sponsoreret indhold
Bedre Nætter vil gøre sovesofaen til hjertet i dit hjem
SPONSORERET indhold

Bedre Nætter vil gøre sovesofaen til hjertet i dit hjem

Den danske sengeproducent Bedre Nætter har indgået et samarbejde med den anerkendte designer Amanda Lilholt. Sammen har de skabt en ny serie af sovesofaer, som både skal være hjemmets samlingssted om dagen, og sikre god nattesøvn, når lysene slukkes.

08. sep. 2022 | Bolig | Bedre Nætter

Da Bedre Nætter blev startet af tre unge iværksættere tilbage i 2013, var det med en enkel, men næsten uoverskuelig drøm. At give folk bedre søvn. Men med en cocktail af knivskarp, stilsikkert design og kvalitet, har den unge virksomhed uden tvivl fået en flyvende start. Og drømmen er den samme som den altid har været.  

“Vi vil gerne have folk væk fra at tænke på søvn som noget man kan vælge til og fra. Vi bruger en tredjedel af vores liv på at sove, men folk vil hellere investere i et nyt køkken end i deres egen søvn. Men manglende søvn påvirker vores liv meget mere end vi tror; vores arbejdsliv, familieliv, det giver stress, dårligt humør, og jeg kunne blive ved. Det er helt godnat,” forklarer Martin Byskov, der er partner ved Bedre Nætter.

Designet som en sofa, komfort som en sengBEDRE_NAETTER_091_614.jpg

Men ingen kommer sovende til succes, og derfor tager sengefirmaet nu det næste skridt med en ny serie af sovesofaer i samarbejde med møbeldesigneren Amanda Lilholt. Dog uden at gå på kompromis med komforten og det stilsikre design. For Bedre Nætter vil gøre op med fordommen om den grå, klodsede sovesofa, som mest bruges af den fraskilte mand i en 1-værelses lejlighed, eller af den overnattende ven efter en våd aften i byen. 

BEDRE_NAETTER_014_614.jpg

Vores hovedfokus har været at forene æstetik og komfort, og samtidig have fokus på kvalitet, som sikrer en lang levetid. Vi ville gerne tilbyde folk en ny slags sovesofa; en, som kan være midtpunktet i ens stue, og som man gerne vil vise frem som en naturlig del af indretningen,” fortæller Martin Byskov.

Et drømmematch

Netop derfor var Amanda Lilholt et naturligt valg, da Bedre Nætter skulle finde en samarbejdspartner til at designe de nye sovesofaer. Hendes møbler er præget af enkle, men udtryksfulde former og materialer, som næsten bliver skulpturer i sig selv, men altid med funktionaliteten i højsædet. Disse værdier har også været ledestjernen i designet af de nye sovesofaer. 

“Jeg har fra starten haft det kriterie, at det ikke skulle ligne en klassisk sovesofa som man oftest ser dem, men at det visuelle og æstetiske udtryk skulle give brugeren lyst til at bruge sofaen som sin primære sofa, at den får lov til at få en central plads i hjemmet. Hele tanken bag dette er også at købe færre møbler, men i stedet købe møbler som rummer flere funktioner,” forklarer Amanda Lilholt.

BEDRE_NAETTER_025_614.jpg

Serien af sovesofaer består af fire modeller, hvor det visuelle udtryk har cirklen som den røde tråd. For Amanda Lilholt er cirklen ikke blot en blød og rolig form, men også en repræsentation af livet selv. Disse tanker har ledt hende i designet af Bedre Nætters sovesofaer, hvor form og symbolik mødes i en højere enhed.    

“Vi står op i starten af cirklen og går i seng i slutningen af cirklen. Og generelt ser jeg meget livet som et cirkulært fænomen, hvor minder, erfaringer, oplevelser forenes i livets gang og på den ene eller anden måde i sidste ende mødes og giver mening. At se livet som en cirkel som til sidst afsluttes og er hel,” fortæller Amanda Lilholt.

Den store mission

Sammen med Amanda Lilholt vil Bedre Nætter gøre sovesofaen til hjemmets samlingspunkt om dagen, samt være et godt underlag, når natten melder sin ankomst. På den måde fortsætter de deres mission med at at hjælpe os alle til at sove længere og bedre i en hverdag, hvor søvnen for ofte bliver sparket til hjørne. For dét skal stoppe.

God søvn er drivkraften bag en god hverdag, og er nøglen til et lykkeligt liv og derfor en bedre verden,” siger Martin Byskov.