hvad er dine yndlingssteder ude i verden?

Familiens sommerhus på Fanø, hvor naturen er fuldstændig fantastisk, den lilla lyng, den vilde strand, klitterne, himmelrummet og de nærmest skotsk højlands-udseende enge og skovområder. Det er meditation for sjælen og et kærligt minde om mine barndom og bedsteforældre, hver gang jeg er der.

Et andet yndlingsområde er Nyboder og Frederiksstaden, hvor jeg bor med min mand og vores to børn. Den landsbyagtige stemning og det historiske vingesus fra Rosenborg, Marmorkirken, Davids Samling, SMK og selve Nyboder er helt unikt. Jeg elsker at bo her, elsker at leve her og jeg kommer aldrig herfra.

3 genveje til Annes stil:

1. Vær modig i dine favervalg, og indret med dine yndlingsfarver, ligegyldigt hvor vilde de er.

2. Indret med objekter, som vækker minder fra hyggelige stunder eller fantastiske rejser.

3. Hent inspiration fra modens verden, og tag udgangspunkt i farverne på din yndlingstaske eller sko.

LÆS OGSÅ: Blokhælen holder stadig: 8 ankelstøvler under 1.500 kr.

LÆS OGSÅ: Mette Pedersen: "Sko skal også klæde én"

LÆS OGSÅ: 7 tendenser der holder for evigt

Se, hvad vi ellers skriver om: Interiør og Stil