Stue og vitrineskab i lejlighed

Foto: P. Wessel Se den fine bolig her.

Fin familielejlighed på Frederiksberg indrettet med blomster, planter og blå nuancer

Planter, blomster og en hel palet af blå nuancer skaber en fin botanisk stemning i familiehjemmet på Frederiksberg.

Aslaug Sand sidder og tegner ved sit skrivebord. Fra hendes farveblyant snørkler sig de mest forunderlige blomster fra et poetisk univers. Hendes forviklede blomster er sat sammen, så den ene del kan være et elegant tulipanhoved, mens den anden del måske er en stikkende tidsel.

"Min mormor var meget glad for botanik, og efter hun gik bort, begyndte jeg at tegne blomster, da jeg føler mig tættere på hende, når jeg tegner", fortæller Aslaug.

Men det er ikke kun ved tegnebordet, at hun har øje for en eventyrlig, blomstrende verden. Blomster og grønne planter har også fundet vej til hendes indretning af den 100 kvadratmeter store familielejlighed på Frederiksberg, hvor hun bor sammen med sin mand, Casper, og hans søn, Villum, og deres fælles søn, Morris.

Entre med eames-knagerække.
En Eames-knagerække fra Paustian holder styr på overtøjet fra Munthe og en taske fra Chloé.

Frodig stemning

Aslaugs moodboard af delikate billeder emmer af kærlighed til naturens florale motiver, og på vaser, puder, tæpper, bøger og stel myldrer det frem med de smukkeste blomster. Derudover har hun stillet store, skulpturelle planter på strategiske steder i hjemmet for at skabe en frodig stemning.

"Jeg kan godt lide at omgive mig med grønne planter, da det giver en følelse af at være tæt på naturen. Og så giver de en friskhed og ilt. Jeg går altid efter store planter, for jeg kan godt lide, når noget er lidt voldsomt. Små ting bliver så nipset. Hellere én stor plante end 16 små i en vindueskarm. Det er også et bedre statement: Hvis du mener noget, så gå all in. Hvis du vil have en bregne, så køb den største. Hvis du kan lide en kunstner, så køb det store værk. Du får mere glæde af det, da en stor ting virkelig tilfører en effekt i dit hjem."

Hyggelig altan med udsigt over de grønne haver på Frederiksberg.
Fra spisestuen er der adgang til en altan med plads til hyggekrog og udsigt ud over de grønne haver på Frederiksberg. Havesættet er fra Ikea. I forgrunden en gulvlampe fra Bestlite og et spejl fra Hay.

Blå facetter

Ud over sans for at dosere den rette mængde blomster i sit hjem, ved Aslaug, hvordan hun skal farvesætte lejligheden for at skabe en harmonisk oase. Hun har valgt blå og hvid som basisfarver.

"Min glæde for blå begyndte, da jeg købte en stabel gamle tallerkener med forskellige blå blomstermotiver, og jeg begyndte at tegne botanik i én blå tone. Siden er jeg begyndt at indrette i blå toner for at udforske, hvad farverne kan, fortæller hun. Det er dog ikke sådan, at hun har nedlagt forbud mod alle andre farver. Tværtimod. Her er både rosa, grå, sort, orange, beige og grønne toner, dog doseret med måde."

"Jeg ville ønske, jeg var mere farvesprælsk. Indtil videre har jeg mest arbejdet med små overraskelser i det blå univers som en græsgrøn pude i sofaen. Jeg synes ikke, jeg altid er modig nok, men jeg vil gerne være det, og jeg kan godt lide at omgive mig med farver, da de gør mig glad."

Spisestue med stor Københavnerlampe.
Københavnerlampen over bordet har Casper restaureret, mens luftballonen i forgrunden er fundet hos Tine Jolander og Authentic Models. Oven på karlekammerskabet, som Casper har arvet fra sin oldefar, står der ”klaps” med bogstaver fra en loppetur. Ordet er valgt, fordi det var det sjoveste ord, Casper kunne lave ud fra de bogstaver, parret fandt.
Blå sofa i velour og bønne-bord i stuen.
Sofaen fra Bloomingville kombinerer Aslaugs to store passioner: velour og farven blå. Bønne-bordet er fra Designer Zoo, mens gulvtæppet er fra Hay Vintage. Puderne er fra Craft Sisters og Helene Blanche for Stilleben. Pendlerne er hjemmelavede. Vægur fra Arne Jacobsen.
Arbejdsredskaber på bordet.
Fad fra Villeroy & Boch, notesbøger fra Whatsthestorycph.com og saks fra Hay.
Vintage verdenskort og ternet lænestol.
Verdenskortet fra 1956 er et vintagefund ligesom lænestolen designet af Bent Petersen. Puden er fra H&M
Home, og det lille sidebord er et gammelt pengeskab, der har fået en gang maling. Bordlampe fra Bestlite og vase fra Sofie Børsting og Lena Pedersen.
Hyggelig spisestue med syverstole.
I centrum af den hyggelige spisestue er et spisebord fra Hay og et gulvtæppe fra Craft Sisters. Syverstolene omkring er købt brugt hos Skagen Hallen.
Køkken med lille siddeplads.
Der er indrettet en lille siddeplads på en værktøjskasse i køkkenet. Puden er fra Eline Engen, og knagerne er fra Artilleriet. Radioen er fra Henry Kloss og urtepotten fra H Skjalm P.
Renoveret vitrineskab i blå med messinggreb.
 Aslaug har renoveret vintagevitrineskabet med en smuk, blå maling og nye messinggreb. Æsker fra Hay og hjemmelavede tapetæsker, som Aslaugs mor har lavet. Glasflaske fra House Doctor, papirvægt fra Nynne Rosenvinge og marmorplade fra Hay.
Flot stol og skab fra Hay.
Stolen er købt brugt hos Skagen Hallen, og nummeret vidner om stolens fortid. Skab fra Hay og nogle af Aslaugs egne værker.
Soveværelse i blå nuancer.
Aslaug har valgt fine, blå nuancer fra helt lyseblå til en støvet mørkeblå for at skabe et harmonisk look i soveværelset. Sengetøj fra Ikea, sengetæppe fra Hay. Puderne er fra Craft Sisters eller hjemmesyede. Radio fra Beoplay og væglampe fra Bestlite.

Aslaugs 3 bedste indretningstips

  1. Erkend, at din smag ændrer sig med tiden, og at der vil være ting, du kan lide i en bestemt periode for så at pakke dem væk. Jeg sætter ofte ting væk i et halvt års tid, hvis jeg er blevet lidt træt af dem, for så at finde dem frem på ny og sætte dem i en anderledes kontekst.
  2. Vær kritisk, og lad være med at købe dig til hele din indretning. Bo i stedet for med arvestykker eller rejseminder, der fortæller historier om dit liv.
  3. Lad dine interesse få plads i dit hjem. Det viser, hvem du er. Jeg fjerner for eksempel ikke alle mine projekter, fordi der kommer gæster. De tegninger, jeg er i gang med, fortæller noget om, hvem der bor her.

Hvem & hvad?

Hvem: Aslaug Sand Rosenqvist Wæhrens, 38 år, design manager hos Munthe, hendes mand Casper, 39 år, samt børnene Villum på 12 år og Morris på 3 år.

Hvad: Lejlighed på 100 kvm på Frederiksberg.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning